Review Snapstar Aspen pop - Speelgoed van het jaar 2019

Snapstar Social Influencer pop Aspen van Yulu

In België heeft het speelgoedmerk Yulu met de Snapstar Social Influencer poppen de verkiezing Speelgoed van het jaar 2019 gewonnen in de categorie poppen. Komende woensdag worden de winnaars van de Nederlandse verkiezing per leeftijdscategorie bekend gemaakt. Wij kregen de blondharige Snapstar pop Aspen om te reviewen. Dit deed ik samen met mijn dochter van bijna 5 jaar.

Social Influencer poppen

Social influencer poppen, wat zijn dat? #SNAPSTAR is een verzameling van 6 Social Influencer poppen. De grote beweeglijkheid van de poppen en de verwisselbare kleding, accessoires en haarstijlen zorgen voor eindeloos speelplezier. De poppen komen met een green screen en een standaard, waardoor kinderen een fotoshoot kunnen doen met hun favoriete pop. Met de #SNAPSTAR Studio-app voeg je achtergronden, make-up en haarstijlen toe. Als je klaar bent sla je de foto op of kun je deze delen met vrienden en familie!

Speelgoed van het jaar 2019

Ervaring Snapstar Pop Aspen van Yulu - Speelgoed van het jaar 2019
Snapstar poppen; Snap, Style en Share!

De mening van de jury:

Met de Snapstar poppen leert je kind op een veilige manier om te gaan met sociale media. Voor iedereen is er wel een pop: er zijn zes verschillende. Een green screen als achtergrond om te fotograferen en een standaard voor de pop worden meegeleverd. Met andere kapsels en make-up kan de hele look en feel van de pop worden veranderd.

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

De Snapstar, (mode)pop in zes verschillende uitvoeringen en een bijbehorende app waarmee de poppen in een virtual reality wereld geplaatst kunnen worden. De poppen zien er hip, cool en ‘fashionable’ uit wat jonge meiden heel erg zal aanspreken. Ze hebben elk een eigen uitstraling, waardoor er voor de meeste meisjes wel een pop bij zit die ze aanspreekt. De poppen zijn behoorlijk flexibel en voeten, benen, armen, handen en hoofd kunnen bijna elke stand aan nemen. Haar, kleding en accessoires kunnen verwisseld worden met spullen die los bij gekocht kunnen worden. Er wordt een ‘green screen’ meegeleverd, zodat er met een mobieltje foto’s kunnen worden gemaakt van de pop, die met een bijbehorende app in allerlei achtergronden kunnen worden geplakt. Voor jonge meiden die van mode en aankleedpoppen houden, zullen de Snapstars bijna onweerstaanbaar zijn. Leuk om met een of meer vriendinnen met ieder hun eigen pop een fantasiespel te spelen, met mode bezig te zijn en leuke virtual reality plaatjes te maken. Extra accessoires en kleding kan los bij gekocht worden, wat de speelmogelijkheden (naast de virtual reality mogelijkheden) vergroot. De Snapstars bieden veel sociaal (en ook solitair) speelplezier.

Snapstar Aspen - Influencerpop Review

Review: Snapstar pop Aspen

Snapstar Aspen heeft blonde krullen en een modern outfit met leuke accessoires. Ze heeft coole laarzen, een telefoontje en een tas. Mijn dochter vind de pop leuk omdat ze heeft bijna dezelfde haarkleur als haar heeft.

We maken de doos snel open. De pop met accessoires zaten goed verpakt dus hadden we hier wel even een schaartje bij nodig. De Snapstar pop is niet te vergelijken met een Barbie pop. Snapstar Aspen heeft een heel ander gezicht. Ietwat groot in proportie met de rest van haar lichaam maar ach… Het lichaam van de pop kan allerlei houdingen aannemen. Zo lenig zijn wij zelf niet eens hihi.

Snapstar Aspen speelgoed influencer pop review blog

De kartonnen green screen die in de verpakking zit kun je uitvouwen en als magische achtergrond gebruiken. Er zit een standaard bij voor de pop maar dat werkt hier niet helemaal zoals het hoort. Het pinnetje blijft niet in het nekje van Aspen zitten.

Met een Nederlandstalige app #Snapstar voor op je mobiele telefoon of tablet kun je niet alleen achtergronden toevoegen aan je foto maar ook de make-up veranderen, een ander kapsel toebrengen of brillen. Zelfs als mama vind ik het leuk om samen met mijn dochter de gekste creaties te maken.

Je kunt de haren van Aspen er ook af halen, dan heeft ze een kort en stoer kapsel. Als je Snapstar Aspen met korte haren fotografeert dan kun je makkelijker pruiken via de Snapstar app toevoegen. Mijn dochter kan er al prima meer overweg en heeft snel door hoe het allemaal werkt. Hoe we de foto’s kunnen delen via de app snappen wij nog niet helemaal, maar we kunnen ze in ieder geval opslaan op de telefoon en daarna verzenden.

Naast je eigen fotoshoot bedenken kunnen kinderen ook gewoon met de pop spelen.

De verkoopprijs 19,98 valt mij best mee. De poppen zouden nog wel eens een rage kunnen worden bij de schoolgaande meiden. Hieronder zie je 2 foto’s die mijn dochter zelf heeft gestyled. Echt speelgoed wat met de huide tijd mee gaat!

Snapstar pop Aspen van Yulu
Snapstar Aspen Yulu

Speelt jouw kindje graag met poppen?

Geef een reactie