review-sonos-playbase

Review: Sonos Playbase voor onder de tv – een geweldige ervaring!

Of je nu samen een filmpje kijkt, muziek luistert of een videogame speelt… een goede soundbar maakt de beleving véél mooier en intenser. De afgelopen maanden hebben wij de Beam, Playbar en Playbase elk een maand lang apart van elkaar mogen testen. Door deze mogelijkheid hebben we nu een keuze kunnen maken voor het perfecte geluidsysteem in onze woonkamer. Ik schreef een review over de Sonos Playbase en vertel jullie voor welk systeem wij uiteindelijk hebben gekozen.

Onderzoek toont aan hoe luisteren – van muziek en films tot en met audioboeken en podcasts – je leven kan verbeteren. Van het luisteren naar goed geluid gaan we ons beter voelen, meer bewegen, wordt ons seksleven beter, krijgen we nieuwe ideeën, worden we gelukkiger en productiever. Deze positieve effecten van luisteren gelden ook binnen families:

  • 45% van de ouders geeft aan dat muziek de onderlinge verbintenis binnen een gezin kan versterken
  • 66% zegt dat muziek een bijdragen kan leveren aan het verminderen van spanningen in een huishouden
  • de meeste ouders (79%) hopen dat hun kinderen hun favoriete muziek ook kunnen waarderen
  • het blijkt dat 67% van de mensen ook echt muziek luistert die ze dankzij hun ouders kennen.
  • relaties en families zijn bij 41% van de respondenten de grootste oorzaak van stress. Wanneer we luisteren naar onze favoriete muziek is 39% vrij van stress, en ervaart zelfs 81% van de mensen minder stress.

Dit en meer blijkt uit de wereldwijde “Brilliant Sound Survey” van Sonos naar de kracht van het luisteren onder 12.000 mensen uit twaalf landen. Sonos onderzocht hoe belangrijk luisteren – met name naar muziek – is in onze levens en op onze gezondheid. Dit onderzoek van Sonos volgt drie jaar na het onderzoek, “Music Makes it Home” waarin Sonos onderzocht wat de impact van muziek thuis was.

Een speaker voor elke kamer

Voor elke leefruimte in huis heeft Sonos wel een geschikte en slimme speaker. De Sonos One is vochtbestendig en kan daarom prima in de badkamer… 😉 Maar welke Sonos speaker of soundbar is het meest geschikt voor welke ruimte?

Zoals je misschien al onze ervaringen met de Sonos Beam hebt gelezen, was het geluid net niet genoeg voor onze grote woonkamer met een oppervlak van 40m2. Voor de slaapkamer en voor kleinere woonkamers is de Beam waarschijnlijk de beste keus, maar dat is niet waarvoor we de Beam eigenlijk wilden testen. We waren namelijk opzoek naar een moderne slimme soundbar of speaker voor in onze leef/woonkamer.

Onze ervaring met de Sonos Playbar was uitstekend. Wat een prachtig geluid kwam daar uit. Ook het design vinden wij top! Voor ons is dit echt alles wat wij in een soundbar zochten. Het geluid vult de ruimte en is krachtig. Tussen de Playbar en de Playbase zit geen prijsverschil. Dat maakte ons nieuwsgierig…

Sonos Playbase

De Sonos Playbase verbeterd het geluid van je tv en vult elke kamer, net zoals de Playbar. De Playbase beschikt echter over 10 digitale klasse D versterkers. Hierdoor klinkt het geluid uit nog helderder. Je plaatst de tv bovenop de soundbase en je sluit het eenvoudig aan met een optische- en een stroomkabel. Met de gebruiksvriendelijke Sonos app kun je het apparaat aanmelden en alles wijst zich vanzelf.

Onze ervaring met de Playbase

De Playbase valt op door zijn ovale vorm. Op zich is daar niets mis mee want hij past in ieder interieur. Maar… veel nieuwe grote televisies en flatscreens hebben lange poten en daardoor steken ze al snel over de Playbase uit. Het is een kwestie van smaak maar wij vinden het niet mooi staan. De base heeft de afmetingen 2.28 x 28.35 x 14.96 in. (58 x 720 x 380 mm). Gelukkig is er wel een oplossing voor dit probleempje. In de Sonos webshop kwam ik namelijk de Sanus Swiveling Tv Base tegen. Dit is een universele televisiesteun op een wat smallere voet die je kunt draaien en perfect te combineren is met de Sonos Playbase. Je haalt de originele standaard dan van je tv af.

review-sonos-playbase-2019-nederlands
Nadeel: de originele tv standaard steekt over de Playbase heen.
sanus-sonos-playbase
Sonos Playbase in combinatie met Sanus Swiveling Tv standaard, met als groot voordeel dat je de tv nu makkelijk in een andere positie kunt draaien…

Persoonlijk had ik de tv zelf uitgezocht vanwege de mooie zilverkleurige standaard. Dat de Sanus tv standaard het mogelijk maakt om de tv in een handomdraai naar je toe te zetten als je languit om de bank ligt, is natuurlijk ook wel fijn. 🙂

Het installeren van de Sonos Playbase gaat net zo makkelijk als de Beam en Playbar. Er zit een handleiding bij maar deze hebben we niet nodig gehad. Het spreekt allemaal voor zich.

Het geluid uit de Playbase vinden wij bij ons thuis nog intenser dan bij de Playbar. Dankzij een extra interne bas klinken onze favoriete films en games nu nog mooier in onze opstelling en daarom hebben wij besloten om voor de Sonos Playbase te kiezen. Het enige minpuntje van de tv poten die eroverheen steken hebben we kunnen oplossen door een Sanus tv standaard aan te schaffen. In dit fragmentje zie je hoe eenvoudig je de tv kunt draaien met één hand. Gaaf hè? De Sanus tv standaard is geschikt voor 32 tot 60 inch tv’s en kan een tv dragen tot maximaal 27 kilo.

De Playbase heeft een adviesverkoopprijs van €799 en is onder andere te koop in de Sonos webshop.De Sanus Swivel tv standaard kost €169,99.

Wij zijn voor de Sonos Playbase gegaan en daar hebben we echt nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben heel benieuwd of jullie Sonos al kennen en wat jullie keus voor een soundbar of soundsysteem zou zijn?

ervaring met sonos playbase

8 thoughts on “Review: Sonos Playbase voor onder de tv – een geweldige ervaring!

Geef een reactie