Stichting Babyspullen voor de mensen die het financieel wat minder hebben

Ik weet nog goed dat ik op mijn 21ste onverwachts zwanger werd. Ik had een parttime job en mijn studerende vriend en ik woonden allebei op aparte studentenkamers. Veel geld hadden we niet maar hadden toch besloten om het kindje te houden. Dankzij lieve ouders en schoonouders die ons op dat moment financieel steunden en een jonge moedergroep ‘Donna’  hadden we de babyuitzet toch nog op tijd bij elkaar en verhuisden we tijdens de zwangerschap nog naar een (huur)gezinswoning.

Alles is goed gekomen en ik mag ook absoluut niet klagen, maar wat is het fijn dat er sinds 2012 Stichting Babyspullen bestaat die babystartpakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben!

PR4Kids.Stichting_Babyspullen.Beeld_Baby_Box_op_wit

Babystartpakketten

 

Sinds de oprichting in 2012 heeft Stichting Babyspullen al ruim 4.700 babystartpakketten verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. “Een schitterend resultaat, maar we zijn er nog lang niet! De vraag vanuit instanties naar babystartpakketten groeit alleen maar.”, aldus oprichtster Marjolijn Hermus. In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes.

 

Ontwikkeling organisatie

 

De stichting ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. “We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen”. Zo startte Stichting Babyspullen vanuit een zolderkamer. Anno 2016 is de organisatie flink gegroeid. “We werken inmiddels met een team van 140 vrijwilligers verspreid over het land, we hebben zo’n  125 inzamelpunten waar mensen hun gebruikte of nieuwe babyspullen kunnen inleveren en we hebben een groot netwerk van ruim 600 professionele instanties opgebouwd waar we mee samenwerken. De stichting maakt een noodzakelijke professionaliseringsslag door, die ervoor zorgt dat we kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar babystartpakketten”, aldus Hermus.

PR4Kids.Stichting_Babyspullen.Inhoud_Baby_Box_meisje
Mouwen opstropen

 

Hoewel elk succes gevierd wordt, blijft nuchterheid en actiegerichtheid de boventoon voeren. Hermus: “We hebben een bedrijfsplan opgesteld met duidelijke ambities. Maar als stichting werken wij grotendeels met vrijwilligers en zijn wij afhankelijk van bedrijven en particulieren die ons doel steunen.
Dit kan zijn door het schenken van babyspullen, het leveren van een financiële bijdrage of door praktische ondersteuning als vrijwilliger. Wij zijn ervan overtuigd dat we samen sterk staan en steeds meer kinderen in Nederland een goede start in het leven kunnen geven”.

 

Stichting Babyspullen

 

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat 1 op 4 kinderen. Jaarlijks gaat het om 20.000 baby’s  die in armoede geboren worden. Stichting Babyspullen helpt!
Stichting Babyspullen verzamelt nieuwe en gebruikte babyspullen, maakt daar babystartpakketten van en deelt die via diverse instanties uit aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. In 2015 zijn 1672 pakketten door het hele land verspreid. In 2016 zullen dit naar verwachting 2000 pakketten zijn. Bij de stichting werken ongeveer 140 vrijwilligers.

 

PR4Kids.Stichting_Babyspullen.Marjolwin_Hermus_bij_een_SBS_container

Ben je benieuwd waar je je babyspullen bij jouw in de buurt kunt inleveren of wil je weten of jijzelf recht heb op zo’n pakket? Kijk dan voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl

12 Comments

 • Reply Channa juli 8, 2016 at 5:10 am

  Binnenkort ga ik eens wat dekentjes en lakentjes brengen want die liggen hier toch maar te verstoffen!

 • Reply Linda juli 8, 2016 at 7:56 am

  Top dat er nu zoveel aandacht voor de stichting is.
  Ik was 2 jaar geleden superblij met het pakket dat ik van hun heb gekregen. Als er hier geen kindjes meer komen, gaat een deel van de kleding en spullen ook weer hun kant op

  • Reply Nathalie juli 12, 2016 at 3:35 pm

   Wat fijn om te lezen, hier word je blij van 🙂

 • Reply Leonie van Mil juli 8, 2016 at 9:29 am

  Wat een goeie stichting. Als ik mijn babyspullen niet meer nodig heb, weet ik in ieder geval waar ik het kwijt kan. Super!

 • Reply Vlijtig Liesje juli 8, 2016 at 2:33 pm

  Ik vind dit een heel goed initiatief!

 • Reply Dhini juli 8, 2016 at 9:09 pm

  wat geweldig zeg! Ik ben te laat om te weten want die van mij al lang naar Kringloop

  • Reply Nathalie juli 12, 2016 at 3:35 pm

   Daar word een ander er vast ook heel blij mee.

 • Reply Margriet juli 8, 2016 at 9:44 pm

  Mooi initiatief. Ook goed om te onthouden voor mijn werk. In ‘s-Hertogenbosch kan je ook bij de voedselbank en de speelgoedbank babyspullen halen.

 • Reply Nicole monsieurs juli 10, 2016 at 7:38 am

  Wat een goed alternatief. Was al een tijdje aan het bedenken wat ik met mijn overbodige babyspullen ga doen. Dit is wel een hele goede bestemming???thanks voor de tip

  • Reply Nathalie juli 12, 2016 at 3:36 pm

   Succes met uitzoeken 😉

 • Reply Batboy juli 12, 2016 at 4:19 pm

  Ik breng mijn babyspullen graag naar zo’n stichting! Een heel goed doel!

 • Leave a Reply