Taboe: Stiekem hoopte ik op een tweelingzwangerschap!

Zarah droomde altijd van een groot gezin en het liefst wilde ze een tweeling. Waar de ene vrouw een voorkeur voor het geslacht heeft had zij deze tweelingwens. In dit gastblog vertelt Zarah erover.

shutterstock_546658219

Mijn eerste zwangerschap en het ontstaan van mijn wens

Ik ben Zarah, ik ben op mijn 24e getrouwd en we wonen in een mooie nieuwbouwwoning. Ik heb een leuke job en we hebben alles goed voor elkaar. We wilden graag kinderen en dat duurde even voordat het lukte. Een wens voor een tweeling had ik op dat moment niet, ik hoopte alleen maar dat we snel ouders mochten worden. Maanden probeerden we zwanger te worden en op een gegeven moment liet ik het een beetje los. We gingen op vakantie naar de zon, heerlijk genieten en op de terugvlucht voelde ik mij enorm misselijk. Zou ik dan toch zwanger zijn? Ik dacht dat ik misschien iets verkeerds gegeten had want mijn man zei ook al dat hij zich niet helemaal lekker voelde. Toen ik na 5 dagen misselijkheid en bijna nauwelijks gegeten te hebben me toch enigszins zorgen begon te maken besloot ik toch om een zwangerschapstest te halen. Wie weet had ik wel voedselvergiftiging maar ik wilde eerst weten of ik misschien toch zwanger was. Mijn cyclus is onregelmatig dus ik wist ook niet precies wanneer ik weer ongesteld zou worden..

De test vertelde dat ik ZWANGER was. Hoeraaa!! Na 11 maanden proberen is het dan nu toch eindelijk gelukt. Omdat ik geen idee had hoelang ik al zwanger was en ik nog steeds enorm misselijk was mocht ik een week later al een echo laten maken bij de verloskundige. Daar kregen we te zien dat ik volgens de meting rond de 7 weken in verwachting was van een TWEELING. Er waren twee vruchtzakjes en in één zakje zagen we een kloppend hartje. We gingen naar huis met een mooie echofoto en een nieuwe afspraak bij de gynaecoloog. We hoopten dat het andere vruchtje dat kleiner was de volgende keer ook een kloppend hartje liet zien.

Helaas kregen we bij de gynaecoloog te horen dat het andere vruchtje is gestopt met groeien. We zagen slechts één kloppend hartje. We waren natuurlijk hartstikke blij dat het andere kindje goed groeide en het hartje mooi klopte. De zwangerschap verliep overigens goed, de misselijkheid stopte rond de 11 weken. Maar genieten vond ik de eerste weken toch wel lastig. Dolblij zijn wij ouders geworden na 36+3 weken zwangerschap van een prachtige dochter.

Ik had een tweelingmama kunnen zijn

Tijdens mijn zwangerschap en daarna als ik mama’s met een tweelingwagen over straat zag lopen, tweelingfoto’s en verhalen in het tijdschrift van Ouders van Nu raakte het me telkens, en doet het mij er weer aan denken dat ik ook een tweelingmama had kunnen zijn als alles goed ging. Ik krijg het niet meer uit mijn hoofd en heb er veel over gepraat met mijn man. Tweelingen zitten niet in onze familie dus de kans is vast klein dat we weer zwanger worden met een tweeling.

De volgende zwangerschap

Mijn dochter is inmiddels twee en we wilden graag een broertje of zusje voor onze dochter. Ik werd dit keer meteen na de eerste ronde al zwanger en kreeg wel eens te vraag “hoop je nu op een jongentje?”. Als ik dan vertelde dat ik op een tweeling hoopte dan werd ik letterlijk voor gek verklaard. Mensen zeiden dingen zoals, “dat moet je toch niet willen meid” en “je hebt al een peuter, hoe wil je dat in hemelsnaam gaan doen dan?”. Ik heb er weinig mensen over verteld dat ik tijdens mijn eerste zwangerschap tweeling verwachte en dat er één is gestopt met groeien. Alleen mijn naaste familie en mijn beste vriendin weten het.

Maar uitspreken dat ik een tweeling wenste dat was wat zeg. “Weet je wel dat tweelingzwangerschappen vaak mislopen en dat de baby’s vaak te vroeg worden geboren?” en “jij wil dat?”.

Na mijn tweede zwangerschap van 38+3 weken heeft onze dochter een broertje gekregen. We zijn erg gelukkig maar mijn wens heb ik nog steeds. Mijn man vind drie kinderen meer als genoeg, volgend jaar gaan we er dus nog een laatste keer voor. Zouden we dan een tweeling krijgen?

Zarah, bedankt voor je ingestuurde verhaal. Ik snap je gevoelens en ik hoop dat je droom of wens alsnog mag uitkomen. Er zullen vast meer vrouwen zijn met dezelfde wens.

*De foto is van Shutterstock.

Bewaren

Bewaren

6 thoughts on “Taboe: Stiekem hoopte ik op een tweelingzwangerschap!

Geef een reactie