maak je eigen wereldbol - review

Tip: Ontdek de wereld en maak je eigen wereldbol

Hoe goed is jouw topografische kennis? Aardrijkskunde en topografie vond ik altijd een van de leukste vakken op de basisschool. Ik droomde er vroeger van om stewardess te worden en de wereld te ontdekken. Stewardess ben ik nooit geworden maar het reisvirus heb ik wel te pakken. Met het boek ‘Maak je eigen wereldbol’ knutselen we onze eigen wereldbol en kan ik onze kinderen laten zien welke landen wij hebben bezocht.

Van uitgeverij Trichis ontvingen wij dit ontzettend leuke boek met een DIY pakketje om je eigen wereldbol in elkaar te zetten. Cool hè? Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en wij kunnen daarmee instemmen dat dit wel klopt. Mijn zonen zijn 7 en bijna 10. Voor mijn jongste zoon is het allemaal moeilijk te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit en komen er veel woorden in het boek voor die hij nog niet kent. Mijn oudste zoon heeft er echt wat aan omdat hij er veel interesse in toont, graag leest en wil leren.

wereldbol diy
Om de wereldbol in elkaar te zetten heb je wel hulp van een volwassene nodig

De wereldbol bouwen

Met kartonnen wereld- en waterdelen, twee houten stokjes en een verbindingsstuk bouw je je eigen wereldbol. Dit hoef je natuurlijk niet uit je hoofd te doen, want in het begin van het boek staat alles met plaatjes en tekst aangegeven hoe je hem in elkaar kunt zetten. Toch is dit vouwen en in elkaar zetten best lastig om in je eentje te doen en is het fijn als een volwassen persoon je hierbij kan helpen. Wel voorzichtig handelen anders heb je kans dat het papier scheurt en dat zou jammer zijn.

Het bouwen heeft ons ongeveer een half uurtje geduurd en eenmaal klaar was de wereldbol groter dan verwacht. Het resultaat is echt wel heel gaaf! De wereldbol van maar liefst 47 cm! kun je echt draaien (wel voorzichtig mee omgaan) en op de werelddelen staan plaatjes afgebeeld die bij de landen en gebieden horen.

maak je eigen wereldbol - review
Lezen, leren en ontdekken

Wat vonden wij ervan?

Onze jongste twee kinderen zijn er duidelijk nog te jong voor maar mijn oudste zoon heeft er veel plezier aan. Het in elkaar zetten vergt even wat geduld maar het is goed gelukt. In het boek komen thema’s aan bod over bijvoorbeeld de aarde en ruimte, biomen, wonderen van de natuur, bedreigde diersoorten en kunst en muziek. Achterin het boek staat nog een leuke lijst met afbeeldingen die je op de wereldbol kunt gaan zoeken.

Voor mij is het boek even een opfrissing. Wat was ook alweer het verschil tussen stalactieten en stalagmieten? Je bent in ieder geval niet snel uitgekeken met dit boek want op bijna elke bladzijde staan er vragen die je kunt beantwoorden door de wereldbol nader te bekijken. Mijn zoon vind het allemaal erg interessant en de plaatjes zijn erg mooi!

Het boek ‘Maak je eigen wereldbol‘ is uitgegeven door Trichis en kost €22,50 Hier zit het bouwpakketje bij en het boek met 48 bladzijden. Leuk project voor ouder en kind vanaf 8 jaar.

Heb jij een kleine ontdekkingsreiziger die dit ook wel leuk zou vinden?

11 thoughts on “Tip: Ontdek de wereld en maak je eigen wereldbol

  1. Ja, ik heb ook zo’n kleine ontdekkingsreiziger.
    Dat is mijn kleinzoon van 7 jaar. Wij hebben hem een verlichte wereldbol gegeven op zijn verjaardag . Daar kan hij alle landen én Nederland op vinden, leergierig als hij is.
    Hij was er erg blij mee.
    Hij is nog niet zo van het knutselen, maar dat komt misschien ook wel.

Geef een reactie