herenoutfit-tips-feestdagen-mannenkleding

Tips voor een stijlvolle herenoutfit tijdens de feestdagen

Het einde van het jaar komt in zicht en daarmee ook de vele borrels, feesten en etentjes. Naast gezelligheid met vrienden, familie en collega’s is het ook de perfecte gelegenheid om jezelf van je beste kant te laten zien. Tenzij er een specifieke dresscode geldt, ben je helemaal vrij om zelf je outfit uit te kiezen. Dit is voor velen tegelijk een uitdaging, want hoe maak je nu stijlvolle combinaties die bij je passen? Ben je iemand die het samenstellen van een outfit zoveel mogelijk uitstelt? Of zoek je naar inspiratie? In dit artikel geven we je enkele tips zodat je goed beslagen ten ijs komt.

Bedenk waar je naartoe gaat

Het succes van je outfit is afhankelijk van de gelegenheid waarvoor je het draagt. Hierin speelt je gezelschap een belangrijke rol. Zo zullen je beste maten vreemd opkijken wanneer je in een smoking op een fondue feest komt. Hetzelfde geldt voor je schoonouders wanneer je een foute kersttrui draagt in een chic restaurant. Meestal heb je een goed idee wat gepast is om te dragen. Mocht er toch onduidelijkheid zijn, dan kan het nooit kwaad om navraag te doen bij de organisator. Zo voorkom je dat je de komende jaren de hoofdrol speelt in kerstborrel anekdotes.

Houd het eenvoudig

Het is verleidelijk om all-out te gaan tijdens de feestdagen. Toch is het verstandig om je te concentreren op de basics om de kans op styling missers zo laag mogelijk te houden. Zo staat een effen overhemd altijd goed in combinatie met een pantalon, chino of donkere jeans. Daarnaast is een coltrui voor heren een tijdloos kledingstuk waarmee je je outfit een stijlvolle uitstraling geeft. Vind je de zwart-wit combinatie te stijfjes? Draag dan kleuren die passen bij het thema of gelegenheid. Kies niet meer dan drie kleuren voor een evenwichtig geheel. Je kunt eventueel verschillende tinten van dezelfde kleur dragen. Let bij het uitkiezen van je schoenen op de kleur en of het past bij de broek die je draagt. Sneakers kun je gerust dragen op informele feestjes, maar zorg er wel voor dat ze er verzorgd uitzien.

Overdrijf niet met accessoires

Er zijn verschillende manieren om je outfit een feestelijke uitstraling te geven. Draag je een pak of een overhemd? Dan is een stropdas of strik met vrolijke print een veilige keuze. Afhankelijk van je persoonlijke stijl kun je ook een gilet erbij dragen. Bretels geven je outfit een verfijnde look. Pas wel op dat je niet op een kerstboom gaat lijken met een overdaad aan accessoires en sierraden. Een horloge is een klassieke accessoire, tenzij je een smoking draagt, dan is het not done. Let daarnaast op dat je geen sterke geuren draagt; zeker wanneer je naar een feest gaat waar mensen dicht op elkaar staan.

Blijf jezelf

Wanneer je je ongemakkelijk voelt, straal je dit uit naar je omgeving. Je kunt je ongemak zoveel mogelijk proberen te verbergen, mensen hebben direct door wanneer je iemand anders probeert te zijn. Er is niets mis met experimenteren, maar laat het jouw idee zijn. Bespaar jezelf dus de moeite en ga uit in een verzorgde outfit die bij je persoonlijke stijl past. Veel kledingstukken zien er stijlvol uit wanneer je ze vol zelfvertrouwen draagt. Doe nog een laatste check op scheuren, slijtage en vlekken voordat je de deur uitgaat en het feestje kan beginnen!

Geef een reactie