Trouwjurk.. wat doe jij er mee ?

Heb jij hem nog? Of ga je nog trouwen? Lees dan zeker even verder!

Na onze bruiloft heb ik mijn trouwjurk bewaard in een bak. Op een gegeven moment heb ik hem op marktplaats geplaatst om op te bieden… tot mijn teleurstelling werd er niet serieus op geboden, dus had ik de advertentie na een tijdje verwijderd. Jurk weer terug in de bak. En nu na al die jaren ? nog steeds in de bak.

Vanaf dit jaar open ik de bak 1 keer per jaar.. weliswaar in augustus, dat is de maand waarin we zijn getrouwd. Dan open ik die bak en laat de jurk door mijn handen glijden.. meteen komen alle fijne herinneringen naar boven van die o zo mooie trouwdag. De bijpassende bolero heb ik niet eens gedragen zo warm was het. Mijn prachtige trouwschoenen heb ik niet eens de hele dag gedragen want het was zo warm, dat me voeten opzwollen en heb ze in de middag verwisseld voor een paar roze teenslippers haha. Mijn trouwschoenen en mijn bruidsluier heb ik verkocht via marktplaats, hopelijk is diegene nog steeds gelukkig getrouwd net als ik.

a 1037352

Oja… mijn jurk. Het bestaat uit een onderrok met hoepel, de rok zelf en een apart bovenstukje die strapless is. Heel sierlijk, ik voelde me voor één dag een echte prinses! Nu haal ik hem 1 keer per jaar eruit in augustus en krijgt me dochter hem even aan voor een foto. Mijn bedoeling is om daar een soort timelaps van te maken, zodat je mijn dochter er als ware in ziet groeien als je straks alle foto’s van de komende jaren naast elkaar legt.

IMG_8343volg

Stiekem ben ik dus toch blij dat ik mijn jurk niet heb verkocht. Wat ik er mee wil doen na zoveel jaar als ze volwassen is en de fotoshoot klaar is? Dan mag mijn dochter als ze wil mijn trouwjurk hebben, of mocht ze ooit zelf kinderen krijgen dan lijkt me het ook mooi om  van mijn jurk een hemeltje te laten maken voor de wieg.

Wat je allemaal met je jurk kunt doen:

  • verkopen of weggeven
  • op een paspop zetten
  • voor je kinderen in de verkleedkist
  • een hemeltje van laten maken voor de wieg
  • je eigen dochter er elk jaar in fotograferen
  • of bewaren in een bak 😉

 

 

One thought on “Trouwjurk.. wat doe jij er mee ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *