Turks brood met kip is één van mijn favoriete zomergerechten. Het is makkelijk om te maken, vult goed en is bovendien snel klaar. Heerlijk voor de lunch of als avondmaaltijd.
Turks brood met kip kan ook prima als campinggerecht, de kip kun je dan braaien op een Skottel of in de pan. Hier heb je het recept om je vingers bij af te likken!
Ingrediënten
De ingrediënten voor dit gerecht zijn berekend op 4 personen.
- 1 heel Turks brood
- 800 gram kip shoarma of kip gyros
- 1 ui
- Veldsla
- 2 tomaten
- Feta kaas
- milde olijfolie om in te bakken
- Yildriz knoflooksaus
Bereiding
Bak het Turksbrood volgens de verpakking of koop een kant-en-klare variant bij de Turkse supermarkt. Indien er koolhydraatarme-eters mee eten, kun je het brood eventueel vervangen door Oopsies.
Snij eerst de tomaten en uiten in schijfjes of ringen, en de fetakaas in kleine stukjes.
Verhit een klein beetje milde olijfolie om in te bakken en braad hierin de kipshoarma of kipgyros gaar. Voeg daarna de uienringen toe en bak deze even mee.
Deel het Turkse brood in 4 delen en snij deze net niet helemaal open. Nu kun je het Turksebrood naar wens beleggen met veldsla, tomaat en feta. Dan kan de kip erop en met Yildriz knoflooksaus ertussen is het klaar.
Afiyet olsun – Eet smakelijk!
Lekker, gemakkelijk en snel, perfect voor een dag dat je niet veel tijd hebt. Ik sla hem op bij mijn noodreceptjes voor een snelle hap.
klinkt goed! hier eten ze dat ook wel eens alleen kruid ik de kip dan zelf en maak de knoflooksaus ook zelf