Typisch Duits: Hüttenzauber

huttenzauber1

Gisteravond waren wij bij een Hüttenzauber. Dit is typisch Duits en je kunt het vergelijken met een soort kerstmarkt in Alpense sferen. Er staan allemaal houten hutjes waar je vooral veel zelfgemaakte spulletjes kunt kopen, een drankje en natuurlijk eten. Maar er was natuurlijk veel meer te doen dan alleen dit. Zo hebben we met lantaarns door de straten gelopen en liedjes gezongen. Gezelligheid ten top!

Duitsers houden wel van een feestje

Bij ons maken ze overal een feestje van. Heerlijk! Vaak word er dan veel gegeten en gedronken. Als je weet hoe het hier aan toe gaat met de jaarwisseling of tijdens de Oktoberfesten.. het is een groot zuipfestijn. Gisteren viel het opzich wel mee met zuipen. Oké er was een glühwein-hut en een bier-hut maar ook genoeg ander leuke dingen.

hüttenzauber - laterne - volgmama
Met lantaarns door de straten en liedjes zingen

Laternenfest

Een ander groot kinderfeest in Duitsland is Laterne. Dit is vergelijkbaar met Sint Maarten. Hier op de Hüttenzauber liepen we met alle gezinnen uit het dorp en zongen hier en daar een liedje met onze lampionnen. Het meest bekende liedje is Laterne, Laterne, Sonne Mund und Sterne.. Ook worden er veel liedjes op Plat-Duits gezongen. Die kennen we nog niet zo goed. Plat proaten vind ik best moeilijk, laat staan zingen.

Volgende week zaterdag hebben we dit ook maar dan met onze “Noaber” kinderen. Kinderen uit de buurt lopen dan met een lampion en een rugzak langs de deuren, zingen een liedje en krijgen dan snoep. Geloof mij, als ze klaar zijn hebben we voor 3 maand genoeg aan snoep in huis 😉

hüttenzauber - kraampjes - volgmama
Gezellige sfeer op de Hüttenzauber

Hüttenzauber

De Hüttenzauber is dus gewoon een vrolijke kerstmarkt. De meeste kerstmarkten in grote steden beginnen al in november en eindigen in januari. In grote steden zijn er vaak nog kermisattracties bij zodat de kinderen zich ook niet hoeven te vervelen.

Dit keer was er een koor, er stonden overal vuurkorven om je op te warmen. Onze jongens mochten iets uitzoeken bij een van de hutten en kochten “Schneemänchen” welke gemaakt zijn door de school. Ze zijn gemaakt uit lebkuchen. Ik vind dat echt niet te eten maar de jongens zijn er dol op. Je moet er van houden want het heeft een bijzonder smaakje.

Bijna alle inwoners van het dorp kwam je hier tegen. Het was koud maar erg leuk!

Lust jij lebkuchen? Had jij al eens van Hüttenzauber gehoord?

2 thoughts on “Typisch Duits: Hüttenzauber

Geef een reactie