Uit eten met kleine kinderen, zie jij het zitten?

Wij gaan regelmatig uit eten met onze kinderen, bij het restaurant met de ‘gouden bogen’, een Chinees of een ander restaurant. Het is best gezellig en leuk om eens buiten de deur te eten. Met een goede voorbereiding en de juiste restaurantkeuze is dit geen probleem.

Tja, hoe zoek je dan een restaurant uit waar kleine kinderen zich thuis voelen? In een chique restaurant worden tafelmanieren verwacht en kijken mensen met een nare blik op als er kinderen schreeuwen of rondrennen. Toch wil je een keer wat anders dan  naar het restaurant met de ‘gouden bogen’ of de cafetaria, een keertje naar de Griek, een Chinees, Bourgondisch of gewoon een lokaal restaurant?

kinderserviesje uit eten restaurant kinderbordje
Het is toch een feestje om van zo’n leuk kinderbordje te eten?

Tip 1: vraag van te voren of er een kinderstoel aanwezig is

De meeste restaurants hebben tegenwoordig wel een kinderstoel en sommige zelfs zitverhogers. Sommige restaurants hebben geen kinderstoel of er zijn er te weinig aanwezig. Daarom is het handig om even van te voren het restaurant op te bellen of er een kinderstoel aanwezig is. Zo kunnen ze meteen een kinderstoel klaarzetten of reserveren voor jullie komst. Zelf hadden wij een Ikea Antilop eetstoel die we wel eens meenamen in de kofferbak als er geen eetstoel in een restaurant was. Dit is zo’n stoel waar je de poten af  en aan kunt klikken, hij weegt niets dus ideaal voor onderweg!

Tip 2: bepaal het tijdstip

Thuis eten wij meestal tussen 17.00 en 18.00 uur. In onze situatie is het handig om dan een tafel voor 17.00 uur te reserveren. Als we het later zouden plannen dan worden de kinderen snel ongeduldig omdat ze trek hebben. Mocht het iets langer duren met serveren, dan is een doosje rozijnen ideaal om ze even zoet mee te houden.

kinderservies uit eten restaurant
De smaak van kinderen is volop in ontwikkeling, zelf eten met een kinderservies is leuk!

Tip 3: kindermenu of een extra bordje?

In veel restaurants hebben ze een kindermenu op de kaart. Een pannenkoek, patatje met appelmoes of een frikadel lusten de meeste kleine kinderen wel. Aangezien mijn dochter een moeilijke eter is bestellen we vaak een extra bordje in plaats van een kindermenu. Een kindermenu komt later wel en het is gewoon erg zonde omdat ze maar een paar hapjes eet. Ze krijgt dan van iedereen een paar hapjes op haar bordje zodat ze overal wat van kan proeven, zo ontdekt ze meteen nieuwe smaken. Wat mij trouwens opvalt is dat niet elk restaurant een kinderservies heeft. Best jammer, want zo maak je het eten voor de kleinsten wel een stuk leuker aan tafel!

Tip 4: is er een speelhoek?

Kleine kinderen hebben vaak moeite om een lange tijd stil te zitten tijdens het eten. Als kinderen nog moeten wachten op hun eten is het ideaal als een restaurant een speelhoekje, speeltoestellen of een leuke placemat om in te kleuren heeft. In sommige grote restaurants zijn er zelfs avonden waar een oppas aanwezig om de kinderen te vermaken en op te passen.

Neem jij wel eens kinderen mee uit eten? Waar ga jij dan het liefst heen?

*Dit blog bevat een opgestuurd product.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

8 thoughts on “Uit eten met kleine kinderen, zie jij het zitten?

  1. Wij gaan wel, maar alleen naar de restaurants waar onze kinderen ook iets aan hebben. Waar je bijvoorbeeld niet lang hoeft te wachten of een buffet/wokrestaurant. Bij ons in de buurt hebben ze ook iets met een indoor speeltuintje erbij, ideaal. Vind het anders toch vervelend voor andere gasten wanneer de kinderen schreeuwen of onrustig doen.

  2. Oh ja hoor. Geen problemen mee. Pas nog gaan lunchen en ze at zich lekker een tosti op. Dochter is drie en zoontje van toen twee maanden ging gewoon lekker mee. Mijn man ziet er meer tegenop dus die zou dat niet snel doen

  3. Wij gaan regelmatig met de kinderen uit eten. Ik vind dat ze dat ook moeten leren om zich daar te gedragen. Ze vragen nu zelf meestal om een kleurplaat en kleurtjes. We hebben ook met ze de afspraak dat ze in een restaurant hun “binnenstem” moeten gebruiken, dus zachtjes praten en niet schreeuwen en gillen.

  4. We hebben vaak restaurants gekozen met een speelhoek. Redelijk dicht in de buurt hebben we zelfs twee restaurants met binnenspeeltuin erbij. Eentje is een all-you-can-eat waarbij ze kunnen eten wat ze willen, wanneer ze willen. Even niet eten? Lekker ravotten en de ‘grote’ mensen kunnen even rustig eten en babbelen. Maar nu ze al iets ouder zijn, 6 en 8, gaan we steeds vaker naar restaurants zonder speelgelegenheid. De jongste heeft daar soms nog wat moeite mee, maar dan nemen we de Nintendo of tablet mee, met hoofdtelefoon. Voor hem is het moeilijk om langere tijd rustig te zitten. De oudste wil er nu graag bijhoren en zegt stoer dat hij niets meer nodig heeft. Hij vind het juist leuk om met ons te kletsen.

  5. Onze jongen is een moeilijke stilzitter. Hij is nog maar 2, dus ik verwacht nog niet dat hij een hele maaltijd vol kan houden. Als we uit eten gaan doen we alleen een hoofdgerecht. Laatst zaten we in een restaurant in een hoek. Aan een kant van de tafel was een bank. Meneer stond op de bank en ik zat aan de buitenkant. Dat was een super oplossing voor onze meneer met iets te veel pit in z’n donder hihi. Nu nog afwachten hoe zijn kleine broertje het gaat doen.

Geef een reactie