Tip: Uitstapjes in de herfstvakantie!

Joehoe, het is bijna herfstvakantie! Zoeken  jullie de zon op of blijven jullie in ons koude kikkerlandje? Voor de thuisblijvers zijn er genoeg leuke dingen te doen door het hele land. Zo kun je bijvoorbeeld meevaren met de Zoetwaterpiraten van de Blue Boat, een bezoekje brengen aan LEGO World of de film Trolls bekijken in de bioscoop. Lees snel deze en andere leuke tips en plan alvast de leukste activiteiten!

legoworld

LEGO World

Dit jaar is het alweer tijd voor de 16e editie van LEGO World Nederland. Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober. LEGO World is dan ook hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie! De toegangsprijs van dit gigantische LEGO evenement is 19,50 euro waarbij kinderen tot 2 jaar gratis mee naar binnen mogen.

Weetje: dit jaar kun je tijdens de beurs het grootste LEGO schip ooit bewonderen! DFDS heeft met behulp van 7.000 werknemers en meer dan een miljoen LEGO steentjes dit grote schip gebouwd.  Hiermee vestigden zij het wereldrecord ‘grootste LEGO schip ooit’ in het Guinness Book of World Records. Het schip, gedoopt tot Jubilee Seaways, is maar liefst 12 meter lang en is momenteel bezig met een Europese tour van Kopenhagen via onder andere Dieppe, Riga en Oslo naar Gotenburg.

AMSTERDAM - Zoetwater Piraatjes bij Blue Boat. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN
AMSTERDAM – Zoetwater Piraatjes bij Blue Boat. FOTO: DIEDERIK VAN DER LAAN

Zoetwaterpiraten rondvaart met Harold & Sjonnie

In hartje Amsterdam kun je een Zoetwaterpiraten rondvaart maken bij de Blue Boat Company. Kinderen kunnen ‘s ochtends de twee vrienden via een meet & greet ontmoeten en gaan vervolgens met Sjonnie in zee om Harolds waterangst te overwinnen. De boten vertrekken tegenover het Hard Rock Cafe vanaf de Stadhouderskade 30 in Amsterdam. Een kinderkaartje is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar en kost slechts € 7,50. De prijs is inclusief het Zoetwaterpiraten werkboekje, piratenkijker, opdrachtenboekje en het interactieve audioverhaal.

aquazoo

Toekomst Tour in AquaZoo

AquaZoo blijft investeren en start eind 2016 met een nieuw bouwproject. De binnenruimte van het park, momenteel genaamd “AquaZoo Binnendoar”, krijgt een complete make-over. Waar nu nog enkel kleine reptielen- en vissoorten te bezichtigen zijn, komen hier volgend jaar ook zeeschildpadden, nijlkrokodillen,zwartpunthaaien, kwallen en geelborst kapucijnapen wonen.

Afgelopen maand heeft AquaZoo haar 100.000ste bezoeker van dit jaar mogen ontvangen.

Tijdens de herfstvakantie worden deze plannen aan bezoekers gepresenteerd. Van 15 t/m 23 oktober wordt er dagelijks om 14.00 uur een ‘Toekomst Tour’ van ongeveer 15 minuten door “AquaZoo Binnendoar” gegeven, waarbij de toekomstige dierenverblijven zowel mondeling als met behulp van bouwtekeningen gevisualiseerd worden. Ook mogen kinderen ideeën inbrengen. Zij gaan met tekeningen en knutselwerken aan de slag, bijvoorbeeld wat voor bed zou de krokodil fijn vinden, wat zouden de kapucijnapen leuk vinden om mee te spelen, etc. Ook kunnen de bezoekers een nieuwe naam voor “AquaZoo Binnendoar” bedenken, wat meer bij de toekomstige beleving past.

Bioscoopfilm Trolls

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=HAsVoIiTmb0[/embedyt]

 

Trolls is de familiefilm die je deze herfstvakantie in de bioscoop moet zien. Vroeger spaarde ik in mijn kindertijd trollen. Nu zien ze er nog mooier uit! Van Totum hebben wij Trolls knutselspullen gekregen waarmee wij snel bezig gaan. Het resultaat zien jullie binnenkort inclusief een leuke winactie!

persfoto-dolfje-weerwolfje-de-musical

Pretparken

Walibi, Hellendoorn, Julianatoren en nog veel meer parken zijn omgetoverd met veel Halloween decoraties. In Julianatoren zijn er van 15 tot 30 oktober shows te zien van Dolfje Weerwolfje. Wij gaan komend weekend naar Julianatoren dus daar komt nog een uitgebreider verslagje over.

maritiem

Professor Plons in het Maritiem Museum

Het is de hele herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) feest in het Maritiem Museum Rotterdam. Jong en oud is van harte welkom om samen met Professor Plons en zijn vrienden het 25 jarig bestaan van de kinder-doe-expo te vieren. We trappen de herfstvakantie af met een familie-innovatie dag op zaterdag 15 oktober. Samen met Professor Plons en zijn vriend Mecha Mo maken kinderen deze dag vernuftige uitvindingen en doen ze creatieve braintests. De gehele herfstvakantie zijn er elke dag wisselende activiteiten. Kinderen luisteren bijvoorbeeld naar de mooiste avonturen van de professor, gaan met hem op de foto, worden geschminkt en versieren verjaardagstaartjes en -kaartjes. Spetterclubleren hebben gratis entree op vertoon van hun Spetterpas.

14502729_1089611161145968_4332006275350632826_n

Springkussen festival in Enschede

Nou kwam ik toevallig op Facebook dit leuke evenement voor kinderen tegen in mijn geboortestad. Overdekt in een hangar springen op de springkussens, geschminkt worden, een speurtocht doen. Klinkt super vet!  Tickets voor het Springkussen festival kosten aan de deur € 9,50, online op de website € 8,50. Ouders zijn gratis!

En verder kun je ook in veel steden een herfstkermis bezoeken!

Wat zijn jullie plannen voor de herfstvakantie?

One thought on “Tip: Uitstapjes in de herfstvakantie!

Geef een reactie