vakantie-smoeltjes-schrift-dagboek-voor-kinderen

Vakantie SmoeltjesSchrift; het leukste vakantiedagboek voor kinderen

Scrivo Media heeft al een aantal leuke SmoeltjesSchriften uitgebracht. Nieuw dit jaar is het kleurrijke VakantieSmoeltjesSchrift met aftelkalenders, opdrachten en ruimte om over uitjes, weekendjes weg en vakanties te schrijven. Volgens mijn zoon van 8 jaar is dit het aller-aller-leukste vakantiedagboek voor kinderen en jij kunt ook kans maken op een eigen exemplaar! Doe je mee?

Een jaar of twee geleden ontvingen wij het KleuterSmoeltjesSchrift van Scrivo Media. Mijn zoon (toen 6j) praatte op dat moment niet veel over zijn gevoelens en over hoe het op school was. Hij was toen erg gesloten. Daarom was dit SmoeltjesSchrift een leuke en laagdrempelige manier om zo meer over zijn dag en gevoelens te weten te komen. Het was een gespreksopener en tevens een leuke manier voor ons om samen de dag te evalueren. Het omcirkelen van emotie smileys en de opdrachtjes vond hij erg leuk om te doen. Uiteindelijk is hij meer gaan praten over school.

Toen ik een mailtje kreeg met de vraag of ik het VakantieSmoeltjesSchrift wilde recenseren hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het is vast weer zo’n mooi invuldagboek en aan dagjes uit en weekendjes weg met kinderen komen we niet te kort. Dit boekje blijft vast niet leeg… 😉

Vakantiedagboek voor kinderen

Een herinneringen pot maken is ook een leuke manier om vakantieherinneringen en uitjes te bewaren. Ik schreef hier al eens een blog over. Het is een glazen pot waarin we onze verzameling herinneringen voor een jaar lang bewaren, en op nieuwjaarsdag lezen we traditiegewijs samen alle briefjes. Ook bioscooptickets e.d. doen we erin. Een vakantiedagboek is natuurlijk ook erg leuk voor de kinderen om zelf in te vullen, als voorpret, tijdens de vakanties en als naslagwerk voor later.

Review Vakantie SmoeltjesSchrift
Het VakantieSmoeltjesSchrift gaat natuurlijk ook mee op vakantie!

Vakantie SmoeltjesSchrift

Ook op vakantie of tijdens een logeerpartij kunnen kinderen nu al hun belevenissen, gedachten en emoties kwijt in een SmoeltjesSchrift. Het nieuwe VakantieSmoeltjesSchrift is het nieuwste lid van de succesvolle SmoeltjesSchrift-familie. Het invuldagboek biedt ruimte voor 3 vakanties variërend van 1-3 weken, 3 weekends weg en 4 dagjes uit. Ruim voldoende voor zeker een jaar vakantieplezier. 🙂

Voorpret

Ruim voor de vakantie begint de voorpret al. Koffers inpakken, de laatste spulletjes shoppen, kijken wat er op en rond de bestemming te doen is… Mijn man wordt er wel eens onrustig van maar zelf kan ik daar erg van genieten. Op de voorpret-pagina’s in het VakantieSmoeltjesSchrift kunnen kinderen van alles kwijt over de aankomende reis of uitstap.

In het VakantieSmoeltjesSchrift staan vragen als: ‘Waar ga je heen? Hoe ver is dat rijden? Met welk vervoermiddel ga je?’. Ook zijn er lijstjes om overzicht te houden: Wat moet er mee? Wat zijn de plannen? En last, but not least: een aftelkalender, om zelf bij te houden hoelang de vakantie nog duurt.

Vakantiepret en nagenieten

Eenmaal aangekomen op de bestemming gaat de pret verder. Voor elke vakantiedag is er een pagina met korte vragen over wat het kind die dag beleefde en hoe het zich voelde. Opdrachten zorgen ervoor dat zelfs een regendag geen verveeldag wordt. Beantwoord vragen (wat is er anders dan thuis?), teken een plattegrond van de accommodatie of vertaal woorden in de taal van je vakantieland. Ook zijn er pagina’s gevuld met spelletjes, moppen en informatie over heimwee. Bij elke dag is er ook veel ruimte om dingen in te plakken en op te schrijven. Zo verandert het schrift van vakantie-activiteit in een leuke herinnering voor later.

Voorbeeld van hoe wij er invulling aan hebben gegeven.

Wat vinden wij ervan?

Het VakantieSmoeltjesSchrift is heel anders dan het KleuterSmoeltjesSchrift dat we eerder ontvingen. Dat was meer gericht op kleuters die (nog niet) kunnen schrijven. Het VakantieSmoeltjesSchrift is leuk voor kinderen van alle leeftijden met als hoofdonderwerp vakantie. Kinderen die zelf al kunnen lezen en schrijven kunnen er zelfstandig mee aan de slag. Kleine kinderen die nog niet goed kunnen lezen en schrijven hebben hierbij wat hulp nodig van een volwassene. Wel kunnen zij meehelpen met aftellen, het uitvoeren van sommige opdrachten, de smileys (emoties) omcirkelen na het voorlezen van de vragen en herinneringen plakken of tekenen. Het is echt leuk om dit samen met je kindje te doen.

De vragen en opdrachten vinden wij erg leuk en uitdagend. De ene keer is het een foto opdracht of een teken opdracht wat je kunt uitvoeren, de andere keer weer iets anders. Deze toevoeging maakt een vakantiedagboek minder saai en boeiender voor kinderen. Dit ben ik nog niet eerder tegengekomen in andere Vakantie invuldagboeken.

Mijn zoon schrijft relatief groot en heeft wat moeite om tussen de lijntjes schrijven in het VakantieSmoeltjesSchrift. In zijn schoolschriften zit iets meer ruimte tussen de regels dus dit is even wennen voor hem. Ik heb daarom zijn ‘antwoorden’ op de vragen ingevuld. Hij red zich daarna verder met de emotie smileys en de opdrachten. Hij vind het VaantieSmoeltjesSchrift echt het aller-aller-leukste vakantiedagboek voor kinderen. En ik geloof dat die bij ons wel vol komt dit jaar.

Wat ik alleen jammer vind is dat het aantal dagjes uit beperkt is tot 4 uitjes. Op 4 zit je namelijk best snel. Er zijn bijvoorbeeld ook genoeg gratis uitjes te bezoeken die de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld een dagje uit naar een natuurgebied, kabouterbos, strand… Je snapt het wel!

Volg je ons al op Instagram? Dan zal ik daar af en toe eens een foto of filmpje in de Stories delen als we weer iets hebben ingevuld. Wij gaan er nog veel plezier aan hebben.

Het VakantieSmoetjesSchrift kost €14,50 en is te bestellen via de webshop van Scrivo Media of Bol.com. Hieronder een greep van de SmoeltjesSchrift familie.


Over SmoeltjesSchriften en Scrivo Media

SmoeltjesSchriften zijn gemaakt door Josina Intrabartolo en geïllustreerd door Sonja Kemp. De boeken vinden al sinds 2015 hun weg naar vele kinderen. De invuldagboeken helpen op een leuke manier grote én kleine kinderen hun dag te verwerken en af te sluiten. Josina is samen met haar man Mark, ook eigenaresse van Uitgeverij Scrivo Media. De uitgeverij richt zich op boeken voor jong en oud over o.a. hooggevoeligheid, zelfvertrouwen, hoogbegaafdheid en rouw.

Maak kans op een VakantieSmoeltjesSchrift

Van Scrivo Media mag ik ook een van onze lezers of volgers blij maken met een VakantieSmoeltjesSchrift. Wil jij ook zo’n leuk vakantiedagboek winnen?

Laat een reactie achter onder dit bericht of op onze Facebookpagina en vertel wat jullie vakantieplannen zijn voor deze zomer.

De winnaar krijgt van ons bericht en maken we over een week bekend onderaan deze blog. Veel succes!

Christien Verbokkem, gefeliciteerd! Jij hebt het invulboekje gewonnen.

37 Comments

 • Reply elisabeth maria martina mei 30, 2019 at 3:16 pm

  keileuk voor kleindochter lise

 • Reply Roxanne mei 30, 2019 at 4:00 pm

  Lijkt me superleuk voor mijn zoon van 9 en/of dochter van ruim 6 jaar.
  Mijn zoon gaat deze zomer een week naar Frankrijk met mijn schoonvader en zijn vrouw.
  En mijn zoon en dochter gaan samen 2 weken op vakantie met mijn schoonmoeder en haar man.
  Ben heel benieuwd hoe zij dat ervaren. Ik kan het dan teruglezen in het Schrift!!

 • Reply Marian Zw mei 30, 2019 at 5:08 pm

  dat is echt iets voor onze dochter, Ze schrijft nu steeds bij uitjes of tripjes alles op blaadjes. Maar in zo’n boek is het natuurlijk veel leuker. Wij wonen tijdelijk in de USA, en volgende maand gaan we op vakantie in Nederland, even terug naar ons eigen huis! Heerlijk.

 • Reply kempenaers anita mei 30, 2019 at 6:15 pm

  wij gaan in juli een midweek naar centerparcs met mijn zoon en kleinzoontjes en in de herfstvakantie met mijn dochter,man en klenzoon en kleindochter

 • Reply Hille Morel mei 30, 2019 at 6:52 pm

  ja super leuk, zou graag willen winnen! We gaan op vakantie naar Duitsland.

 • Reply Kim mei 30, 2019 at 7:29 pm

  Wat leuk! Wij hebben hier het dagboek voor de oudste. En deze bevalt goed. Dus ik ben erg benieuwd naar de vakantie editie. Wij gaan misschien nog een paar dagen weg. Maar hooguit een week. We zullen genoeg andere dingen doen in deze vakantie die dit boek tot een groot succes zal maken!

 • Reply Jolijn Grootendorst mei 30, 2019 at 7:46 pm

  Wat leuk voor mijn drie kinderen van 8 jaar. We gaan dit jaar naar Oostenrijk. Eerst met de auto naar Düsseldorf, daar gaan we met de auto op de trein naar Innsbruck. In Oostenrijk gaan we naar vier verschillende huisjes (Wenen, Karinthië, Salzburger Land en Tirol) en dan weer terug met de trein. Heel veel te beleven dus en dan is zo’n vakantiedagboek reuzehandig

 • Reply Emmelie mei 30, 2019 at 8:55 pm

  Super leuk boek lijkt me dat. Helemaal om het later nog eens terug te lezen 😍… Onze dochter gaat na de zomer naar groep 4 en heeft nu ook haar eerste dagboekje. Heerlijk hoe serieus ze dat neemt… hele verhalen en dagverslagen worden er geschreven. We gaan komende vakantie naar Spanje en daarmee kan dit boekje zeker gevuld worden.

 • Reply Christien Verbokkem mei 30, 2019 at 11:13 pm

  Wat een leuk boekje! Het lijkt me heel leuk voor míjn dochter Marie-Luz. Wij gaan dit jaar voor het eerst 4 weken rond trekken met de tent richting Portugal. Ik denk dat ze het geweldig zal vinden om haar eigen reisverslag en herinnering te schrijven. Ze is zoveel bezig met lezen en schrijven. Ik denk dat ze heel veel plezier zal beleven aan het boekje.

  • Reply Jacqueline juni 4, 2019 at 8:37 am

   Vakantie is bij ons best wel een ‘dingetje’ door de Niet Ingevulde Tijd. Daarvoor zou dit dagboekje dus een uitkomst zijn! Lekker volschrijven/tekenen en plakken met de avonturen van onze vakantie in een natuurhuisje in Hellendoorn!

 • Reply Nelly mei 31, 2019 at 9:08 am

  vakantie aan de kust in eigen land

  • Reply Grietje juni 6, 2019 at 3:03 pm

   Ik doe heel graag mee! Ik vind het zowel voor mijn zoon van 8 en voor mijn dochter van 5 een super leuk boek om (samen) alles in te vullen. We gaan bijna een weekend naar een Landal park en deze zomer gaan we naar Texel. Komt dus zeer goed van pas. 🤞

 • Reply Iris mei 31, 2019 at 12:58 pm

  We gaan op vakantie, nog even uitzoeken naar waar😊 maar natuurlijk onderweg zijn duurt soms lang voor de kids zo dit boekje is welkom. Doen ze heel graag.

 • Reply Renilda mei 31, 2019 at 12:59 pm

  Zeker leuk voor mijn kleinkinderen

 • Reply Oma Will mei 31, 2019 at 1:00 pm

  Wat een leuk vakantieboekje.
  Daar zou mijn kleinzoon heel erg blij mee zijn en dan hoeft hij zich tijdens de vakantie aan zee nooit meer vervelen.
  Gezellig met elkaar kamperen op een camping aan zee vlak bij Scheveningen.
  Daar zal hij zich zeker vermaken.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Reply Marian B mei 31, 2019 at 1:25 pm

  Wij blijven dit jaar in Nederland maar gaan wel echt een week weg. Daarnaast willen we graag nog een keer naar het strand en nog leuke dagje uit. Leuk om zo’n dagboekje bij te houden.

 • Reply brants harry mei 31, 2019 at 6:45 pm

  we gaan dit jaar nog twee maal naar centerpark, éénmaal met de zoon en kleinzoontjes en éénmaal met de dochter, man , kleinzoon en kleindochter

 • Reply marij brand mei 31, 2019 at 8:19 pm

  We gaan as maandag met het gezin naar Centre Parcs in Winterberg Duitsland en van de zomer 3 weken naar Frankrijk… daar gaat ze veel zien en meemaken, dus dit boekje zou super leuk voor haar zijn. Ze is ook erg creatief

 • Reply Anneliese de Waal juni 2, 2019 at 2:54 pm

  We gaan dit jaar naar Limburg met de kinderen, doe erg graag mee voor de jongste.

  Groetjes Anneliese

 • Reply Linda Smeets juni 3, 2019 at 8:15 am

  Ohhh dat lijkt mij erg leuk voor onze dochter. Ik doe dan ook graag mee.
  Wij gaan dit jaar naar Bonaire op vakantie en dat vindt ze reuze spannend!

 • Reply Ilona juni 3, 2019 at 10:37 am

  ooh, dit is echt iets voor mijn dochter! Ze wil als ze groot is graag schrijfster worden en oeffent elke week met verhaaltjes. We blijven dit jaar in Nederland, maar dat mag de pret niet drukken, er is genoeg te beleven.

 • Reply Ilse Vanden Bossche juni 4, 2019 at 8:43 am

  Elke dag wordt hier heel enthousiast het kleutersmoeltjesschrift ingevuld. Wat zou het fijn zijn om een speciaal vakantiesmoeltjesschrift te hebben!
  We gaan deze zomer 2 keer een week naar Nederland en plannen waarschijnlijk ook nog enkele daguitstappen. Het smoeltjesschrift zal dus al goed gevuld worden. 😉

 • Reply Liesbeth vrieswijk juni 4, 2019 at 9:39 am

  Wat een leuk verhaal over het vakantie schrift van smoeltjes. Wij gaan dit jaar kamperen in Limburg, voor onze dochter (8j) lijkt het net of we naar het buitenland gaan, we wonen in het hoge noorden dus eerst nog een eind rijden met auto en caravan. Zij kan hele mooie verhalen schrijven (zegt ook het juf) maar ze wil eigenlijk nooit iets vertellen … Met dit schrift kan ze haar hoofd leeg maken en houd ze een blijvende herinnering aan de vakantie 😊 Ze is ook zo blij met het geringe smoeltjes schrift, ze schrijft elke dag iets over de dag op en dat lezen we dan samen.

 • Reply Pleuni juni 4, 2019 at 12:23 pm

  Mijn zoontje van 5 jaar zou dit hartstikke leuk vinden en mama stiekem ook. Vorig jaar echt letterlijk en figuurlijk een poep vakantie gehad. We zijn van plan om dit jaar richting Frankrijk te gaan met de caravan. Met dit boekje kan ons hooggevoelig jongetje wellicht de vakantie wat fijner doorkomen

 • Reply Tamara juni 4, 2019 at 7:53 pm

  Superleuk schriftje! We gaan kamperen in Friesland!

 • Reply Jacqueline juni 4, 2019 at 11:45 pm

  Leuk voor onze dochter van 10! We gaan naar Kos dus dan is dit schrift hartstikke leuk!

 • Reply Melisse juni 6, 2019 at 7:57 am

  Oh! wat leuk! Mijn dochter zou hier echt ontzettend blij mee zijn. Wat onze plannen zijn? In elk geval een weekje op vakantie in eigen land, en verder genieten van het vrij zijn, elkaar, het (hopelijk mooie) weer, en leuke dingen doen. Laat de zomervakantie maar komen!

 • Reply Linda juni 6, 2019 at 8:46 am

  We gaan met de kinderen voor het eerst naar het strand dus hoe leuk is het als ze een poosje in de auto moeten zitten en zich dan kunnen vermaken met een doe boek waar ze helemaal dol op zijn! En deze is natuurlijk veel specialer want ze kunnen bij houden wat ze gedaan hebben hoe mooi is dat voor later dat worden mooie herinneringen voor hun en mama en papa natuurlijk ook kunnen we ook kijken hoe ze het beleven in hun eigen worden hoe mooi is dat.

 • Reply Marij brand juni 6, 2019 at 8:58 am

  Super leuk voor m’n dochter. Maakt graag tekeningen en bewaartaltijd de kaartjes van toegangen…heel handig

 • Reply Patricia juni 6, 2019 at 9:37 am

  Deze is leuk zeg! Wij gaan deze zomer voor het eerst met de kindjes naar het buitenland, niet super ver (België) .. Maar wel super spannend voor onze dochter van 7. Misschien dat ze met dit boekje er meer naar uitkijkt om te vullen met leuke verhaaltjes en foto’s van onze dagen op vakantie.

 • Reply lottie juni 6, 2019 at 9:37 am

  Kamperen/rondtrekken door Noorwegen! Daar van de wildernis/natuur genieten; kamperen, kanoeen, wandelen, kampvuur maken!

 • Reply Ellen juni 6, 2019 at 9:50 am

  Wat een leuk boek! Ik zou het graag willen winnen voor mijn kinderen Siem en Milou. Wij gaan dit jaar een grote reis maken naar Singapore en Indonesië om hun oom en tante op te zoeken die daar wonen! Het schrift zal goed gevuld gaan worden met leuke herinneringen 🙂

 • Reply Sofie Mondelaers juni 6, 2019 at 11:26 am

  Mijn zoontje zou dit geweldig vinden, wij gaan naar center Parcs en leuke dingen doen deze grote vakantie. Ik ben zwanger van ons 2de dus ben de hele zomer thuis. Wij duimen voor te winnen👍🤞❤️😀

 • Reply Jannemiek Hanszens juni 6, 2019 at 3:02 pm

  Ik koop elk jaar een vakantiedagboek (lees: hardcover schrift vd Hema) voor mijn dochter om vakantieherinneringen in de schrijven, tekenen, plakken. Daarnaast heeft ze sinds kort een smoeltjesschrift om de dag met een goed gevoel af te kunnen sluiten. Wat zou zo’n vakantie-smoeltjesschrift een mooie aanvulling en alternatief zijn💖

 • Reply Emmy juni 6, 2019 at 3:18 pm

  Zoonlief is nu al aan het aftellen naar onze reis naar Spanje, hij zou hier erg blij mee zijn 🙏🏻

 • Reply Janine juni 6, 2019 at 3:24 pm

  Oei erg leuk voor ons Duits vakantiemeisje die haar vakantie bij ons komt vieren zodat ze een vakantie krijgt en gelijk thuis kan laten zien hoe het was.
  Normaal maak ik een boekje maar des te leuker om zo te geven en kan ze ook nog Nederlands leren 😍😘

 • Reply Kim de Jong juni 6, 2019 at 7:04 pm

  Wij gaan heerlijk er op uit met onze sleurhut en we hebben er super veel zin in. De kinderen zijn er al erg mee bezig. Dit lijkt me super om in te laten vullen door de kinderen.

 • Leave a Reply