Inspiratie: 5 x de favoriete tussendoortjes van mijn peuter

Als mijn dochter naar de kinderopvang gaat, dan krijgt ze naast haar boterhammetje ook een lekker tussendoortje mee. Vandaag deel ik ter inspiratie de vijf favoriete snacks van mijn peuter. Wat voor tussendoortjes eten jullie peuters het liefst?

Of het nou voor de opvang is, voor een dagje picknicken, of voor een dagje weg, mijn dochter is dol op tussendoortjes. Ze is ook gek op snoepjes maar als ze wil snacken geef ik haar liever één van haar onderstaande favorieten. En stiekem snoept deze mama ook wel eens mee 😉

Knijpzakjes

Knijpzakjes zijn er echt in allerlei smaakjes. Een gezondere keus voor deze tussendoortjes zijn de zakjes van Organix Goodies met hun No Junk Promise. Aan deze knijpzakjes zitten geen suiker toegevoegd, geen kleurstoffen en het is biologisch verantwoord. De knijpzakjes zijn er vanaf 6 en 12 maanden. Mijn dochter vind ze allemaal lekker. Mocht je de tijd en zin er voor hebben dan kun je natuurlijk zelf ook een moesje maken en deze vullen in hersluitbare zakjes zoals bijvoorbeeld die van Squiz.

Rijstwafels

De zoutloze rijstwafels zijn het beste maar je hebt ook rijstwafels met verschillende smaakjes zoals kaas, popcorn etc. De mini rijstwafels passen het makkelijkst in een broodbakje, een grote breek ik vaak in meerdere stukjes.

Worstjes

Mijn dochter eet graag vlees. Ze krijgt niet elke dag worstjes in haar lunchbakje maar regelmatig hebben we mini cocktailworstjes, salami worstjes (Bifi), of plakken worst.

Chips

Dit is niet mijn eerste keus maar af en toe mag het wel. Ze lust bijna alle chipjes wel. Als je voor een gezondere keus wilt gaan dan heeft Organix Goodies, Wortel knabbels en Kaas Knabbels. Ze hebben geen extra zout toegevoegd aan de chips en ook geen smaakversterkers. Ook zijn de chips vrij van kleur- en smaakstoffen. Ik vind dat er zelf weinig smaak aan zit maar zolang de kinderen het lekker vinden is deze mama ook blij.

Brood

Misschien bedoeld als ontbijt of lunch maar mijn dochter eet ook graag een boterham tussen de lunch en het avondeten. Ze heeft dan denk ik wat extra energie nodig en met een bammetje is niks mis mee.

Wat eet jouw peuter het liefst als tussendoortje?

5 thoughts on “Inspiratie: 5 x de favoriete tussendoortjes van mijn peuter

Geef een reactie