De vervelendste ergernissen bij kraamvisite

Je baby is geboren en je familie en vrienden kunnen niet wachten om op kraamvisite te komen. Ik heb zelf drie kinderen op de wereld gezet maar jongens.. sommige mensen die op kraamvisite zijn geweest hebben het volgens mij niet helemaal begrepen. Iets met koortslippen, onaangekondigd bezoek en meer. Waar stoorde jij je het meest aan?

Koortslip

Lieve mama’s die nog moeten bevallen.. let erop dat als iemand die op kraambezoek is en een koortslip heeft, beter uit de buurt van je baby kan blijven. Boven het feit dat een een koortslip reuze besmettelijk is, kan het voor je baby ernstige gevolgen hebben als hij of zij met het virus besmet raakt!

Kusjes en vieze handen

Jakkes! Wat ik een keer meemaakte vergeet ik nooit weer. Een van mijn kinderen zat bij de kraamvisite op schoot en begon te huilen. Zonder ons te vragen en binnen een mum van een seconde liet hij onze zoon op zijn vinger sabbelen. Hallo? Ik krijg er bijna braakneigingen van als ik er weer aan terugdenk. Ik liet ook meteen merken dat ik dit niet wilde. Weet jij veel waar hij nog meer met zijn handen heeft gezeten. Dat mensen een baby op de mond kussen vind ik ook een absolute no go!

Onaangekondigd bezoek

Handig als familie of schoonfamilie een sleutel van je huis heeft, maar de eerste tijd moet je echt even bijtanken en dan kan onaangekondigd bezoek erg vervelend zijn als je net een middagdutje aan het doen bent.

Visite die te lang blijven hangen

Oh men, dit is ook niet fijn in de kraamweek. Vrienden die op kraamvisite komen en vervolgens de hele avond blijven hangen. Biertje erbij, nog een, ah nog eentje kan wel. Kwamen ze nou voor het bier of voor de baby? Vervelend als je dan moe bent en wilt slapen.

Ongevraagde (goedbedoelde) tips en adviezen

Je oma lijkt alles beter te weten. Vroeger ging dit zo en jij moet dit ook maar doen. Laat je niet gek maken door ongevraagd advies. Het is meestal goed bedoeld. Tip: zeg ja en amen, ga niet in discussie (zo kom je nooit van het gezeur af) en switch snel naar een ander gespreksonderwerp.

Waar stoorde jij je het meest aan?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

7 thoughts on “De vervelendste ergernissen bij kraamvisite

  1. Bah zeg wat vies om aan de vinger te laten sabbelen, dat doe je toch niet?! Ik ergerde mij het meest aan ongevraagde goedbedoelde adviezen bah! En als ze lang blijven plakken. Ik ben toen gewoon maar naar bed gegaan ja ik moet er snachts ook weer uit!

  2. Dat mijn tante met haar kleinkind langs is geweest met ernstige diarree vind ik toch wel de ergste… Gelukkig werd mijn kleintje niet ziek. Maar ik wel! Het was zo erg dat ik mijn moeder heb moeten bellen om de oudste naar school te brengen en dat ik daardoor niet mee kon naar mijn vader 60 ste verjaardag. Een ander punt wat ik erg vond was kraambezoek wie niet kwamen. Mensen waarvan je dacht een erg goede band mee te hebben en die dan niks laten horen of weten. Die horen of weten nu ook niks meer van ons.

  3. bezoek wat aan het ‘snotteren’ is of een koortslip hebben, hoesten, op de wc zitten….niet komen! Er is heus een moment dat je beter bent. Bezoek wat lang blijft hangen. Bezoek wat graag op bezoek komt op tijden ‘dat het hun beter uitkomt na het werk’…terwijl jezelf dan net gaat slapen of aan het eten bent, Nee dus dan is dit ook niet het moment bezoekers. Hartstikke lief, maar de kraamvrouw hoeft geen rekening te houden met de werktijden van al het bezoek;-)

    Dat dus…;-)))

Geef een reactie