waarom persoonlijk stylist kleding laten stylen

Het gemak en de voordelen om je te laten stylen door een persoonlijke stylist

Hallo drukke mama’s! Tussen al het werken, koken, schoonmaken en kinderen rondrijden, kan het soms moeilijk zijn om tijd voor jezelf te vinden. Ook shoppen blijkt vaak een tijdrovende klus. Als je minder tijd aan winkelen voor jezelf wilt besteden (dus meer mama me-time voor andere dingen), kan een persoonlijke stylist daarbij nuttig zijn. Een professionele stylist of -shopper weet prima wat bij jou staat en heeft daar voor geleerd. Het scheelt uren slenteren door kledingwinkels en waarschijnlijk zal je verstelt staan welke kledingcombinaties zij voor jou uitzoeken, die je anders nooit zo snel zelf zou hebben gekocht. Dit is slechts één van de vele voordelen wanneer je je laat stylen door een persoonlijke stylist, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer!

Een persoonlijke stylist kan wonderen doen voor je garderobe. Als je een van de velen bent die het moeilijk vindt om uit te zoeken wat je ’s morgens aan moet trekken, dan is het inhuren van een persoonlijke stylist precies wat jij nodig hebt. Lees verder om te ontdekken waarom het de moeite waard is om iemand anders voor je garderobebehoeften te laten zorgen.

Je bent minder tijd kwijt aan winkelen

Je kunt live sessies boeken met een personal shopper om samen in een grote stad te gaan winkelen of om je huidige kledingkast uit te kammen. Je krijgt dan allerlei tips en trucs te horen en de kledingstukken worden voor jou uitgezocht. Dit is een hele leuke ervaring waar je veel van kunt opsteken, maar bij zulke diensten hangt er helaas wel vaak een prijzig kaartje aan! Wanneer je hier niet zo’n zin in hebt (dat kan) of minder geld wilt uitgeven voor een personal shopper, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden. Bepaalde winkels en sites zoals Zalon bieden een leuk alternatief. Naar aanleiding van een vooraf aantal persoonlijke vragen stellen zij leuke outfits samen. Hierbij houden ze rekening met jouw wensen maar ook jouw figuur, budget en trends…

Een persoonlijke stylist kan helpen kleren te vinden die bij je figuur passen

De wereld is vol met allerlei soorten mensen. Sommigen zijn klein en sommigen zijn lang, de een heeft een smal postuur en de ander is iets breder. En datzelfde geldt ook voor kleren! Ik heb als moeder van drie kinderen een aantal rondingen (vooral rond mijn heupen, armen en buik…) en ik kan met een gerust hart zeggen dat niet elk kledingstuk voor mij is gemaakt. Er zijn zoveel dingen aan mijn lichaamstype dat sommige kledingstukken in mijn normale maat gewoon niet goed passen, of ze zitten zo strak om bepaalde lichaamsrondingen, dat het oncomfortabel is om ze te dragen. Een persoonlijke stylist heeft kennis van merken en kledingsoorten die wel bij jouw figuur passen. Zo voorkom je een hoop dure miskopen.

Je kunt je twijfels en vragen over kleding en stijlen kwijt aan iemand die er verstand van heeft

Een persoonlijke stylist of shopper kan ideeën geven over hoe je verschillende items in je garderobe kunt mixen en matchen, zodat het niet steeds maar weer één ding is. Ook kun je aan hem of haar al je vragen kwijt over kleding en stijltips of als je plannen hebt voor een detox van je kledingkast. Je krijgt iemand die er alleen op gericht is dat alles je goed staat, wat betekent dat hij of zij altijd nadenkt over manieren om je look beter te maken, dan anders het geval zou zijn.

Heb jij ooit overwogen om je te laten stylen door een persoonlijke stylist of heb jij er al ervaring mee?

One thought on “Het gemak en de voordelen om je te laten stylen door een persoonlijke stylist

Geef een reactie