Nieuw spel voor meer qualitytime met je kind: Vraag maar!

Elma van Vliet introduceerde het nieuwe spel “Vraag maar!” in twee verschillende varianten voor ouder en kind. Dit spel is voor ouders met kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Ik speelde dit spel zonder spelregels met mijn 9 jarige zoon en de vragen waren grappig en zorgden voor leuke en interessante gespreksstof..

“Kinderen leven in het nu. Ze hebben een rijke fantasie en creëren een boeiende belevingswereld waar je als ouder lang niet alles van meekrijgt. Wat gaat er nou eigenlijk écht in die hoofdjes om? En hoe kijken ze tegen jou als vader of moeder aan? Om meer over elkaar te weten te komen, lanceert bestsellerauteur Elma van Vliet met Vraag maar! het eerste vragenspel voor ouder en kind. Op de kaartjes staan vragen als: Wat is het leukste aan mijn moeder-zijn? Wat vind jij raar aan grote mensen? Wanneer zijn wij echt een goed team? Zo zorgt het spel voor persoonlijke gesprekken en brengt het interessante, hartverwarmende en grappige feiten over elkaar boven tafel.”

Over Elma van Vliet

Elma van Vliet wil bijdragen aan een betere wereld door mensen te inspireren écht contact te maken. Toen haar moeder in 2001 ernstig ziek werd, realiseerde ze zich hoeveel ze haar nog wilde vragen. Ze maakte het boek Mam, vertel eens, het eerste in een reeks producten die helpen bij het maken, delen en bewaren van kleine en grote momenten en herinneringen. Haar boeken, non-boeken en onlineconcepten staan bekend om de fraaie vormgeving en inspirerende vragen, en als startpunt van mooie gesprekken. Met Elma’s hulp schrijven meer dan drie miljoen mensen wereldwijd eigen, persoonlijke verhalen. Zie ook elmavanvliet.nl.

vraagmaar2

Onze ervaring met Vraag maar!

Er zijn twee varianten van dit vragenspel, een roze doosje voor moeder en kind en een groen doosje voor vader en kind. Wij kregen het spel voor moeder en kind. Toen ik mijn zoon zei dat we een nieuw kaartenspel gingen spelen, dacht hij even aan echt kaarten, jokeren of pesten. Dat vind hij namelijk ook erg leuk. Hij was dan ook verrast toen ik het roze pakje tevoorschijn haalde. Is het een memory spel? Nee het is een vragenspel mijn zoon. Ik begon hardop uit de gebruikshandleiding voor te lezen en we kwamen er  al snel achter dat er geen spelregels zijn. Wel stonden er praktische tips in het boekje zoals elkaar laten uitspreken en als je het niet wist het kaartje even opzij kon leggen.

In het vragenspel met 64 kaarten zitten ook enkele doe kaartjes. Zoals op de foto hierboven. Ik vroeg mijn zoon om iemand uit onze familie na te doen. Hij deed papa na die Playstation speelde. Dit was voor mij makkelijk te raden 😉

De vragen waren erg leuk, sommige grappig en over sommige vragen moest ik even goed nadenken. Zie het intro filmpje hieronder welke vragen je zoal kunt verwachten en hoe kinderen erop kunnen reageren.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=OtWXvQNbaGs[/embedyt]

Het vragenspel is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar die kunnen lezen. Je stelt de vragen aan elkaar en wij hebben veel gelachen. Ouder en kind hebben een stapeltje aparte kaarten die je aan de kleur kunt herkennen. Sommige antwoorden van mijn zoon waren erg verrassend en zinvol. Ik dacht mijn kind goed te kennen, maar dit vragenspel is een eyeopener om nog meer over elkaar te weten te komen. Wij vonden het een erg leuk spel.

Tip: je kunt ook ieders 5 of 10 kaarten pakken. Dan kun je het spel wat vaker achter elkaar spelen op meerdere dagen. Wij waren natuurlijk erg nieuwsgierig en zijn alle vragen doorgelopen en zijn er een hele middag zoet mee geweest. Maar om het nu dezelfde week weer te doen, vonden we niet zo’n goed idee. Antwoorden op de vragen kunnen immers wel veranderen dus daarom geven wij als tip niet alle kaarten in één keer te doen. Wij bewaren het spel nu even en doen het over een paar weekjes nog eens. Al denk ik best dat oma en kleinzoon dit spel ook goed met elkaar kunnen spelen. Dan moet je de tekst mama of moeder even door het woord oma vervangen.

click

Het spel is verkrijgbaar bij boekhandels, kinderboetieks en onlinewinkels voor de consumentenadviesprijs van €15.

Even een vraag aan jullie uit een van de kaartjes: wat is de grootste blunder die jij ooit gemaakt hebt?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

5 thoughts on “Nieuw spel voor meer qualitytime met je kind: Vraag maar!

  1. Lijkt me echt leuk! Mijn dochter is nog ietsje te klein 😉 Mijn grootste blunder: vergeten schone luiers mee te nemen naar het consultatiebureau. Daar zat ik dan met dochter met poepluier…

Geef een reactie