Vreemde mensen aan de deur..

Ik zeg zo vaak tegen de kinderen als ik even in de kelder de was doe of even bij de buurvrouw ben, “doe nooit de deur open voor vreemde mensen”.. Het is iets wat ik van mijn ouders heb meegekregen. Je weet maar nooit tegenwoordig. Jehova’s getuigen die je een boekje komen brengen, stofzuiger verkopers die de stofzuigers BINNEN willen demonstreren.. En nu laat ik nota bene zomaar vreemde mensen binnen..

Deurverkopers

Ik heb een hekel aan mensen die spullen aan de deur verkopen. Nou gebeurt dat niet meer zo vaak sinds we verhuisd zijn naar het platteland. Maar toch zijn er in die 6 jaar twee stofzuigerverkopers langs geweest. Ik heb een Dyson en sorry, daar kan geen stofzuiger tegenop.. denk ik. Als ik een nieuwe stofzuiger wil dan ga ik wel naar de Mediamarkt of BCC om advies in te winnen en om prijzen te vergelijken. Nee die kerel komt er bij mij niet in. Bovendien vertelde mijn man eens dat als ze met zijn tweeën komen het een teken kan zijn dat het dieven zijn. Dan staat er een een stofzuiger te demonstreren en de ander jat het huis leeg.

shutterstock_533635696

Goede doelen

In mijn vorige woonplaats kwamen er regelmatig mensen aan de deur van Jantje Beton, de Hartstichting en weet ik veel wat allemaal. Meestal heb ik wel een paar euro’s in de portemonnee die ze dan ook krijgen maar jongens… ze komen altijd op het verkeerde tijdstip! Sta je net eten te koken.. of een luier te verwisselen. Zijn ze zo ongeduldig en bellen ze gerust nog een paar keer aan of ze komen weer terug. Volgens mij schrijven ze het op wie er niet thuis waren om er later weer langs te gaan.. Of wat dacht je is Pietje net geweest komt zijn collega een half uur later omdat ze met een groepje de wijk doorlopen en niet goed afspreken wie waar aan belt.

Jehova’s getuigen

Respect voor alle geloven en ook voor jehova’s maar.. deel alsjeblieft de boekjes elders uit. Ze blijven onnodig lang aan je deur staan. Sommige vragen zelfs of ze binnen mogen komen. Meestal zeg ik dat ik dan op het punt sta om te vertrekken voor een afspraak en neem ik het boekje snel aan. Een leugentje om eigen bestwil, mag dat? Ik heb er gewoon zó geen zin in! Ik heb wel wat beters te doen. 🙂

Marktplaats kopers

Natuurlijk verkoop ik wel eens iets wat niet meer gebruikt word en wat te zonde is om weg te gooien. Zeker nu de laatste tijd ik echt aan het opruimen ben. Als je gaat verhuizen kom ik erachter dat we belachelijk veel zooi bewaard hebben. Maar sommige mensen willen het ophalen. Weer een vreemde aan me deur. Mensen die de kleertjes willen zien of die ene kast. Die kast sleep je toch niet naar buiten? Straks willen ze hem toch niet.. Dus we laten vreemde mensen binnen. Iets wat mijn kinderen dus niet zo goed snappen op dit moment want “mama, je mag toch nooit de deur open doen voor vreemden?”. Uhm ja dit is dus best een lastige kwestie om uit te leggen. Stukje vertrouwen moeten we toch hebben in onze medemens?

Laat jij vreemden je huis binnen?

*De afbeelding is eigendom van Shutterstock.

 

13 thoughts on “Vreemde mensen aan de deur..

 1. Ja hier regelmatig verkopers aan de deur. Zal je (wanneer je verhuisd bent) wel weer last van krijgen. Ik ben ook altijd erg huiverig, maar laat de verkopers nooit binnen. De mensen die stroom opmeten moet ik wel binnen laten. Gelukkig is het altijd dezelfde man, maar had ik in het begin wel moeite mee…

 2. Zolang je de boekjes van de Jehova getuigen blijft aannemen komen ze terug 😉 ik zeg altijd netjes dat ze ze beter aan iemand anders kunnen geven die er wel wat mee doet. Wordt altijd gerespecteerd!

 3. Ja, soms via Marktplaats. Maar het voelt ongemakkelijk. Ik heb één keer iemand aan de deur gehad die blaasontsteking had en vroeg of ze bij ons gebruik mocht maken van het toilet. Die heb ik toen binnengelaten. Dat is allemaal goed afgelopen overigens. Haar verhaal was waar. Maar de hele tijd dat zij er was, stond ik in waakstand.

 4. Wij hadden van de week weer energieverkopers en goede doelen met contracten. Ik ben boos op ze geworden en heb ze direct weggestuurd. Brutaal blijven doorzeuren ook, bah. Ik zit daar niet op te wachten.

  Kindjes die voor school op pad zijn daar bestel ik wel altijd iets en collectes krijgen ook wat.

 5. Ik laat niet zomaar mensen naar binnen, omdat ik ook niet van plan ben om een dienst of product af te nemen. Die mensen afwimpelen dat doe ik dus aan de deur.

  Marktplaats mensen die handel ik ook aan de deur af. Ik leg altijd het product klaar bij de voordeur zodat er niemand mijn huis in hoeft. Als mijn vriend thuis is dan maak ik me daar veel minder zorgen om. 🙂

  Wat ik weleens lastig vind is dat er bedrijven zijn die bij ons de sleutel mogen ophalen voor ruimten in het appartementencomplex. Als ik dan vooraf geen telefoontje heb gehad vind ik dat weleens lastig. Gelukkig is het altijd goed gekomen.

 6. Vandaag nog de glaszetter binnen gelaten. En ‘m de weg gewezen zonder zelf mee te lopen naar boven. En ‘m naar de wc laten gaan.
  Maar kan er niet wakker van liggen hoor. Verder komen er bijna geen vreemden aan de deur. Verkopers heb ik nog nooit meegemaakt en Jehova’s getuigen zijn hier niet zo opdringerig. Ik zeg gewoon dat ik geen interesse heb en ze gaan weer verder.
  Ik vond het wel een dingetje om de schoonmaakster onze sleutel te geven. Maar ze maakt bij meer buren schoon en is te vertrouwen.

 7. Ik laat ook niemand binnen hoor. Verkopers komen hier eigenlijk nauwelijks langs. Jehova getuigen kwamen eerst heel veel. Zelf 2x in de kraamweek van m’n tweeling (ze dachten vast dat ik wel wat Hulp kon gebruiken ?). De laatste keer deed ik de deur open in m’n Marokkaanse huisjurk die ik van m’n schoonouders heb gekregen, sindsdien heb ik ze niet meer gezien ?

 8. Inderdaad heel lastig! Ik laat mensen van marktplaats alleen komen als mijn man ook thuis is. Ik zit er inderdaad niet op te wachten om door het huis te gaan met vreemde mensen! Mensen van Nuon of een andere energie maatschappij die iets moeten opmeten laat ik ook nooit binnen. Toch een gek idee dat je een vreemde (meestal man) binnen laat en vervolgens de deur dicht doet en je met een vreemde in je gang staat!

 9. Oh deurverkopers, ik heb er echt een hekel aan. Ik heb er al een paar keer aan gedacht om een blogartikel/brief aan de minister hierover te schrijven.

  Ik zeg ook altijd niet zomaar open doen. Eerst kijken wie er voor de deur staat. Maar ze zijn zo enthousiasts dat ze de deur gewoon open rukken.

  De oudtse twee zijn wel eens alleen thuis en die weten dat ze de deur niet open mogen doen. Ze zitten dan meestal ook boven achter de computer… En doen dan meestal het raam open en spreken ze aan via het raam. Ook als ik ver weg ben zeggen ze altijd, ze is er zo weer.

 10. Het is inderdaad iets waar je wel mee wilt oppassen. Kinderen zijn zo goed van vertrouwen. Ik laat in principe ook de glaszetter, de cv-monteur, enzo binnen hun gang gaan. Maak me daar niet al te veel zorgen over. Of ben ik dan naïef?

Geef een reactie