Waarom ik ben gaan bloggen

laptop - volgmama

365 dagen verder, 52 weken,12 maanden het klinkt heel wat, Volgmama is al een jaar in de lucht en wat een succes! In deze blog vertel ik jullie de reden waarom ik ben gaan bloggen.

Op een dag..

Om maar even kort door de bocht te komen; mijn passie is fotograferen. Sinds de geboorte van mijn zoon ben ik daar zo veel mee bezig om dingen vast te leggen. Nooit heb ik daarvoor een cursus gedaan. Ik had gewoon een simpele goedkope camera en that’s it. Wat later werd vervangen door een spiegelreflex camera (inmiddels al mijn derde) en begon er feeling in te krijgen. Mijn vriendinnen en familie vonden mijn foto’s zo mooi en vroegen of ik hun of hun kinderen ook eens wilde fotograferen. Het balletje begint te rollen, wat op een gegeven moment uit de hand liep. Ik was er zo druk mee dat ik op een gegeven moment hoe moeilijk het ook was nee moest verkopen.

Ik deed graag mee aan prijsvragen en leerde zo de blogwereld kennen. Ik kwam erachter dat er naast de prijsvragen ook hele mooie, handige en waardevolle  leesartikelen op blogs stonden en begon dus meer met blogs lezen.

Persoonlijk

Midden in mijn eerste zwangerschap ben ik ziek en overspannen geworden. Na de geboorte kreeg ik er ook een postnatale depressie bij en werken kon ik niet meer. Ik heb hier helaas nog steeds gevolgen aan over gehouden zoals een concentratie stoornis en bepaalde angsten. Hierdoor is het moeilijk om weer aan het werk te gaan in een sociale omgeving.

Ik heb mijzelf een behoorlijk lange tijd opgesloten in mijn eigen lichaam en in huis. Met medicijnen en therapieën ging het later een stuk beter en kon ik langzaam aan weer genieten.

Fotograferen bleef mijn passie en tijdens mijn therapie kreeg ik het advies om naast praten te gaan schrijven om deze periode te verwerken. Dit heb ik in een schrift gedaan en beviel mij prima. Op een gegeven moment was ik daar wel klaar mee en wilde mijn hoofd op andere dingen zetten. Ik ben zo blij met de steun van mijn man en familie en alle anderen die er op dat moment voor me waren. En nog steeds!

We zijn nu al een paar jaar verder…

Ik schreef mee op forums zoals Mamaplaats en Zwangerschapspagina. Ook lees ik nog steeds graag blogs en heb in de tussentijd een bruiloft van familie mogen fotograferen, zwangere vriendinnen en hun baby’s.

Op een dag dacht ik;

Waarom begin ik zelf geen blog?  “

Blog jij ook? En wat zijn jouw hobby’s of passies?

 

 

 

23 thoughts on “Waarom ik ben gaan bloggen

 1. Rot voor je dat je nog steeds last hebt van bepaalde angsten.
  Schrijven deed ik altijd, maar heb daar nooit iets mee gedaan, maar sinds april dit jaar blog ik ook en eigenlijk komt dat doordat ik jou heb leren kennen. Dus bedankt!
  En nogmaals gefeliciteerd met je 1 jarig bestaan!

  1. Ik doe mijn best hihi en heb er veel plezier in, dat is toch wel het allerbelangrijkste! Met mijn blog stap ik langzaam wat meer het sociale leven in, het houdt me bezig en ik doe leuke dingen waardoor ik mij een stuk beter voel. En ook fijn, weer contact met anderen/onbekenden leggen bijvoorbeeld op events. Mijn ‘ik’ komt weer terug! En ik kan mijn foto’s aan een groter publiek laten zien. 🙂

 2. Ik ben begonnen met bloggen toen ik zwanger was van mijn vierde kind. Dat is alweer 15 jaar geleden inmiddels. In de loop van de tijd bleek bloggen warempel ook een manier te worden om geld te verdienen, en nu blog ik fulltime. Ik bof vind ik, want ik vind het geweldig.

 3. Fijn dat een blog zoveel voor je kan betekenen he? Ik begon met bloggen om iets te ondernemen in een periode van werkloosheid, vind het heerlijk om dingen te regelen en organiseren en met mijn blog kan ik dat naar hartelust doen 🙂 Jouw foto’s zijn vaak prachtig idd, dus ik blijf je volgen

 4. Gefeliciteerd met je eenjarig bestaan van je blog! Een hele prestatie en ik lees je blogs graag.
  Ik blog sinds dit jaar ook en ik vind het erg leuk om zo creatief bezig te zijn en me te verdiepen in alles wat er blij het bloggen komt kijken, Het is zoveel meer dan alleen maar een verhaaltjes typen.
  Grappig om te lezen dat ook jij door de winacties op de blogs in aanraking bent gekomen met het bloggen 😉 Zo zie je maar weer dat niet alle winactie-liefhebbers alleen maar op de blogs komen om enkel mee te doen aan een winactie, maar ook zeker blijven plakken

  1. Dankjewel! Ik doe nu nog zelden mee aan winacties hoor alleen wanneer ik toevallig iets leuks tegenkom maar ga er niet naar opzoek. Ik heb hier mijn plek wel gevonden voor mijn creativiteit, ik ben er wel druk mee hihi. Schrijven, lezen.. en al het andere 😉

 5. Erg fijn dat een blog een uitlaapklep kan zijn hè? Ik blog zelf ook, mijn reden was mijn verhaal te delen en omdat ik niet erg veel lowbudget producten voorbij zag komen, en natuurlijk het fotograferen wat ik er leuk vind.

 6. Goed dat je een uitlaatklep hebt gevonden om dingen van je af te schrijven! Jammer dat je nog altijd angsten en een concentratiestoornis hebt overgehouden aan je zwangerschap. Hopelijk kan je op een bepaald moment neerschrijven dat die angsten verdwenen zijn.

Geef een reactie