waarom luisterboeken geweldig zijn

Waarom luisterboeken zo geweldig zijn

Ik ben altijd al gek geweest op boeken. Vroeger verslond ik er heel wat en was ik elke week wel in de bibliotheek te vinden. Helaas heb ik er de laatste periode weinig tijd én concentratie voor. Luisterboeken zijn dan een handig alternatief. Als kind zijnde luisterde ik al naar cassettebandjes met kinderverhaaltjes; in de auto en voor het slapengaan. Dit waren toen voornamelijk sprookjes van de gebroeders Grimm en andere bekende verhaaltjes zoals Alfred Jodocus Kwak en Pinokkio…

Toen ik ouder werd verdween de interesse in luisterboeken voor kinderen omdat er steeds meer cassettebandjes en cd’s werden weggegooid (en ik liever naar muziek luisterde). Tegenwoordig maken streamingdiensten (o.a. Spotify) een nieuwe manier van luisteren mogelijk en in de loop van de tijd heb ik ontdekt dat er echt goede redenen zijn om weer van audioboeken te houden! Waarom luisterboeken voor kinderen en volwassenen zo geweldig zijn, vertel ik jullie in dit blog.

Je kunt luisterboeken met andere activiteiten combineren

Een podcast of luisterboek kun je overal aanzetten waar je maar wilt. Of je nu met de auto of het openbaar vervoer reist, aan het schoonmaken bent of je favo game aan het spelen bent… Er is van alles mogelijk. Hierdoor is het makkelijk om verschillende activiteiten te combineren en worden sommige dingen zoals schoonmaken of poetsen een stuk aangenamer. Ik vind het heerlijk om ’s avonds met een goed boek op de bank te ploffen maar soms heb ik zo’n drukke dag achter de rug, dat ik gewoon te moe ben om me te concentreren op het boek. Luisterboeken zijn dan ideaal!

Audioboeken passen bij een minimalistische lifestyle

Heel eerlijk, ik leef niet minimalistisch maar heb bewondering voor mensen die dit wel doen. Ik vind het heerlijk om een kast vol boeken te hebben en mijn kinderen hebben ook een knus leeshoekje. De boeken die ik zelf lees, lees ik nauwelijks een tweede keer. Daarom sorteer ik de boeken vaak uit (plaats ze hier op Vinted) zodat er weer ruimte voor iets nieuws is. Alleen de boeken die erg bijzonder voor mij zijn zal ik bewaren. Luisterboeken hebben daarentegen wel het voordeel dat ze geen ruimte innemen. Past dus prima bij een minimalistische lifestyle.

Luisterboeken nemen geen extra bagageruimte in op vakantie

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat mag je afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij maar een bepaald gewicht aan bagage meenemen. Door slim gebruik te maken van luisterboeken houdt je meer ruimte over in je koffer voor souvenirs en andere dingen. Ben je met een taalcursus zoals Engels, Duits of Frans bezig? Dan kun je hier ook je voordeel mee doen om eens een boek in die taal te luisteren. Zo leer je tevens hoe woorden uitgesproken worden.

Wat zijn voor jouw redenen om voor luisterboeken te kiezen?

Geef een reactie