Waarom wij eigenlijk in Duitsland wonen

Veel mensen die ik ken wonen nu nog in hun geboortestad, ze verhuizen alleen als het moet maar blijven meestal in hun eigen stad wonen. Wij waren al een tijdje aan het rondsnuffelen op internet naar huizen in Duitsland toen mijn schoonouders vertelden dat ze daar een huis wilden kopen en verbouwen als wij meegingen. Ik had notabene een peuter en was zwanger van de tweede, was dit wel een goed idee?

zwanger - volgmama
Nr 2 op komst..

Goed, dat overviel ons even!

Ik was 24, niet in staat om te werken, had een kindje van twee jaar en was ook nog eens zwanger van ons tweede kindje. Wat bezielde mij om nu op dit moment te gaan verhuizen, en dan wel naar Duitsland in een dorp waarvan ik de naam nog nooit had gehoord? Zelf zaten we naar huisjes te kijken in Bad Bentheim en wilden eerst een beetje sparen. Maar het aanbod klonk erg interessant en zijn we samen een keer naar het huis gaan kijken. Er moest veel werk worden ondernomen aan het verbouwen maar goed, ik heb een hekel aan grote klussen en met mijn dikke buik was het nou bepaald ook niet erg verstandig. Kort na de bezichtiging gingen we op vakantie en hadden we erover nagedacht..

koeien - volgmama
Uitzicht vanaf onze voordeur in de zomer

We doen het gewoon

Toch? Mijn schoonouders kochten het, verbouwden zelf de stal als woonhuis en wij verbouwen het oorspronkelijke woonhuis en huurden het van hun. Het is een oude boerderij geweest met veel grondstuk dus iedereen heeft alle ruimte om zich heen. Familie en vrienden zijn gekomen om ons te helpen met klussen. We zijn blij dat we deze kans hebben gekregen maar..

melwil-019

nov2010-012
Een deel het huis waar we (nu nog) wonen word verhuurd voor vakantiegangers op Micazu en AirBnB

Nu willen we toch iets anders..

We wonen in een dorpje en inmiddels hebben we 3 kinderen om op te voeden. Aangezien mijn man veel werkt zorg ik voor de kinderen. En met 3 kinderen heb je eenmaal veel afspraken en is een tweede auto geen overbodige luxe. Dat vele autorijden vind ik verschrikkelijk. Ik ben in een drukke stad opgegroeid en moest hier toch echt even wennen. Je loopt of fietst namelijk niet ‘EVEN’ naar de supermarkt voor een boodschapje. Je fietst niet ‘EVEN’ hierheen of daarheen. Dat mis ik enorm. Al hebben we hier natuurlijk ook leuke en minder dingen meegemaakt.. het is nu de tijd om te verhuizen.

Nu gaan we niet terug naar Nederland maar naar een iets groter dorpje in een gezellige woonwijk 5,5 km verderop. Een tweede auto heb je dan alsnog nodig voor de artsbezoekjes en om uitgebreid te gaan winkelen ;-). Ik zou hier niet zonder auto kunnen wonen hoor, ik moet weg kunnen wanneer ik wil. Mijn man houdt niet van drukte, voor mij was de omgeving waar we nu (nog) wonen te stil, het liefst wilde ik weer terug naar een grote stad. Dit is dus de gulden middenweg.

14212085_1201688576568179_4357735723220654069_n
Deze vrijstaande woning uit 2001 op een hoekkavel is het geworden. We hebben er zin!

We hebben er enorm zin om écht helemaal op ons zelf te wonen. Ik deelde in een eerder blogartikel al over onze koop en daar staan iets meer foto’s als je nieuwsgierig bent. Het hele erf met alle gebouwen staat al meer dan een half jaar te koop.

Hoe vaak ben jij eigenlijk verhuisd? Ben jij tevreden met waar je nu woont?

 

3 thoughts on “Waarom wij eigenlijk in Duitsland wonen

  1. Wij zijn 2 x verhuisd maar we zijn wel in dezelfde plaats gebleven. Ik woon vlakbij mijn moeder en zus en zou dat graag zo houden – dus ik zie mezelf niet zo snel naar het buitenland verhuizen.

    Het lijkt me best gezellig met z’n allen zoals bij jullie, maar ik kan me ook goed voorstellen dat het een heel fijn idee voor je is om straks alleen met je gezin te wonen!

  2. Voor mij zou het niks zijn, zo afgelegen wonen. Ik woon in een redelijke stad, zo’n beetje tegen Rotterdam aan en zou niet anders willen. Heerlijk om alles zo dichtbij te hebben, ook familie en vrienden. Ik woon er dan ook al bijna heel mijn leven (op 1,5 jaar na).
    Het huis waar we nu wonen, is ook het huis waar ik samen met mijn man oud in wil worden. We wonen er nu bijna 13 jaar, het is heerlijk ruim en wat klussen betreft houdt het ons ook nog wel even bezig. 😉

Geef een reactie