Wat maakt het voor mij nou een echte kerst?

Een ruime vraag of niet? Dit is een tag die door Miriam is bedacht met leuke vragen waar ik wel antwoord op weet. En weetje, stiekem baal ik best dat wij de kerstboom niet hebben opgezet. De reden hebben jullie al in de blog kunnen lezen maar toch. Wij kijken enorm uit naar kerst en hebben tot nu alleen plannen voor de eerste kerstdag.

Wel of geen kerstboom?

Dit jaar niet dus. Normaal gesproken wel. Lees hier waarom wij besloten hebben onze kerstboom dit jaar niet opzetten. Wij hebben trouwens een kunstkerstboom. En jullie?

bunnies - kerstboom
Dit snoezige kleine boompje van mijn dochter en wat andere kerstversiering hebben we wel in de huiskamer | Schoenen: Bunnies

Wel of geen buitenverlichting?

Ik vind het prachtig om te zien hoe sommige huizen versierd zijn met lampjes. Wij hebben dit nooit gedaan. Wel eens lampjes voor het raam maar daar blijft het dan ook bij. Wat ik trouwens wel heel gaaf is, is dat wij bij ons nieuwe huis een grote kerstboom in de achtertuin hebben staan. Dus volgend jaar gaan daar zeker lampjes in. Wat een uitzicht.

Wel of geen kerstcadeaus?

Wij vieren kerst niet zo groot als Sinterklaas met cadeaus. De kinderen krijgen allemaal een klein cadeautje. Met schoonfamilie eten we meestal wat en kopen we voor 10 euro aan cadeautjes voor een dobbelspel.

Kerstlekkernij

kerstkoekjes versieren - volgmama
kerstkoekjes versieren

Even eerlijk? Met de december-feestdagen kom ik altijd zo’n twee kilo aan. Met de kerst zijn we samen, staat de tafel vol lekkere hapjes, gaan we gourmetten, dineren. Ik heb bij de Lidl versierkoeken gehaald. Erg leuk! Mijn favoriete kerstlekkernij zijn de kerstchocolaatjes met spikkeltjes erop.

Kerstnummer

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=DDt3u2Ev1cI[/embedyt]

Kerstfilm

Een echte klassieker: Home Alone! Deze moeten mijn kinderen ook eens zien haha. Als ik ze maar niet op ideeën breng 😉

Kerstboek

Dribbel viert kerst vinden de kinderen erg leuk. Dit kartonnen boek heeft mooie plaatjes en leest lekker snel door. Ideaal boek om te lezen voor het slapen gaan in de  decembermaand.

Wij wensen iedereen alvast een fijne kerst!

Ik werd getagd door Marguerita van Marstyle. Dankjewel voor de tag meid! Bij deze vraag ik Batboy en Bysan om de tag ook in te vullen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie