wat te doen met felicitatiekaarten geboorte baby

Wat te doen met felicitatiekaartjes voor de geboorte van je baby?

Tijdens je kraamtijd ontvang je waarschijnlijk een hoop felicitatiekaartjes van vrienden en familie. Hartstikke lief en leuk maar wat kun je doen met al die gekregen felicitatiekaartjes voor de geboorte van je baby? Wil je die net als het geboortepakje bewaren voor later?

Ophangen of neerzetten tijdens je kraamtijd

De geboorte van elke baby is een feestje! Het staat dan ook extra feestelijk als je alle kaarten leuk uitstalt. Dit kan op een kast, in de vensterbank voor het raam, ophangen aan een waslijntje met kleine houten knijpertjes of met een stukje tape op de binnenkant van de woonkamerdeur.

Bedankfoto maken met geboortefelicitatiekaartjes rondom de baby

Het is inmiddels niet origineel meer maar het blijft een mooi gezicht; je baby op de foto met alle gekregen geboortefelicitatiekaartjes eromheen. Je kunt de kaarten ook in de vorm van een hart of cirkel neerleggen voor een iets speelser effect. Wij maakten deze foto hierboven en deelden deze op social media om onze vrienden en familie te bedanken voor de felicitatiekaartjes. Daar kregen we veel leuke reacties op.

Bewaren in een gepersonaliseerd doosje of koffertje

De kraamtijd is voorbij… en na een paar weken wil je de kaarten graag opruimen. Wat dan te doen met de verzameling felicitatiekaarten voor de geboorte? Als het aan mijn man lag kon ik ze allemaal bij het oud papier doen maar dat kreeg ik niet over mijn hart. Ik stopte ze eerst in een doosje en later kocht ik plakboeken.

Bij Bulbby zag ik prachtige houten geboortekisten waar je het eerste geboortepakje, de felicitatiekaartjes en co in kunt bewaren voor later. Je kunt deze houten kistjes zelfs personaliseren met naam en geboortedatum. Ook heel leuk om als kraamcadeau te vragen. 😉

Een plakboek maken met alle felicitatiekaartjes

Afhankelijk van het aantal ontvangen felicitatiekaartjes voor de geboorte, zou je een plakboek of blanco fotoalbum kunnen kopen en alle kaarten hierin plakken. Je kunt er dan eventueel nog iets bijschrijven of de map versieren met leuke stickers, teksten of spreuken.

Geef een reactie