Weekoverzicht; oud en nieuw

Nieuw jaar, nieuwe voornemens en een nieuwe rubriek. Aangezien ik eigenlijk de meeste kiekjes achter de schermen op Instagram (Stories) deel, leek het mij leuk om op de blog ook weekoverzichten te delen. De rubriek ‘Even bijkletsen’ vervalt daarbij. We trappen af met week 1 van 2019 over oud en nieuw en maten bij de Primark die niet blijken te kloppen…

Boodschappen doen op oudjaarsdag

Op oudjaarsdag ben ik ’s ochtends met mijn dochter nog even snel naar Ootmarsum gereden om wat boodschappen te halen. Ik had immers nog het een en ander nodig. Bij de Albert Heijn mocht mijn meisje een oliebol proeven. Toen ze daar een hap van nam, hield ze haar kaken op elkaar. Ik zei “vind je het niet lekker?”. “Nee” schudde ze met haar hoofd zonder wat ze zeggen. Het gezicht sprak boekdelen. Toen ik haar vervolgens vroeg of ze het uit wilde spugen knikte ze ja. Dus even naar buiten gelopen en een prullenbak opgezocht zodat ze de hap oliebol netjes kon uitspugen. Gelukkig liet ze het niet in de supermarkt uit haar mond vallen… Het was namelijk best druk en dan zou het niet onopgemerkt blijven. Wij hebben er geen oliebollen gekocht, deze hebben we bij opa en oma opgehaald, zij hebben ze vers voor ons gebakken. Ze waren lekker en ik heb er veel te veel op. Oeps! Mijn dochter vond alleen de oliebollen zonder krenten van opa en oma lekker. Heeft ze toch nog oliebollen gegeten!

Oud en nieuw vieren met vrienden

In de middag kwamen onze vrienden en de meesten bleven ook slapen. Ze namen een leuk geschenk voor ons mee, een heel leuk stukje voor op tafel en voor de kinderen 3 zakken marshmallows. Echt superlief. Jammer dat we alleen geen brandhout voor de vuurkorf meer hadden. We speelden samen Super Mario Kart 8 Deluxe en Super Mario Party op de Nintendo Switch en later op de avond nog het bordspel Cranium van Hasbro. Dat spel is een beetje vergelijkbaar met Party en Co. Hier moet je dingen tekenen, kleien, vragen beantwoorden etc. Erg leuk en vooral ook lachen. Tussendoor snaaiden we genoeg lekkers en staken we af en toe wat vuurwerk af met de kinderen. We proosten met kinderbubbels en een hele grote fles prosseco net na het aftellen. Niemand vond hem lekker maar dat kun je ook niet van te voren weten. Ach het gaat om het idee toch? Volgende keer maar weer een fles Moët halen. De kids lagen rond 1 uur in bed en wij zelf om 4 uur.

Nieuwjaarsdag; uitbrakken en onze nieuwjaarstraditie

Om 8 uur was ik gewoon wakker. Best brak natuurlijk aangezien we pas om 4 uur in bed lagen. We ontbeten samen met onze vrienden en tussendoor probeerde ik de zooi op te ruimen. We hebben bewust geen plannen gemaakt voor deze dag en dat was maar goed ook. Wel hebben we met het hele gezin aan tafel gezeten met onze nieuwjaarstraditie; de herinneringen pot. Een leuke manier om samen terug te blikken op het afgelopen jaar.

herinneringen-pot-maken-diy-nieuwjaarstraditie-momenten-pot-herinneringen-leuke-glazen

Lastminute verjaardagscadeau kopen

Ons neefje werd donderdag 4 jaar en we hadden last minute een cadeau gekocht. Mijn dochter mocht het uitzoeken in de winkel en koos een Transformer Bumble Bee auto voor haar neefje. Eenmaal thuis kwam ik erachter dat ik geen jongens of neutraal inpakpapier meer had. Naja, dan maar inpakken met een stukje papier waar roze flamingo’s op stonden. Toen we daar waren en mijn dochter het wilde geven, verklapte ze al wat erin zat voordat hij het open had gemaakt. Oeps haha. Dat was wel grappig. Volgende keer maar even vertellen dat een cadeau een verrassing is en dat ze het niet moet verklappen. Daarna zijn we naar opa en oma geweest en hebben we daar meegegeten.


Uit eten bij de Chinees

Vrijdag zijn we uit eten geweest bij de Chinees. Je weet wel, zo’n restaurant met buffet en showcooking waar je onbeperkt kunt eten. Het heeft gesmaakt en het was erg gezellig. Jammer van dit soort concepten is dat ik altijd meer eet dan dat ik van plan was. Iets met niet kunnen kiezen… Herkennen jullie dit?

Shoppen tijdens de uitverkoop

Zaterdag ben ik met mijn moeder en schoonzus wezen shoppen in Enschede. Bijna overal is opruiming. Mijn buit; een voorjaars-jas voor mijzelf, een winterjas voor mijn oudste zoon en leggings voor mijn dochter. De jassen kocht ik bij C&A, daar waren ze met 50 % korting. De leggings kocht ik bij de Primark. Twee voor twee euro. Ik kocht acht setjes leggings die per twee verpakt zaten. Toen ik thuis kwam bleken de maten niet allemaal te kloppen. Sommigen hadden de pijpjes iets langer, dus die leg ik nog even weg. De helft past dus. Dit is toch raar dat dezelfde maten anders uitvallen? Het scheelt wel 2 cm bij sommige leggings. Gelukkig is er geen te klein en die te groot zijn breng ik ook niet terug. Groeit ze vanzelf wel in! Na het avondeten hebben we thuis de Incredibles gekeken.

Weg met de kerstspullen

Vandaag gaan echt alle kerstspullen naar zolder. Het huis is dan wel weer zo kaal vind ik als je alle versiering weg hebt. Hebben jullie leuke tips?

Vergeet de winactie van De Fabeltjeskrant niet. Morgen gaan we een winnaar loten voor de bioscoopkaartjes.


Geef een reactie