strand

5 x Tips | Minder budget maar toch even op vakantie!

Dit jaar hebben wij een huis gekocht en daarom hebben we minder budget voor vakanties dit jaar en volgend jaar. Logisch toch? Om uit de dagelijkse sleur te komen is het altijd fijn om even een weekend, midweek of misschien zelfs een hele week op vakantie te gaan. En dat doen we ook! In deze blog geef ik jullie 5 tips hoe je met minder budget toch nog even een naar nachtjes lekker weg kunt gaan.

Wij zijn gek op reizen alleen zitten de verre zonvakanties er dit jaar en volgend jaar niet in. Elk jaar gaan we normaal gesproken minstens een keer vliegen en twee weekenden weg. Gewoon omdat het ontzettend leuk is om samen herinneringen te maken en omdat het bij ons financieel kan. Nu is dit even anders omdat we een huis gekocht hebben maar toch zijn we een midweekje weg geweest en gaan we misschien in de herfst nog een keer! Met deze 5 tips bespaar je een hoop geld.

Vakantieveilingen

Ik denk dat iedereen deze site wel kent. Hier kun je bieden op leuke dagjes uit, weekendjes weg en zelfs zonvakanties. Op elk aanbod staat een tijd en als jij als laatste het hoogste bod hebt gegeven win jij het aanbod voor jouw geboden prijs. Via Vakantieveilingen zijn wij al twee keer weggeweest en dat beviel prima.

Vroegboeken

Vroege vogels hebben hoge kortingen. Het is wel even zoeken maar soms scheelt de prijs enorm. De eerste vakantie samen met mijn man was in Turkije, dit was al wel een jaar of tien geleden en we betaalden voor twee weken in een All Inclusief hotel in Marmaris nog geen 800 euro.

Last minute aanbiedingen

Onze laatste vakantie in Brielle afgelopen maand boekten we lastminute. Ik wilde sinds mijn bezoek aan de vakantiebeurs dit jaar maar al te graag een keer in een glampingtent overnachten en voor deze prijs konden we het niet laten. We betaalden € 320,- voor een midweek in een grote luxe glampingtent voor 5 personen op een camping in Brielle. Als dat geen koopje is?

Camping

Mochten de bovenstaande opties nog te veel geld kosten dan zou je eens kunnen nadenken om op een camping te gaan staan. Vraag eens rond in je vriendenkring of bij familie of je een tent kunt lenen met de benodigde spullen. Ga kamperen op de buurtcamping of kijk even rond op internet.

Huis ruilen

Gratis op vakantie! Ruil eens een weekje van huis met vrienden of familie die elders in het land wonen. Zo heb je in ieder geval een gratis onderkomen en hoe je de rest invult heb je zelf in de hand. Ook zijn er sites als deze waar je met (onbekende) mensen in andere landen kunt ruilen.

Ga jij elk jaar op vakantie? En heb jij misschien iets aan deze budget tips?

3 thoughts on “5 x Tips | Minder budget maar toch even op vakantie!

Geef een reactie