nog een zoon - ongewenst commentaar

Hè wat jammer nou, weer een jongen!

Schijnbaar kan het in sommige ogen van anderen niet. Twee of meer kinderen van hetzelfde geslacht. Een koningskoppel schijnt de ideale combi te zijn maar het geslacht kun je niet beïnvloeden. Nadat wij bekend maakten dat we een tweede zoon kregen we ongevraagd deze opmerkingen of vragen aan ons hoofd geslingerd..

Ik weet drommels goed hoe het is om snel zwanger te raken, maar ook hoe het mis kan gaan bij de zwangerschap en dat andere stellen ongewenst kinderloos blijven. Een voorkeur voor een geslacht is niks mis mee al heerst er nog steeds een taboe op om dit uit te spreken. Toen wij onze tweede zoon kregen waren de reacties soms een beetje gek toen we vertelden dat we weer een jongen verwachten.

Hè wat jammer nou weer een jongen!

Zijn jongens niet leuk dan? Tuurlijk wel. Een meisje was misschien leuk geweest maar nu kon ik de kleertjes en andere dingen gewoon doorschuiven. I-de-aal!

Echte mannen maken meisjes..

Hoezo is mijn man geen echte man dan? Hij heeft toch echt andere geslachtsdelen dan ik haha.

Gaan jullie daarna nog door voor een meisje?

Mag ik eerst eens even bevallen en genieten van kind nummer 2 voordat ik überhaupt beslis of er nog een baby na komt?

Volgende keer sokken aan in bed en een muts op 😉

Say what? Sokken heb ik behalve in de zomer altijd aan het bed en het zijn toch echt 2 jongens geworden. Een muts op in bed? Lekker sexy dan haha.

Jij hebt het vast zwaar straks als enige vrouw in huis.

Hoezo? Bepaal jij dat?

Kan jouw man alleen maar jongens maken?

Nou, misschien. Het kan zijn dat de zaadverdeling bij de man uit meer mannelijke dan vrouwelijke genen bestaat. Dus ja wie weet.

Jullie huis staat straks vol met auto’s, dino’s en monsters!

Misschien. Wie weet speelt mijn zoon straks graag met poppen.

Heb jij 2 of meer kinderen van hetzelfde geslacht en kregen jullie soortgelijke reacties?

Dit blog is geschreven met een knipoog 😉 De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

6 thoughts on “Hè wat jammer nou, weer een jongen!

  1. Ik heb ook twee jongens waar ik mega veel van houd, had het niet anders gewild. Dergelijke opmerkingen heb ik niet gehad. Andere moeders beweren echter wel dat het hebben van een dochter zo bijzonder is. Alsof je als vrouw minder bent als je geen dochter hebt. Ik denk dan altijd dat mijn kinderen nog altijd de leukste en liefste zijn. Daar kan geen dochter tegen op.

  2. Goh, nee, zulke reacties heb ik niet gehad. Hooguit die van de enige vrouw in huis. Dan antwoord ik meestal dat zelfs de hond, de kat en de konijnen man zijn. Sommige van bovenstaande opmerkingen vind ik echt over the top. Gelukkig nooit gehad. Maar de meesten kennen dan ook onze geschiedenis (moeilijk zwanger, eerste kindje, een dochter, verloren…). Dat zal gescheeld hebben, denk ik dan maar. Wat kunnen mensen hersenloos zijn. Ik geniet van onze twee jongens, en inderdaad, dat doorgeven van de kleertjes was ideaal. Helaas zitten we nu op een punt dat ze maar 3 cm schelen in lengte (terwijl ze bijna 2 jaar uit elkaar zitten). M.a.w. dezelfde maat en net als voor een tweeling alles dubbel moeten aanschaffen. En dan provberen te onthouden wat van wie ook weer was. Gelukkig weten de jongens dat zelf en tikken mij dan op de vingers als ik het niet goed doe 😉

  3. Joh, ik heb 2 jongens en een derde jongetje in mijn buik zitten die er bijna uitmag. Ik heb al die opmerkingen al twee rondes gehad. Het is echt een soort ‘moetje’ om een koningskoppel te hebben… Nou ik ben toevallig heel erg blij met mijn (bijna) 3 zoontjes! Tuurlijk was ik ook blij geweest met een meisje maar gingen we daarom voor een derde? Absoluut niet! Hoe vaak ik ook niet te horen krijg: ‘oei, dat zal wel heel druk worden bij jou thuis.’ Ja tuurlijk, want er bestaan alleen maar rustige meisjes natuurlijk… wat een onzin…

  4. Wij juist het omgekeerde.. ik wist niet wat het werd tijdens de zwangerschap van onze tweede, we hadden al een meisje. Toen de tweede een jongetje bleek zeiden veel mensen ow nu ben je compleet, een koningskoppel.. Toch vreemd dat mensen zich altijd blijven bemoeien met de samenstelling van een gezin en eventuele kinderwens!!

Geef een reactie