Zomer uitjes vriendinnen

De leukste zomeruitjes voor vriendinnen

Houden jullie ook zo van de zomer? Wij wel! Met deze hoge temperaturen lig ik liever te chillen aan het zwembad maar ik heb ook werk te doen. Afgelopen vrijdag zag ik eindelijk weer één van mijn vriendinnen, die ik door de coronatijd lang niet meer had gezien. Op de volgende date willen we samen gaan suppen op een meertje. Nu er weer wat meer kan en mag, hebben wij een paar leuke zomeruitjes voor vriendinnen verzameld.

Vriendinnen uitjes voor in de zomer

Wil jij er ook weer op uit met een vriendin of je bestie? Hieronder vind je de leukste vriendinnenuitjes voor deze zomer.

1. Vrijdagmiddagborrel op het strand

Een vrijdagmiddagborrel hoeft niet altijd per se met je collega’s te zijn. Het is namelijk ook erg leuk om samen met je kind(eren) en/of met vriendinnen te doen. Zo zaten wij dus afgelopen vrijdag op een vrije middag aan het strand. Meloentjes, andere hapjes en drankjes namen wij mee in een koelbox. Terwijl de kinderen aan het water speelden, kletsten wij bij met een prachtig uitzicht. Proost!

2. Bootje varen in Giethoorn

Giethoorn is een mooi stadje maar ook heel toeristisch. Je ziet hier veel water, bruggetjes, fluisterbootjes en prachtige huizen met rieten daken. Het plaatsje Giethoorn word daarom ook niet voor niets het ‘Venetië van Nederland’ genoemd. Een aantal bedrijven in Giethoorn verhuren fluisterbootjes in combinatie met een arrangement. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er een picknickmand bij te boeken of na afloop ergens te lunchen of dineren.

3. Suppen op het water

Heb jij al eens van suppen gehoord? SUP staat voor Stand Up Paddle (Surfing). Een unieke manier om de omgeving per water te verkennen. Op een soort surfplank van 180 tot 230 cm lang kun je zittend maar ook staand over het water peddelen. Hierbij gebruik je slechts één peddel. Een leuk zomeruitje voor vriendinnen! Je kunt bij veel watersportbedrijven een sup huren. Dit kost ongeveer 10 tot 20 euro per uur.

4. Oldtimer huren

Als bootje varen niet zo jouw ding is, dan is het misschien wel een leuk idee om een oldtimer te huren. Steeds vaker zie ik in Nederland oldtimer verhuurbedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten. Het ziet er dan ook wel erg tof uit om met een oude Volkswagen bus, Eend, Kever, DAF of Trabant een dagje te toeren. Picknick mand mee voor een leuke stop onderweg en avonturen maken.

5. Lammetjes knuffelen op Texel

Knuffelen is heerlijk! En dat hoeft niet alleen met je partner of beste vriendin; de wollige lammetjes lusten er ook wel pap van. Bij Schapenboerderij Texel volg je een “masterclass”, inclusief te behalen ‘Knuffel Diploma’, en via de website www.wemogenweerknuffelen.nl leer je alles over knuffelen en de schapenhouderij op het eiland.

Klaar met lammetjes knuffelen? Dan kun je nog even gezellig bijkletsen op een terrasje aan het strand, met een echt Texels biertje of een ander drankje in je hand. Of neem een duik in de zee! Overnachten kan ook, er valt natuurlijk nog veel meer op Texel te ontdekken…

Welk van deze zomeruitjes voor vriendinnen spreekt jou het meeste aan?

Geef een reactie