32 weken zwanger, ik ben er er wel een beetje klaar mee!

Inmiddels zijn er weer een aantal weken verstreken en is langzaam het aftellen begonnen daarom is het ook de hoogste tijd om weer een zwangerschapsupdate te geven. En hoe het nu gaat? Nou, ik ben er wel een beetje klaar mee. Ik ben nog steeds erg dankbaar dat wij dit nogmaals mee mogen maken maar poeh, wat heb ik me hierop verkeken. Lichamelijk wordt het steeds zwaarder en als ik dan denk aan de weken die nog komen gaan zakt me de moed een beetje in de schoenen.

shutterstock_3899117952

Om te beginnen even een stukje terug in de tijd want de laatste update was toen ik 28 weken zwanger was. Wij hebben inmiddels de groeiecho gehad en onze dochter doet het prima. Ze groeit keurig op de middelste lijn en heeft het hartstikke goed daarbinnen. In die zelfde week ging het met mij stukje bij beetje steeds slechter. Ik had erg last van hoofdpijn, met vlagen misselijk en toen ineens was daar het wazige zicht. Direct gingen de alarmbellen af omdat ik in de zwangerschap van Milan ben ingeleid vanwege Pre-Eclampsie oftewel zwangerschapsvergiftiging. Ik ben die zelfde dag nog op controle geweest en had iets een verhoogde bloeddruk en een spoortje eiwitten in mijn urine. Mijn verloskundige heeft hierdoor telefonisch contact opgenomen met de gynaecoloog en daarop is besloten om dit over een aantal dagen nogmaals te testen. Zo gezegd, zo gedaan… Een aantal dagen later de zelfde uitslag. Dit is positief omdat de eiwitten niet toenemen wordt er besloten om de controles gewoon voort te zetten bij mijn vertrouwde verloskundige. Wel heb ik besloten dat het beter is om het wat rustiger aan te doen. Ik ben dus eerder dan gehoopt gestopt met werken en richt mij nu echt op de komst van de baby. Omdat we nu toch al een beetje aan het klagen zijn ga ik nog even door… Helaas ben ik ook slachtoffer geworden van de eerste herfstgriep van dit jaar, Milan begon met snotteren en enkele dagen later was ik aan de beurt. Inmiddels gaat het weer een stukje beter en heb ik alleen nog last van bronchitis, hiervoor heb ik medicijnen gekregen van de huisarts. Al met al is mijn gezondheid de reden dat ik er een beetje klaar mee ben. Ik hoop dat ik me snel een beetje beter voel  en ik weer wat energie krijg om dingen te doen.

Zo nu het geklaag er uit is kunnen we het eindelijk over de leuke dingen hebben. Ik ben namelijk hartstikke verrast en verwend met een te gekke babyshower. Ik heb al die tijd niets in de gaten gehad maar achter mijn rug om hebben mijn familie en vriendinnen een babyshower voor mij georganiseerd en wauw wat was ik verrast. Ik werd het huis uitgelokt voor een brunch met de familie zodat ze ondertussen ons huis konden gaan versieren. Het was een erg warme dag en mijn moeder kwam met het idee om naar de Prenatal te gaan. Ze wou nog wel even een tussenstop bij ons huis maken om even naar het toilet te gaan, eenmaal aangekomen bij ons thuis had ik nog niets in de gaten totdat ik de deur open deed en daar ineens het hele huis vol zat. Het was een hele leuke middag en onze dochter is ontzetten verwend. Nogmaals bedankt :)!

shower

En als laatste nog even mijn to-do lijstje, deze wordt steeds korter alhoewel… ik voeg er ook nog steeds dingen aan toe!
De baby wasjes zijn gedaan, het geboortekaartje is uitgezocht en de laatste benodigdheden hebben wij inmiddels aangeschaft. De volgende dingen moet ik nog doen: vluchttas inpakken, naam uitkiezen (ja, we twijfelen nog steeds), poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Ik heb ontzettende last van nesteldrang en wil alles schoon en glimmend hebben.

wasjes

Vertel, hoe verliepen jullie zwangerschappen? Kon je er doorheen fluiten of had je ook last van complicaties?

Tot de volgende keer,

Liefs Sandy!

*Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

4 thoughts on “32 weken zwanger, ik ben er er wel een beetje klaar mee!

  1. Ik weet dat ik bij mijn laatste het gevoel had alsof de baby als het ware half tussen mijn knieën hing. Zo zwaar voelde hij op mijn bekkenbodem.

    Vervolgens viel de bevalling enorm tegen, terwijl ik van te voren dus het gevoel had alsof hij er uitviel…

  2. Vervelend dat je de laatste weken van je zwangerschap zo zwaar zijn. Ik hoop dat je met alle voorpret je gedachten een beetje kan verzetten en er toch nog een beetje van kan genieten. Ik had een heerlijke zwangerschap, die wens ik iedereen toe.

Geef een reactie