Zwangerschapsupdate: 36 weken, nesteldrang, laatste update?

Wauw, zou dit de laatste zwangerschapsupdate zijn? Ik kan me het nog helemaal niet voorstellen dat ons gezin straks uit 4 bestaat. We kijken ontzettend uit naar haar geboorte maar ik merk ook direct dat ik nu wat meer onzekerheden krijg.

thumbnail_20161107_195742

Hoe voel ik me? Nou, deze vraag krijg ik regelmatig en daar kan ik een kort antwoord op geven… Ik voel me hoogzwanger! Ik waggel, hijg en heb moeite met alle dagelijkse dingen. Neem bijvoorbeeld het aantrekken van je sokken, ik ben er bijna 10 minuten mee bezig. Mijn buik begint nu toch echt in de weg te zitten. Normaal functioneren kan ik helaas niet meer omdat mijn hoofd de hele dag bezig is met de komst van de baby. Ik merk dat het voeren van een gesprek hierdoor wat lastiger wordt, halverwege het gesprek dwalen mijn gedachten namelijk weer af naar de baby. En ook merk ik dat ik tegenwoordig niet meer zo de behoefte heb om de deur uit te gaan. Het liefst blijf ik de hele dag lekker warm binnen.

Mijn to-do lijst is inmiddels zo goed als klaar. De vluchttas staat klaar, het geboortekaartje is uitgezocht en de babykamer is klaar. Ik heb nog wat kleine dingetjes die ik graag wil doen zoals alle kasten uit mesten. Daar zijn we afgelopen weekend mee begonnen en jeetje wat wordt ik daar vrolijk van. Inmiddels heb ik beneden alle kasten uitgemest en wil ik deze week de boven verdieping nogmaals doen. Waar ik eerst dacht geen last te hebben van nesteldrang kan ik inmiddels gewoon toegeven dat ik wel degelijk last heb van nesteldrang. Alles moet schoon en uitgemest worden voor de baby komt.

thumbnail_20161012_191721

Dan nog een puntje om naar uit te kijken, namelijk de bevalling. En ik moet toegeven dat ik er nu heel anders in sta dan toen ik van Milan moest bevallen. In de zwangerschap van Milan had ik wel een angst voor de bevalling maar dit heb ik kunnen opvangen door er zo open mogelijk in te gaan. Ik heb me destijds bewust afzijdig gehouden, geen informatie opgezocht over bevallingen en ook geen cursussen gevolgd. Helaas heb ik ditmaal al de ervaring van een bevalling en dat werkt niet echt positief momenteel. Ik probeer echt uit te kijken naar de komst van ons meisje en hou me ditmaal vast aan het idee dat we er iets prachtigs voor terug krijgen. Helaas moeten we eerst nog een laatste obstakel doorstaan voor we haar vast mogen houden.

Hadden jullie ook last van nesteldrang? Zagen jullie ook op tegen de bevalling?

Tot de volgende keer!

Liefs, Sandy

 

 

2 thoughts on “Zwangerschapsupdate: 36 weken, nesteldrang, laatste update?

  1. De eerste keer was ik helemaal niet bang voor de bevalling, maar als je eenmaal weet wat je te wachten staat… ik zag daar de 2de en zeker de laatste keer erg tegenop. Maar ach daarna ben je het ook zo weer vergeten en aan de andere kant was ik ook wel blij wat die dikke buik was ik ook wel een keertje zat!
    Succes met de laatste loodjes!!

Geef een reactie