boeken-over-zwanger-worden

10x Inspirerende boeken over zwanger worden

Ontdek 10 inspirerende boeken voor iedereen met een kinderwens en die je kunnen helpen bij het zwanger worden. Van praktische gidsen tot emotionele verhalen; deze boeken bieden waardevolle inzichten en adviezen voor iedereen die een kindje wil krijgen. Leer meer over vruchtbaarheid, gezondheid en welzijn tijdens de zwangerschap, en bereid je voor op het moederschap. Kies nu je favoriete boek en begin vandaag nog aan je reis naar het ouderschap!

Zwanger worden – boek door Petra de Sutter

Het complete en inspirerende basisboek over zwanger worden: van natuurlijke bevruchting tot vruchtbaarheidsproblemen. Als je besluit om aan kinderen te beginnen, kan het vaak niet snel genoeg gaan. Maar het pad naar een baby loopt bij iedereen anders en is niet altijd even vanzelfsprekend. Het is dan ook belangrijk om goed geïnformeerd te starten. Zo kun je je kansen op een zwangerschap optimaliseren en tegelijk maximaal instaan voor je eigen gezondheid en die van je kindje.

Eerste hulp bij kinderwens – boek door Paul de Bont

Het eerste complete handboek voor iedereen met een kinderwens. Eerste hulp bij kinderwens is een prikkelend boek voor wensouders van nu. De ‘complete gids om zwanger te worden door seks, hormonen, IVF, donors, draagmoeders en nog veel meer’ geeft praktische tips wanneer kinderen krijgen niet vanzelf gaat. Op natuurlijke wijze worden ovulatietesten, IUI, ICSI, IVF, social freezing, prenatale diagnostiek, draagmoeders, donors, co-ouderschap en juridische aspecten besproken. Met openhartige interviews met ouders over hun hobbelige routes naar ouderschap.

Het nieuwe zwanger worden – boek door Claudia Spahr

“Een wijze, informatieve en onderhoudende gids over zwangerschap en geboorte, een must voor iedere vrouw die een kind wil” Wil jij als vrouw (óf als man…) graag een kind en wil je dat heel bewust beleven, dan is ‘Het Nieuwe Zwanger Worden speciaal voor jou bedoeld. Oorspronkelijk werd deze Engelse bestseller geschreven voor vrouwen die op oudere leeftijd nog een kinderwens hebben. Met het gevoel onder tijdsdruk te staan, leveren zij zich soms over aan allerlei belastende behandelingen. Dit boek laat zien dat er een effectievere aanpak is! En die aanpak is helemaal niet leeftijdsgebonden. Als je dus een kinderwens hebt – of je nu 18 bent of 45 – je doet er goed aan met dit boek aan de slag te gaan! Lees dus alles wat je moet weten over: * Vruchtbaarheid, hoe kan ik die op een natuurlijke manier vergroten? * Oefeningen en ontspanningstechnieken voor de conceptie * Hoe vergroot ik de kans op een gezonde zwangerschap? * Maak het beste van je zwangerschap – van maand tot maand * Zwangerschapsyoga en natuurlijke middelen tijdens de zwangerschap * Ideeën en tips over zwangerschap van over de hele wereld * Hoe verklein ik de kans op een miskraam? * Hoe om te gaan met slaapgebrek, partner en die andere baan van je? * Het laatste onderzoek over neuro-wetenschap, voeding en psychologie Bereid je voor op de meest opwindende verandering in je leven! 

Gezond zwanger worden – boek door Eric A.P. Steegers

Alle vrouwen en mannen met een kinderwens hopen op een gezonde baby. De basis daarvoor wordt echter niet alleen tijdens de zwangerschap gelegd, maar juist ook in de tijd daaraan voorafgaand. De zorg voor een kind begint daarom niet bij het eerste bezoek aan de verloskundige, maar al vóór de bevruchting en de zwangerschap, en heet preconceptiezorg. De kennis hierover hee de laatste jaren een grote vlucht genomen en vormt het uitgangspunt voor dit boek. Eric Steegers, hoogleraar Verloskunde en Prenatale Geneeskunde, en Anjo Geluk geven je alle informatie, tal van tips en wetenswaardigheden om de kans op een gezonde baby te vergroten. Wat ook aan bod komt is erfelijkheid, problemen met de vruchtbaarheid en de zwangerschap zelf. Moeder en vader worden doe je op die manier al een beetje voordat je zwanger bent. Daarom: Gezond zwanger worden.

Innesteling, zwanger worden en blijven – boek door Rika Lukac

Wil je niet (meer) aan de zijlijn staan maar zelf bijdragen aan je vruchtbaarheid? Dan is dit boek voor jou. Deze bestseller is DE survival gids bij uitstek voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen en een must-read, of je nu in een medisch traject zit of niet. De inhoud van het boek is vernieuwend, evidence-based en gestoeld op de laatste inzichten uit de epigenetica. Leer * welke voedingsstoffen vruchtbaarheid bevorderen en welke niet, * welke mineralen en vitamines belangrijk zijn voor vrouwelijke voortplanting * wat er nodig is voor een goede zaadkwaliteit, * hoe je de innesteling kan bevorderen, en miskramen kan voorkomen, * hoe je ondanks de druk rond zwanger worden toch kan leren ontspannen, * welke oefeningen je bekken beter doorbloeden, * welke oefeningen een grotere hormonale en emotionele balans bevorderen, * hoe je opnieuw het vertrouwen kan vinden in je eigen lichaam. Met een praktisch stappenplan ga je zelf aan de slag met een dagelijks voedings- en yoga programma. Ook klachten als endometriose en PCOS komen aan bod.

Vruchtbaarder dan je denkt – boek door Greetje Van den Eede

Praktisch, positieve boek voor iedereen met een kinderwens. Of je nu op een natuurlijke manier zwanger probeert te worden of een medisch traject volgt: in ‘Vruchtbaarder dan je denkt’ krijg je praktische, eenvoudige tips om zelf je kans op een zwangerschap gevoelig te vergroten. Diagnoses als ‘verstoorde hormonale cyclus’ of ‘lage spermakwaliteit’ kunnen hard aankomen voor wie graag een kindje wil. Dit boek toont aan dat je heel veel zelf kunt doen om je vruchtbaarheid een natuurlijke boost te geven. En dat met een grote kans op succes!

Bij één op de drie stellen vindt men geen medische oorzaak voor het uitblijven van een zwangerschap. Voor hen is er een brede waaier aan complementaire methoden zoals osteopathie, homeopathie, traumaverwerking, voeding, acupunctuur en voetreflexologie. De auteur laat vakspecialisten aan het woord over deze en andere technieken. Hetero, lesbisch of alleenstaand? Dit positieve, geruststellende boek is er voor iedereen die een kinderwens koestert. De informatie is wetenschappelijk onderbouwd, maar in een toegankelijke taal geschreven. Met verhalen van lotgenoten en een handige samenvatting aan het einde van elk hoofdstuk, zodat je de tips meteen kan toepassen.

Wij willen ook een kind – boek door Mirella van Markus & Jorinde Benner

Het ultieme handboek voor wensouders die niet zomaar een kind kunnen krijgen, o.a. gezien bij Jinek en in Ouders van Nu, Zin Magazine, Kek Mama, Elegance en Flair. Als je kinderwens niet op de ’traditionele’ manier kan worden vervuld – omdat je bijvoorbeeld single, onvruchtbaar, homo, lesbisch of transgender bent – heb je verschillende mogelijkheden. Dit boek helpt je bij jouw persoonlijke zoektocht naar de gezinsvorm die het best bij je past. Welke opties heb je en wat betekent je keuze voor jou én je kind? Over intentioneel co- en meerouderschap, solomoeders, onbekende en bekende sperma- en eiceldonoren, draagmoederschap, genderdivers ouderschap, adoptie en andere vormen van niet-traditioneel ouderschap.

– Met praktische tips en vragenlijsten
– Inclusief bijdragen van wetenschappers, juristen, counselors en andere experts
– En bovenal: boordevol eerlijke ervaringsverhalen van ouders én kinderen

Ik wil zwanger worden – boek door Ingeborg Deana

In deze Ouders van Nu-pocket ontdek je hoe je je kansen om snel in verwachting te raken kunt vergroten. Over jouw cyclus en zijn zaad, over gezonde gewoontes en slimme standjes. En word je ongeduldig, dan lees je wat je te wachten staat als je ‘het medisch circuit’ instapt.

Vruchtbaar – boek door Ilse Ruijters

In Vruchtbaar delen bijna vijftig professionals en ervarings-deskundigen hun expertise, inzichten en diepste gevoelens met je. Hoe voelt het om jezelf hormooninjecties te geven? Wat zijn de mogelijkheden in het medische en alternatieve circuit? Hoe houd je het leuk tussen de lakens? Wanneer is het “proberen” (even) genoeg geweest? En: hoe kun je als buitenstaander iemand met een nog onvervulde kinderwens steunen? In Vruchtbaar delen bijna vijftig professionals en ervarings-deskundigen hun expertise, inzichten en diepste gevoelens met je. Ilse: ‘In een vruchtbaarheidstraject moet je zó veel. Van de dokter moet je hormonen spuiten, van je omgeving moet je “het” loslaten en van jezelf moet je niet zo zeuren. Laten we vooral minder moeten.’ Ilse Ruijters (1979) is schrijfster. Met haar psychologische thrillers Later als ik dood ben en De onder-kant van sneeuw won ze verschillende prijzen. Toen ze na acht jaar proberen eindelijk via IVF in verwachting raakte, schreef ze met Vruchtbaar het boek dat ze zelf had gemist: een waarheids-getrouw, maar hoopvol en positief boek.

Waar blijft de ooievaar? – boek door Grada Van Den Dool en Sanne Koemans

Dit praktische handboek is bedoeld voor iedereen die zwanger wil worden. Of je nu net wil beginnen of al langer bezig bent. Het beantwoordt zowel medische als emotionele vragen bij een kinderwens. Stel je gebruikt nog anticonceptie, denkt aan kinderen en je wilt weten hoe je dit moet aanpakken. Wanneer kan je het beste seks hebben? Wat voor invloed heeft je levensstijl op je zwangerschapskansen? Wanneer moet je naar een arts gaan en wat staat je daar te wachten? Ook behandelingen zoals IUI, IVF en ICSI worden uitvoerig besproken.
Het tweede deel van dit boek bespreekt de emotionele impact wanneer het zwanger worden langer op zich laat wachten. Het geeft praktische antwoorden op vragen zoals: Hoe ga je om met de onzekerheid over het al dan niet zwanger worden? Welke emoties kunnen er optreden tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling? Wat doe je tegen piekeren of somberheid? Hoe ga je binnen je relatie om met een kinderwens? Het bijzondere aan dit boek is dat zowel medische als psychologische aspecten van zwanger willen worden op een eenvoudige, begrijpelijke wijze aan bod komen. Fertiliteitsarts Grada van den Dool en psycholoog Sanne Koemans schreven dit boek op basis van hun jarenlange werkervaring op de fertiliteitspoli om iedereen met een kinderwens een steun in de rug te geven.

Geef een reactie