10 dingen waar je koekvormpjes voor kunt gebruiken

Regelmatig bak ik met mijn kinderen cakejes of koekjes. Een fijne bezigheid op een regenachtige dag en de kinderen vinden het altijd leuk om samen iets te maken. Koekvormpjes oftewel uitsteekvormpjes kun je voor veel meer dingen gebruiken dan je denkt, bijvoorbeeld om fruit of kaas uit te steken. Leuk voor in de broodtrommel! Ik bedacht ook nog een paar andere manieren om de koekvormpjes te gebruiken.

1. Koekjes bakken. Daar zijn de uitsteekvormpjes eigenlijk voor bedoeld. Binnenkort gaan we ook weer koekjes bakken en zal ik met jullie het recept delen.

2. Kaas en worst. Zowel in dikke of dunnere plakken kaas en worst kun je vormpjes uitdrukken. Leuk als een gezonde traktatie op een kinderfeestje of in de klas. Of in de broodtrommel natuurlijk.

3. Fruit. Meloen en andere grote fruitsoorten kun je afhankelijk van het formaat van de vormpjes ook goed uitdrukken. Watermeloen is daar erg geschikt voor.

mamablog koekvormpjes veelzijdig gebruiken tips diy

4. Brood. Eet je kindje moeilijk zijn brood? Probeer het dan is met leuke vormpjes.

5. Pannenkoeken. Eerst vormpjes uitdrukken en dan meteen opeten. De randjes die overblijven eten papa en mama wel op! Ook lekker als tussendoortje.

6. Servettenringen. Kleine vormpjes kun je gebruiken als servettenringen. Leuk voor een (kinder) feestje!

uitsteekvormpjes diy gebruiken volgmama

7. Klei. Waarom alleen voor eten gebruiken? Voor klei is het ook erg leuk. Niet opeten hè?!

8. Binnenspeelzand. Magic sand of ander binnenspeelzand is was kleveriger dan buitenspeelzand en daarom zijn de vormpjes hier ook zeer geschikt voor.

9. Tekenen. Je kunt de vormpjes heel goed overtrekken op papier. Zo kan je kindje de vormpjes op papier inkleuren.

10. Vogelvoer hangers. Het is nu prachtig zomer weer dus dit is echt een tip om even te bewaren voor het najaar. De vogeltjes hebben het in de zomer natuurlijk helemaal niet nodig zo’n vette hap. Een blok vast frituurvet en vogelvoer laat je smelten op het fornuis in een pannetje. Leg een aantal vormpjes op bakpapier of een ingevette plaat. Zodra het goed gesmolten is kun je de vormpjes tot de rand toe vullen en goed uit laten harden. Prik er met een satéprikker een gaatje in zodat je ze kunt ophangen.

Bij Kitchen&more verkopen ze erg leuk keukengerei voor kinderen. Bijvoorbeeld deze koekvormpjes en bakhulpjes die je op de foto’s in deze blog ziet. Ook andere keukenhulpjes kun je daar voor goedkope prijsjes vinden.

Waar gebruik jij bakvormpjes voor?

*Voor dit blogartikel ontving ik een product.

4 thoughts on “10 dingen waar je koekvormpjes voor kunt gebruiken

  1. Leuke tips! Ik wilde vandaag toevallig koekjes bakken met mijn dochtertje, maar wij hebben helemaal geen vormpjes in huis. Uiteindelijk zijn we dus gegaan voor cakejes (ook lekker). Snel maar wat leuke vormpjes halen want het is altijd handig om in huis te hebben.

Geef een reactie