mooiste-zomerbloemen-voor-in-huis

Dit zijn de 10 mooiste zomerbloemen voor in huis

De zomer is het perfecte moment om je huis op te fleuren met prachtige bloemen. In dit artikel ontdek je de mooiste zomerbloemen voor in huis. We bespreken de top zomerbloemen en geven je waardevolle tips om je huis te transformeren tot een kleurrijk paradijs.

Top 10 Mooiste Zomerbloemen voor in Huis

Zonnebloemen (Helianthus)

Zonnebloemen zijn misschien wel de meest iconische zomerbloemen. Hun felgele kleur en grote bloemhoofden zorgen voor een instant zomers gevoel in huis. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende variëteiten en groottes, waardoor je altijd een geschikte zonnebloem voor jouw interieur kunt vinden.

Dahlia’s

Dahlia’s zijn geliefd om hun verscheidenheid aan kleuren en vormen. Van kleine, bolvormige bloemen tot grote, sierlijke exemplaren, dahlia’s zijn er in alle soorten en maten. Plaats ze in een opvallende vaas voor een stijlvolle touch in je woonkamer.

Lelies (Lilium)

Lelies zijn elegante zomerbloemen die bekend staan om hun heerlijke geur. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder wit, geel, roze, oranje en rood. Lelies zijn perfect voor het creëren van een luxe en uitnodigende sfeer in huis.

Gladiolen (Gladiolus)

Gladiolen zijn stijlvolle, langstelige bloemen met opvallende bloemen in een reeks prachtige kleuren. Ze zijn ideaal om hoogte en drama toe te voegen aan je interieur. Combineer gladiolen met andere zomerbloemen voor een weelderig boeket.

Pioenrozen (Paeonia)

Pioenrozen zijn romantische zomerbloemen met grote, weelderige bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals roze, wit en rood. Pioenrozen stralen luxe en elegantie uit, waardoor ze perfect zijn voor zowel moderne als klassieke interieurs.

Klaprozen (Papaver)

Klaprozen zijn charmante zomerbloemen die bekend staan om hun fragiele, papierachtige bloemblaadjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, oranje, geel en wit. Klaprozen zorgen voor een vrolijke en speelse toets in je interieur.

Gipskruid (Gypsophila)

Gipskruid, ook bekend als ‘bruidssluier’, is een delicate zomerbloem met kleine witte of lichtroze bloemen. Gipskruid is ideaal om te combineren met andere zomerbloemen en voegt een vleugje romantiek en lichtheid toe aan je boeket.

Lavendel (Lavandula)

Lavendel is een prachtige zomerbloem met een karakteristieke geur en paarse bloemen. Deze bloem is niet alleen mooi, maar heeft ook rustgevende eigenschappen. Plaats een paar lavendeltakjes in een vaas in je slaapkamer om een ontspannen sfeer te creëren.

Korenbloemen (Centaurea cyanus)

Korenbloemen zijn charmante zomerbloemen met opvallende blauwe bloemblaadjes en een unieke vorm. Ze voegen een vleugje kleur en speelsheid toe aan je interieur. Combineer korenbloemen met andere zomerbloemen voor een kleurrijk en uniek boeket.

Hortensia’s (Hydrangea)

Hortensia’s zijn populaire zomerbloemen met grote, bolvormige bloemen in verschillende kleuren zoals blauw, roze, paars en wit. Ze voegen volume en kleur toe aan je interieur en passen goed bij zowel moderne als klassieke stijlen.

Tips voor het verzorgen van zomerbloemen in huis

Kies verse bloemen

Zorg ervoor dat je verse bloemen koopt of plukt, zodat ze langer meegaan. Let op heldere kleuren en stevige stelen.

Snijd de stelen schuin af

Snijd de stelen van de bloemen schuin af voordat je ze in een vaas plaatst. Dit zorgt voor een betere wateropname, waardoor de bloemen langer vers blijven.

Gebruik schoon water en een schone vaas

Zorg ervoor dat de vaas en het water schoon zijn om bacteriegroei te voorkomen. Ververs het water om de paar dagen en maak de vaas tussendoor goed schoon.

Voeg bloemenvoeding toe

Voeg bloemenvoeding toe aan het water om de levensduur van je zomerbloemen te verlengen. Je kunt kant-en-klare bloemenvoeding kopen of zelf maken met suiker, azijn en water.

Vermijd direct zonlicht en warmte

Plaats je zomerbloemen niet in direct zonlicht of bij een warmtebron, zoals een radiator. Dit zorgt ervoor dat de bloemen sneller verwelken.

Verwijder verwelkte bloemen

Verwijder verwelkte bloemen en bladeren om de rest van het boeket langer vers te houden en om schimmelvorming te voorkomen.

Zomerbloemen zijn een prachtige manier om je huis op te fleuren en een vrolijke, kleurrijke sfeer te creëren. Kies uit de bovenstaande top 10 mooiste zomerbloemen en volg de verzorgingstips om je huis om te toveren tot een zomers paradijs. Met een beetje aandacht en liefde zullen deze bloemen je huis opfleuren en je laten genieten van de zomerse sfeer, zelfs op de meest regenachtige dagen.

Lees ook: Dit zijn de 10 mooiste lentebloemen voor in huis

Geef een reactie