cadeau feestelijk inpakken tips

3 x Inpaktips voor een feestelijk cadeau

Voor het inpakken van een cadeau maken de meeste Nederlanders gebruik van inpakpapier. Dit papier zit op een rol en kun je in verschillende winkels kopen. De voornaamste reden dat cadeaus verpakt worden in cadeaupapier, is omdat het makkelijk is. Bovendien is het een goede manier om nog even geheim te houden wat de ontvanger precies krijgt. Dit maakt het geven van een cadeau een stuk leuker. Niet iedereen is fan van het inpakken van cadeaus in cadeaupapier. Mogelijk vind jij dit niet feestelijk genoeg. Is dit inderdaad het geval? Dan zoek je waarschijnlijk naar manieren om een cadeau op een feestelijke manier in te pakken. In deze tekst geven wij jou drie tips voor een feestelijk cadeau.

1. Versier een cadeau

Met behulp van cadeaupapier pak je een cadeau makkelijk en snel in. Vind je dit wat saai? Denk dan niet direct dat je het papier links moet laten liggen. Nee, want je kunt de verpakking ook een stuk feestelijker maken. Als het om papier in een effen kleur gaat, kun je er bijvoorbeeld een tekening op maken. Gaat het om papier met een patroon? Dan is dit een stuk minder mooi. Gelukkig heb je ook dan nog genoeg mogelijkheden om een cadeauverpakking een feestelijk tintje te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een lint om het cadeau wikkelen zodra je deze in papier hebt gepakt. Met behulp van dit lint krijgt het cadeau een feestelijke uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen een strik op het cadeau aan te brengen.

2. Maak zelf een cadeauverpakking

Is een cadeau met lint of een strik voor jou nog niet feestelijk genoeg? Kies er dan voor om zelf een cadeauverpakking te maken. Dit lijkt misschien veel werk, maar het is vaak een stuk makkelijker dan de meeste mensen denken. Verpak het cadeau bijvoorbeeld in lichtbruin papier of karton. Aangezien dit een effen verpakking betreft, lijkt dit misschien wat saai. Dat klopt, maar je kunt de verpakking zelf opleuken. Zo kun je er bijvoorbeeld gekleurde stippen of strepen op aanbrengen. Daarnaast leent deze cadeauverpakking zich uitstekend om op te tekenen. Door zelf een cadeauverpakking te maken, pak jij jouw cadeau altijd op een feestelijke wijze in.

3. Koop een verpakking voor een bijzonder cadeau

Heb jij een bijzonder cadeau voor iemand? Dan is het wel zo leuk om deze in een feestelijke verpakking te verpakken. Als je creatief bent, kun je deze zelf maken. Helaas is niet iedereen even creatief. Geldt dit ook voor jou? Of heb je gewoonweg geen tijd om zelf een feestelijke verpakking in elkaar te knutselen? Denk dank niet dat je een cadeau niet feestelijk kunt verpakken. Je hoeft namelijk niet creatief te zijn voor een feestelijke verpakking. Daarbij komt dat het je niet veel tijd hoeft te kosten om in het bezit te komen van een feestelijke cadeauverpakking.

Als je zelf geen tijd en moeite in een feestelijke cadeauverpakking wilt steken, neem je een kijkje bij Bon box. Hier vind je cadeauverpakkingen in allerlei soorten en maten. Zo kun je voor een grote, kleine, platte of gladde verpakking kiezen. Bijkomend voordeel is dat je de verpakking hier kunt personaliseren. Zo kun je de cadeauverpakking bijvoorbeeld voorzien van een foto of tekst. Op deze manier zorg je niet alleen voor een feestelijke cadeauverpakking, maar maak je de verpakking direct ook een stuk persoonlijker.

*De uitgelichte stockfoto met cadeau is van Pixabay

Geef een reactie