3 x bijzonder leuke gezinsvakanties in Nederland

shutterstock_522320023

Heb jij al een vakantie voor dit jaar geboekt? Wij ontdekten dat je voor een leuke vakantie met je gezin helemaal niet ver weg hoeft. Nederland heeft zoveel leuks te bieden. In dit blog laat ik jullie drie bijzondere gezinsvakanties zien. Nét een beetje anders dan anders.. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie op een van de boerderijen bij Farmcamps, de Sprookjescamping of slapen in de Efteling?

Wij gaan binnenkort een weekendje naar Limburg om even te ontstressen. Hier zijn we echt aan toe en verheugen ons enorm. Een Landal Park is dan zeker fijn om even tot rust te komen. Echter hoop ik dit jaar nog een weekendje of week weg te gaan naar bijvoorbeeld de Sprookjescamping of een FarmCamps locatie. Een vakantie als deze zullen de kinderen waarschijnlijk nooit vergeten.

Sprookjescamping

sprookjescamping

De Sprookjescamping is een uniek vijf-sterren themacamping gelegen in het prachtige Overijsselse Vechtdal. Gezinnen met kinderen tot 11 jaar beleven hier magische avonturen. Iedere dag in het seizoen staan alle Sprookjesfiguren samen met het animatieteam klaar om kinderen met een dagvullend programma te vermaken met als afsluiter van de dag een geweldige theatershow. sprookjeskota

Daarnaast is er nog genoeg op de camping te beleven. De camping beschikt over een binnen- en buitenwaterspeelparadijs, ruim 20 speeltuintjes, een visvijver, een gloednieuwe binnenspeeltuin en vlakbij de camping ligt een strandmeertje.
Gasten kunnen verblijven in verschillende accommodaties, van een eigen kampeerplek tot een luxe Sprookjeskota en van een toercaravan tot een gloednieuwe Sunlodge.

Leuk weetje: dit jaar is de Sprookjescamping door de Kids Vakantiegids uitgeroepen tot de beste Kids Vakantieaanbieder van 2017 in de categorie Kamperen Nederland.

Vakantiepark Efteling Bosrijk

fairy-tree-698286_960_720

Om even in de sprookjessfeer te blijven vond ik het vakantiepark Efteling Bosrijk. Op een paar minuten loopafstand van het Efteling Park ligt midden in de bossen dit royaal opgezette vakantiepark. Hier kun je in alle rust ontspannen aan het water, een gezellig dorpsplein, een vrijstaande woning tussen de bomen en heb je onbeperkt toegang tot de Efteling. In Vakantiepark Efteling Bosrijk vind je luxe en sfeervolle vakantiewoningen, appartementen en groepsaccommodaties. Sommige van de accommodaties hebben een sauna of bubbelbad en de bedden zijn bij aankomst altijd voor je opgemaakt. Bovendien woont Klaas Vaak in zijn Zandkasteel te midden van het meer.

Leuk weetje: Vakantiepark Efteling Bosrijk, gelegen nabij attractiepark De Efteling, heeft dit jaar voor de vierde keer op rij de prestigieuze BungalowSpecials Award gewonnen voor het ‘Beste vakantiepark van Nederland’ en mag nu een jaar lang deze titel dragen. Sinds het begin van de BungalowSpecials Awards in 2013 heeft het vakantiepark haar toppositie niet afgestaan.

FarmCamps

farm

Hooi, hooi! Logeren bij de boer. Bij toeval kwam ik op deze site terecht. Toeval bestaat niet, het is helaas geen sprookje, maar misschien wel nóg leuker voor de kids. Laat die prinsessenjurk maar thuis en neem je regenlaarsjes mee. Maak kennis met het leven op de boerderij. Er zijn te gekke speeltuintjes gemaakt van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld met trekkerbanden zoals hierboven op de foto of ga eens spelen in de Hooi Hooi Speelschuur. Er zijn 17 verschillende boerderijlocaties waar je kunt overnachten. Bij elk verblijf krijg je een rondleiding over het erf van de boer en kinderen krijgen bij het inchecken het Boeren Paspoort van FarmCamps. Hier staan leuke opdrachten in voor de kinderen waar ze stempels mee kunnen verdienen. Bij een volle stempelkaart verdienen ze het echte Boeren Knecht diploma.

FC Den Branderhorst

De accommodaties zijn erg luxe. Eigenlijk is het niet echt kamperen want als ik foto’s bekijk en vergelijk geeft dit zeker een ultiem glamping gevoel. De ene tent heeft een afwasmachine, de ander weer een ligbad. Ik zie het al helemaal zitten!

Welke vakantie uit dit artikel lijkt jou het leukst?

*Dit artikel is tot stand gekomen door persberichten en persoonlijke interesse. De bovenste en uitgelichte foto komt van Shutterstock.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

7 Comments

 • Reply Channa februari 9, 2017 at 6:38 am

  Ik zou denk ik gaan voor de Sprookjescamping, maar dat komt ook omdat wij zelf al staan op een camping bij en boerderij, dus de Farcamps dingen kunnen we elk jaar al 🙂

 • Reply Patricia februari 9, 2017 at 6:48 am

  Sprookjescamping zijn wij dagje bij vrienden langs geweest en vonden wij in ieder geval leuk om voor later te onthouden.

 • Reply Batboy februari 9, 2017 at 7:31 am

  Wij hebben nog niks geboekt. Ik weet zeker dat Deon voor een sprookjes camping zou gaan. Ik kies dan voor het vakantiepark bij de Efteling…

 • Reply Rory februari 9, 2017 at 8:57 am

  Ik heb een hekel aan kamperen (sorry), maar wat ik hier lees is toch heel anders dan dat tweepersoonstentje waar ik ooit in heb gelogeerd met een vriendinnetje wat heel graag uit wilde slapen (in de bloedhitte). Op Texel. Brrrr. Ik denk dat ik voor de sprookjescamping zou gaan. Al vind ik het stiekem allemaal er heel leuk uitzien.

 • Reply Yvonne februari 9, 2017 at 11:38 am

  Wij hebben onze vakantie ook nog niet geboekt. Ik zou zelf graag naar Kroatie willen gaan.

  De sprookjescamping wel vaker gezien of iets over gehoord.

 • Reply Kirsten februari 9, 2017 at 4:26 pm

  O die sprookjes camping lijkt me heel erg leuk! Vooral omdat ze verschillende soorten accomodaties hebben. Ik zou een huisje wel fijn vinden! Leuk idee voor de zomervakantie!

 • Reply MC Kleuver februari 9, 2017 at 7:09 pm

  Mijn voorkeur gaat uit naar het park bij de Efteling. Lijkt me heel mooi om te zien, ben ook allang niet meer geweest in het park. Mijn vakantie voor dit jaar heb ik helaas al geboekt.

 • Leave a Reply