3 x ideeën om je borstvoedingsperiode vast te leggen

Borstvoeding geven is lang niet altijd bij iedereen vanzelfsprekend. Als het goed gaat zien de meeste moeders dit als iets moois. Wie mij op Instagram volgt heeft een tekening voorbij zien kunnen komen waarop ik mijn dochter voedt. In deze blog vertel ik er meer over en heb nog twee andere tips om deze bijzondere periode niet zomaar te vergeten.

Borstvoeding vereeuwigen

Er zijn misschien mensen die overgebleven bekers moedermelk niet weg kunnen gooien en waarvan ze nog steeds in de vriezer liggen.. Mij niet gezien hoor. Als ik er klaar mee ben dan is het ook klaar en gaat het weg. Borstvoeden vind ik zelf prachtig, bijzonder hoe natuurlijk ook je kindje daar voldoening aan heeft. Melk om te groeien, om te troosten. Altijd bij de hand en op temperatuur. Een herinnering vastleggen aan de borstvoedingsperiode? Niks mis mee!

Fotograferen

Foto’s zijn dierbaar. Er zijn fotografen die regelmatig borstvoeding fotoshoots doen. Je betaald er wel wat voor maar hebt dan wel supermooie foto’s als herinnering voor later. Je kunt natuurlijk ook je partner, familielid of vriendin vragen een paar foto’s te maken.

Borstvoeding tekening

Hier kwam ik toevallig op. Ergens op Facebook zag ik een winactie voorbij komen en besloot om mee te doen. Heb ik nog gewonnen ook! Neem eens een kijkje op de Facebooksite van Draagtekeningvoorjou, deze dame maakt mooie tekeningen na van een foto die je instuurt. En dan ook nog voor een leuke zachte prijs! Wij vinden hem prachtig en bewaren hem samen met de foto die we hiervoor instuurden.

Moedermelk sieraden
Foto: Moedermelk Sieraden

Je melk in een sieraad laten verwerken

Sommige mensen vinden het misschien een beetje raar, maar het kan echt! Je borstvoeding laten verwerken in een mooi sieraad zoals op de foto’s hierboven. Elk sieraad is met de hand gemaakt en dus uniek! Je kiest op de site van bijvoorbeeld een sieraad uit. Je melk stuur je op en geeft aan in welke kleuren je je sieraad wenst te ontvangen. Een tastbare herinnering voor later!

Zou jij één van deze dingen als herinnering willen laten maken van jouw borstvoedingsavontuur?

7 thoughts on “3 x ideeën om je borstvoedingsperiode vast te leggen

  1. Leuk om het zo vast te laten leggen. Ik ben zelf niet in staat geweest om borstvoeding te geven helaas. Ik heb wel eens van die fotoshoots gezien en dat zag er altijd wel erg mooi uit inderdaad. Ik denk dat ik er zelf persoonlijk niet zo’n behoefte aan zou hebben om het te laten vastleggen.

Geef een reactie