DIY: 4 x leuke kapsels voor kort haar met mini elastiekjes

Mijn dochter is inmiddels twee jaar en een tijdje terug schreef ik dat haar haren niet of nauwelijks groeiden. Dit was voor sommige moeders een herkenbaar verhaal en één moeder schreef dat je met mini rubber elastiekjes toch al heel wat leuke kapsels kon maken in kort haar. Naar aanleiding van haar reactie kocht ik ik een zakje met deze mini elastiekjes en ging aan de slag met friemelen.

Eenvoudig knotje

knotje - mini - elastiek - peuter - makkelijk kapsel - volgmama

Een palmboompje vind ik echt niet zo mooi maar een miniknotje dan weer wel. Je haalt wat haartjes bij elkaar en doet en wikkelt er een elastiekje om. Bij de laatste omslag haal je de haartjes en tot het midden door.

Meerdere staartjes of knotjes naast elkaar

knotjes - peuter kapsel - makkelijk - volgmama
Gáááááááááp!

Dit kapsel maak je op de zelfde manier als het eerste kapsel maar dan meerdere naast elkaar. Met een kammetje maak je scheidingen en staartjes erin klaar. Piece of koekje..

Elsa staartje

elsa staartje - vlecht - peuter - makkelijk - volgmama
Let it goooo…

Met een dochter die gek op Frozen (lees Elsa) is, is dit toch wel het leukste kapsel van de vier. Een vlechtje kan nog niet maar dit is een leuk alternatief. Je begint aan één zijkant en maakt een staartje, dan pak je weer een plukje erbij van de voorkant en  bind je samen met een nieuw elastiekje. Dit herhaal je totdat je bij het andere oor bent.

Heidi staartjes

ela1

Voor dit kapsel maak je een middenscheiding en en maak je vooraan aan een helft het eerste staartje. Dan pak je er steeds weer een pluk bij totdat je helemaal onderaan bent. De staartjes bind je dus elke keer bij het volgende staartje vast. Hopelijk snappen jullie het een beetje.

Op deze onderste foto zien jullie mijn #loedermoeder momentje.. ik mocht namelijk alleen aan haar haartjes zitten als ze k3 mocht kijken. Als ik het zo vraag of probeer heeft ze er geen zin aan maar voor K3 filmpjes is ze om te kopen 😉

Lees ook: kapsels en haarfrutsels voor een baby (meisje).

Hebben jullie al eens kapsels gemaakt met mini elastiekjes?

Bewaren

10 thoughts on “DIY: 4 x leuke kapsels voor kort haar met mini elastiekjes

  1. Leuk! Ik gebruikte deze mini elastiekjes ook heeel vaak bij emma toen ze nog wat korter haar had… inmiddels heeft ze een behoorlijke lengte dus gebruik ik ze nog weinig (al zijn er daar ook nog best veel mogelijkheden mee en heb ik ze wel altijd op voorraad)

  2. Ziet er echt heel erg lief uit. Toch wordt het gebruik hiervan afgeraden omdat deze plastic elastiekjes het haar sneller doen afbreken. Als he wilt dat het haar van je dochter groeit niet zo slim. Er zijn wel speciale babyknipjes met klittenband zodat je toch staartjes kan maken of anders de zachte elastiekjes bij de zeeman.

Geef een reactie