Prentenboeken over zwemles zwemmen voorlezen ter voorbereidingen zwemlessen

5 x Prentenboeken over zwemles

Als je kinderen wilt voorbereiden op zwemles, dan kun je ze een aantal prentenboeken laten lezen over het onderwerp. Dit kan ervoor zorgen dat ze beter begrijpen wat er tijdens de zwemles allemaal gebeurt en waarom bepaalde dingen belangrijk zijn. Bovendien leren ze op deze manier ook wat de verschillende regels zijn die je moet volgen tijdens het zwemmen. Hieronder vind je een aantal fijne prentenboeken om (voor) te lezen over het thema: zwemles & zwemmen.

Liselotje gaat naar zwemles – Prentenboek door Marianne Busser & Ron Schröder

Liselotje en de koning gaan varen. Plotseling valt de koning in het water. “Stommerd!” roept de koningin geschrokken, want de koning kan niet zwemmen. Daarom moeten de koning en Liselotje meteen op zwemles! Zouden ze zwemmen onder de knie krijgen? Het boekje is in rijm-vorm geschreven.

Borre gaat naar zwemles – De gestreepte boekjes

Borre gaat naar zwemles. Op zijn eerste zwemles wil Borre meteen al zonder bandjes zwemmen. Dat gaat natuurlijk niet. De badmeester legt uit dat je eerst gaat leren hoe het moet, voordat je in het water springt. Dat had papa ook al gezegd. Maar wacht eens even… kan papa zelf eigenlijk wel goed zwemmen?! Als papa per ongeluk in het water valt, ziet de badmeester dat er nóg iemand bandjes nodig heeft.

Grote Anna leert zwemmen – Prentenboek door Kathleen Amant

Grote Anna is blij. Ze heeft vandaag weer zwemles van meester Din. Anna zit in het groepje van de dolfijntjes. Dat zijn de kinderen die nog leren zwemmen. Maar volgens de meester gaat het steeds beter. Anna mag zich omkleden, douchen, het zwembandje omdoen en dan hop! het water in. Maar durft ze ook al zonder zwembandje het bad over te zwemmen? Een speels en leerzaam boek over Grote Anna en haar talent voor zwemmen.

Naar het zwembad – Prentenboek van Lucas Arnoldusssen

Naar het zwembad is een informatief boek over het zwembad. Met veel weetjes, leuke spelletjes, een uitklappagina en een miniquiz word jij een echte expert. Wat is zwemles? Waarom mag je niet meteen in het diepe? Wat is chloor? Kun je ook buiten zwemmen? Hoe gaat de schoolslag? Zwommen mensen vroeger ook al? Je leert het allemaal in dit boek!

Bobbi leert zwemmen – Prentenboek van Monica Maas

De eerste zwemles: ieder kind en iedere ouder krijgt ermee te maken. Voor de een is het zwembad één groot feest, voor de ander is al dat water toch wel heel spannend. Dit nieuwe prentenboekje over Bobbi is een leuke toevoeging op de eerste (peuter)zwemlessen en een leuk cadeautje voor kinderen die hun zwemdiploma hebben gehaald. Zoals altijd met de boekjes van Bobbi, is het boekje weer een feest der herkenning.

Geef een reactie