5 redenen waarom LED kaarsen ideaal zijn

Ik ben gek op kaarsen, het is altijd gezellig en genieten met zo’n vlammetje. Ik riep altijd dat LED kaarsen niets voor mij waren en dat ze geen echte kaarsen konden  vervangen. Sinds ik een aantal LED kaarsen heb gekregen ben ik om en zie ik er veel voordelen in.

Als de kinderen op bed liggen kijk ik graag een filmpje met mijn man. Dan is het leuk om het een beetje gezellig te maken, lekker hapje, wijntje, kaarsjes aan.. genieten! Normaal steken we dus alleen kaarsen aan als de kinderen slapen, uitgezonderd natuurlijk met een kaarsje op een verjaardagstaart of met de december feestdagen. Mijn moeder opperde wel eens dat ik dan maar eens LED kaarsen moest kopen. Dit heb ik nooit gedaan en was er altijd een beetje sceptisch over. Nep kaarsen, dat is toch helemaal niet gezellig?

Totdat wij ze een paar weken geleden van iemand cadeau kregen voor ons nieuwe huis. Twee kleine lantaarns met LED kaarsen erin. Het zag er leuk uit en heb er meteen een plekje voor gevonden. Op een gegeven moment werd ik toch nieuwsgierig en deed er een paar batterijen in. Ik was verrast over het resultaat, tegenwoordig lijken ze echt net echt en is de buitenkant vaak van kaarswax gemaakt. Bij LED denk je al snel aan wit en fel licht maar dat is met deze kaarsen niet het geval. Een paar weken later ontving ik nog een paar lichtroze LED kaarsen. Deze staan zoals je op de foto’s ziet in onze badkamer.

kaars&geur LED kaarsen

5 voordelen van LED kaarsen

  1. Meer branduren, ze gaan lang mee
  2. Kinderen kunnen zich niet verbranden aan de kaarsen
  3. Tegenwoordig lijken ze nét echt
  4. Veilig te gebruiken in elke ruimte, neem zo’n kaars gerust mee op kampeervakantie in een tent bijvoorbeeld
  5. Ze zijn ook leuk om cadeau te geven voor een verjaardag of een housewarming, ze zijn in veel kleuren en vormen te koop

Hebben jullie eigenlijk al LED kaarsen in huis?

7 thoughts on “5 redenen waarom LED kaarsen ideaal zijn

  1. We zijn opzoek naar mooie LED kaarsen. Ik wil namelijk geen LED kaarsen met een statisch lichtje erin. Je hebt meerdere soorten die ook wat “heen en weer springen”, maar die zijn vaak zo prijzig. Als je de juiste hebt, dan geeft het veel sfeer en het is veel veiliger dan echte kaarsen.

Geef een reactie