slimme-gadgets-onmisbaar-voor-in-huis

5 x slimme gadgets die onmisbaar zijn voor in huis

Er zijn steeds meer gadgets verkrijgbaar die ons dagelijkse leven een stuk makkelijker maken; we noemen ze ook wel “life changers“. Denk bijvoorbeeld aan een thermostaat die automatisch aanpast aan jouw gewoontes, of een licht dat automatisch aangaat als je binnenkomt na een drukke dag werken. Heerlijk is dit hė? Er zijn heel veel verschillende soorten slimme gadgets tegenwoordig, en sommige zijn echt onmisbaar in huis. In samenwerking met Stekkerblokkenshop bespreken we in dit artikel 5 van deze essentiële smart home gadgets…

1. Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is één van de meest essentiële en nuttige smart home-gadgets die je kunt kopen. Het stelt je in staat om je verwarming en airconditioning te regelen met alleen maar spraakcommando’s of een app op je telefoon of tablet. Deze gadgets hebben zelfs geavanceerde functies zoals temperatuurschema’s instellen, waardoor je ook op energiekosten kunt besparen. En dat is nu wel heel prettig met die torenhoge energieprijzen van tegenwoordig.

2. Slimme lichtsturing

Smart light-technologie stelt je in staat om de verlichting in jouw huis op afstand te bedienen. Met deze technologie kun je licht tijdens slaapuren dimmen, of automatisch aan laten gaan als iemand het huis binnengaat. Ook kan je lampen en andere verlichting aanpassen naar verschillende kleuren en patronen – alles met slechts een paar spraakcommando’s of via een app op je telefoon of tablet. De Philips Hue lampen zijn onze favoriet en een prima cadeau om tijdens de feestdagen te geven aan iemand die alles al heeft!

3. Slimme beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zoals die van het merk Nedis, zijn een van de meest voorkomende slimme gadgets in het huis, en er zijn veel verschillende soorten te krijgen. Deze gadgets waarschuwen je als er iets vreemds gebeurt, en stellen je in staat om een live video op afstand te bekijken vanaf je smartphone of laptop. Ook kun je met sommige camera’s audio doorsturen, waardoor je stem commando’s aan binnendringers kan geven om te vertrekken. Ook handig van dit merk zijn deze Smart stekkerdozen, die je met een afstandbediening kunt bedienden.

4. Slimme deurbel

Een slimme deurbel zoals de RING deurbel, is een geweldige gadget die ervoor zorgt dat je altijd weet wie er aan de deur staat. Het maakt gebruik van technologie zoals camera’s, sensoren en AI om ervoor te zorgen dat je precies weet wie er aan de deur staat. Het stelt je ook in staat om de deurbel op afstand te bedienen, waardoor je nooit meer iemand hoeft te laten wachten. Je ontvangt dan een melding op je telefoon. Ook handig voor als je post laat bezorgen en je niet altijd thuis bent. Je kunt de postbezorger dan opdracht geven het pakketje bij de buren af te leveren of om elders neer te zetten.

5. Slimme spraakassistent

Dankzij slimme spraakassistenten zoals Google Home of Amazon Alexa kun je heel veel verschillende taken uitvoeren met alleen maar spraakcommando’s. Deze slimme speakers kunnen je helpen met alledaagse taken, zoals het weerbericht opvragen, timers instellen of een telefoongesprek te voeren. Ook kan je er muziek mee afspelen en je favoriete apps bedienen. De Google Home is ook compatibel met veel andere slimme devices, waardoor je jouw hele huis kunt automatiseren.

Welke van deze slimme gadgets heb jij al in huis?

One thought on “5 x slimme gadgets die onmisbaar zijn voor in huis

  1. Wij gebruiken tot grote tevredenheid Toon en Google voor alles thuis, werkt ideaal moet ik zeggen. Ook het luisteren van muziek door het hele huis in combinatie met Spotify bijvoorbeeld, geweldig!

    Een slimme deurbel hebben wij alleen nog niet, misschien toch maar eens tijd om onze verzameling uit te breiden!

    Leuk blog, goed geschreven, duidelijk en informatief. Keep it going!

Geef een reactie