5 x waar je duidelijk aan kunt merken dat mijn dochter grote broers heeft

batmangirl

Na twee zoons werd onze dochter geboren. Ze speelt graag met poppen, draagt jurkjes en danst graag op K3 liedjes. Toch zijn er kenmerken waar je duidelijk aan kunt zien dat ze met grote broers opgroeit.. Lees de blog met een knipoog 😉

Uitspraken

Mijn zoontjes hebben allebei een knuffel van Angry birds en andere gekke knuffels. We hebben ze laatst opgeruimd. Een paar in de verhuisdoos een paar naar een goed doel. Mijn dochter heeft haar eigen knuffels, paardenknuffels, teddy’s  etc. Haar favoriete grote teddy heet ANGRY BEAR.. nou zo angry is die helemaal niet. Check de foto hieronder en oordeel zelf… Dus mocht je bij ons op visite komen dan hoor je haar regelmatig over angry bear.

angry bear - teddy - volgmama
Knuffelen met ANGRY BEAR

Alles kan kapot

Vooral mijn jongste sloopt nog wel eens wat aan speelgoed dingen en dat moet dochterlief natuurlijk ook proberen. Zo kan ik elke maand de speelgoedkist in de woonkamer opruimen en het kapotte speelgoed weggooien. Het gaat hier vooral om poppetjes waar ledematen af worden getrokken.. jiehaaaa.. het is maar goed dat we geen voodoo poppetjes hebben 😉

Af en toe een spijkerbroekje of shirt van de boys

Toen ik wist dat er een dochter opkomst was heb ik de kleding van mijn jongste zoon uitgesorteerd. Naast al het roze, jurkjes en tierelantijntjes draagt ze dus ook wel eens een joggingsbroekje van mijn zoontjes na het douchen of een shirtje.

Trekkers, zwaarden en ander jongensmateriaal

Mijn dochter heeft een magische eenhoorn, poppen, en een prinsessenkasteel waar ze heel lief mee speelt. Af en toe speelt ze in een woeste bui met het speelgoed wat de jongens hebben laten rondslingeren. Laatst liep ze mij achterna met een Star Wars zwaard dus ik mocht snel maken dat ik weg kwam. Mijn dochter wilde mij meppen met dat ding. Trekkers zijn zeker ook leuk! Buiten op  de traptrekker of met de speelgoedtrekkers binnen spelen. Als we in de auto rijden dan roept ze bij elke trekker die we voorbij zien komen “kijk mama TREKKKKEERRRRRRR..”.

Gel in de haren

De jongens krijgen regelmatig een pleur goedkope gel in hun haren. Is stoer. Mijn dochter wil ook stoer zijn dus af en toe mag ze ook een hanenkam. Waarom niet? Een vlecht past toch nog niet in haar korte haartjes..

Zoals je misschien al eens hebt gelezen voeden wij onze kinderen genderneutraal op. Willen ze dit is dat prima, dat dan ook prima. Als mijn dochter als Batman wil verkleden… dikke prima.. en als mijn zoon nou eens een dagje prinses wil zijn met zijn zusje.. ook dikke prima!

Bewaren

Bewaren

8 thoughts on “5 x waar je duidelijk aan kunt merken dat mijn dochter grote broers heeft

  1. Ja de kleding van je jongens kan je ook voor je meisje gebruiken, waarom niet?! Juist handig.
    Ik wilde ook altijd een oudere broer, leuk! Het speelgoed van mijn broertje vond ik niet zo leuk… Hij blij natuurlijk ?

  2. Leuk om te lezen! De kleren van ons grote neefje komen ook deze kant op en de meiden dragen ze dan maar wat graag. Alles was Neef doet/deed is tof dus ook al hebben we 4 meiden, je merkt hier duidelijk de ‘jongens invloeden’. Hartstikke leuk vind ik.

  3. Een vriendin heeft ook een dochter en twee zoons (broers). Geweldig om te zien. Een echt stoer meisje.

    Twee van mijn zoons, wilde eerder graag nagellak op. Of verkleden in jurkjes, staartjes… Daar hebben wij nooit raar of moeilijk over gedaan.

    Haha wat ik dan wel humor vind. Afgelopen zomer had vriendje Luc altijd nagellak op (blauw). Toen ik mijn nagels aan het lakken was, sloeg Milan meteen toe. Mam mag ik ook. Ja hoor. Haha Luc vond het maar niets, Milan had ook nagellak op, voor meisjes! Dus ik zeg, maar jij hebt toch ook nagellak op, ja ik heb blauw, Milan heeft roze….

Geef een reactie