5 x originele kraamcadeautjes voor een te vroeg geboren kindje

Is je beste vriendin, je zus of je buurvrouw bevallen van een te vroeg geboren kindje? Gefeliciteerd! Een te vroeg geboren kindje, dysmatuur of prematuur is vooral voor de ouders een spannende tijd. Niet alle ouders die pas zijn bevallen mogen of willen bezoek bij het kindje dus overleg dit goed. Natuurlijk maakt het niet uit of en wat je meebrengt want het komt altijd vanuit een goed hart. Voor jullie heb ik een lijstje met enkele kraamcadeautjes voor een te vroeg geboren baby.

kleine-lucas-couveuse-doek-mint-met-sterren

Couveusedoekje

Als een kindje prematuur of dysmatuur is geboren heeft het de eerste week(jes) soms alleen een luier aan in de couveuse. Vaak mag er al wel snel een couveusedoekje of knuffeldoekje over het kindje als dekentje worden gelegd. Als de moeder het doekje een nacht bij haar draagt dan gaat haar geur eraan zitten en heeft de baby het gevoel wanneer je hem of haar met het doekje toedekt dat mama in de buurt is. Dit mintkleurige couveusedoekje met sterren is van het merk Kleine Lucas en is te koop voor een leuk prijsje van € 8,95

prematuur

Mijlpaalkaarten Prematuren

Omdat de normale mijlpaalkaarten niet goed aan sluiten bij te vroeg geboren kinderen zijn er de mijlpaalkaarten voor prematuren. Deze kaarten hebben een wat kleiner formaat en kun je met de bijgeleverde kneedgom aan de couveuse plakken. Met een uitwasbare stift schrijf je de datums op de kaarten. Een kindje wat geboren wordt met 750 gram bereikt een mijlpaal bij 1000 gram sowieso. Maar als je kindje met 1750 gram geboren wordt, zal zijn mijlpaal bij de 2000 liggen.
De kaarten zijn dus voor alle prematuren te gebruiken. Ongeacht het gewicht of de situatie waarin het zich bevindt. Zeker omdat de toekomst vaak onduidelijk is, je soms met de dag leeft, is het zo ontzettend belangrijk om de mijlpalen te kunnen vastleggen. De Mijlpaalkaarten Prematuren kosten € 15,99.

 

prematuur1

Wubbanub

Baby’s die op de NICU afdeling liggen krijgen vaak een Soothie; dit zijn speciaal medisch gevormde spenen. De Wubbanub bevat een soothiespeen van Philips. Dit leuke speenknuffeltje is in verschillende varianten verkrijgbaar. Het ziet er leuk uit en ze kosten maar 18,95!

hoera-ik-heb-een-zusje-prentenboek

Prentenboek voor de grote broer of zus

Heeft de te vroeg geboren baby een broer of zus? Dan is dit een perfect kraamcadeau om te geven. Met deze boeken betrek je de grote broer of zus erbij in de wereld van het ziekenhuis kindje. Jonge kinderen begrijpen dingen soms niet zo goed en met dit boek kun je bijvoorbeeld prima situaties uitleggen waarom de baby bijvoorbeeld een sonde heeft. Dit boek is in twee varianten verkrijgbaar voor € 14,95 Hoera, ik heb een zusje! & Hoera, ik heb een broertje!

prematuurpakket-herinner-dingen-doos

Prematuur Pakket of Cadeaubon

Vind je het uiteindelijk toch moeilijk kiezen? Dan kun je natuurlijk altijd voor een cadeaubon van de Prénatal of bijvoorbeel Neobaby gaan. Neobaby is een webshop gespecialiseerd in premature babyartikelen. Al deze leuke kraamcadeautjes zijn te vinden in de webshop www.neobaby.nl

*Dit artikel is GEEN samenwerking maar puur geschreven als inspiratie voor kraamcadeaus aan ouders van te vroeg geboren kinderen.

Wat zou jij graag als kraamcadeau willen geven aan een moeder met een te vroeg geboren baby’tje?

 

8 thoughts on “5 x originele kraamcadeautjes voor een te vroeg geboren kindje

  1. Mooie tips. Zelf met 30 weken bevallen. Mensen weten dan vaak niet zo goed wat ze moeten doen.
    Al vond ik het prettig dat ze ook wachtte totdat we veilig en gezond met ons meisje thuis kwamen. Maar de kleding maten die we cadeau kregen waren gekocht om een “gemiddeld” kindje niet op 1 met geboorte gewicht van 1235gram.
    Dus deze tips zijn zeker handig!

Geef een reactie