5 x waar alle mama’s aan denken als hun kindje ziek is

Als kinderen ziek zijn dan hoor ik ouders wel eens zeggen “ik ben liever zelf ziek dan dat ik het zo moet aanzien bij mijn kinderen”. En ja soms zeg ik het zelf ook. Waarom eigenlijk? Omdat je als moeder niet wilt dat je kindje ziek is? Deze en nog vier andere gedachten deel ik vandaag met jullie en ze zullen vast voor velen herkenbaar zijn..

shutterstock_243413815

Ik ben liever zelf ziek dan dat ik mijn kinderen zo zie lijden..

Zeg eerlijk wil jij graag ziek zijn? Nee toch? Ik ook niet en een kind ook niet. Vreemd dat we deze zin dan zo vaak zeggen. Of in de vorm van “als ik het zou kunnen overnemen van mijn kindje had ik dat graag gedaan”. Zijn zieke kindjes zielig? vind ik daarom ook een lastige vraag. Je hebt snel medelijden met ze en je wilt natuurlijk dat ze snel beter worden.

Ik Google wel even wat er aan de hand is..

Een mobieltje heb je bijna altijd bij de hand. Typt in op de Google zoekbalk: “Mijn kind ademt moeilijk wat is er aan de hand..” of “mijn kind heeft koorts” Niet doen! Voor je het weet kom je op sites terecht en word je bang gemaakt dat het een een of ander gekke of ernstige ziekte is. Je maakt jezelf alleen maar bang dus vertrouw je het niet helemaal? Maak dan een afspraak bij de dokter. Google vervangt natuurlijk geen enkele arts!

Heb ik misschien iets fout gedaan?

Nee, maar toch ga je het in sommige gevallen denken. Heb ik de kamer niet goed genoeg gestofzogen? Heb ik misschien een plakje worst gegeven die niet meer goed was? Heb ik hun de handen per ongeluk vergeten te laten wassen voor eten? Of.. vul het zelf maar in 😉

Dat worden slapeloze nachten..

Slaapt je kindje op zijn eigen kamer of neem je hem of haar op je eigen slaapkamer als je kindje ziek is? Hoe dan ook als je kindje ziek is en misschien daardoor minder goed slaapt slaap jij  dus ook minder. Bovendien maak je je als ouder vaak zorgen en daardoor lig je ’s avonds langer wakker in je bed. Soms is het best lastig om het licht door de tunnel te zien. Wees niet bang, ook ben je hier niet de enige.

Hoe ga ik de aandacht verdelen over de andere kinderen?

Als je meerdere kinderen hebt is dit soms een lastig als er een van je kinderen ziek is. Vaak heeft het zieke kind meer aandacht nodig dan normaal. Hoe los je het op? Als je zieke kindje slaapt dan kun je de andere kinderen even iets meer aandacht geven. Leg de andere kinderen uit dat hun broertje of zusje ziek is en vraag of ze samen iets leuks willen knutselen of lees en boekje voor.

Is dit voor jou herkenbaar? Aan welke gedachten maak jij je schuldig?

*De afbeelding is van Shutterstock.

4 thoughts on “5 x waar alle mama’s aan denken als hun kindje ziek is

Geef een reactie