aftelkalender-maken

Zelf maken: een aftelkalender voor de vakantie

Hoeveel nachtjes slapen nog? Een vraag die ik de laatste dagen zo vaak hoor. Het duurt nu niet lang meer voordat we daadwerkelijk op vakantie gaan. Laten we beginnen met de voorpret, hiervoor maakte ik met spulletjes van de Action en Fruitfunk een leuke aftelkalender voor de kinderen.

Op internet staan genoeg printables met aftelkalenders voor vakanties, verjaardagen en andere spannende dingen. Zelf een aftelkalender knutselen is natuurlijk nog leuker en persoonlijker. Met wat spulletjes die ik thuis nog had en de leuke palmboom- en ananasknijpertjes van de Action ging ik aan de slag.

Dit heb je nodig voor de aftelkalender

nodig-aftelkalender-vakantie

  • Lint
  • 2 zakjes knijpers met krijtbord (Action)
  • Krijtje
  • Kant en klare labels of zelf knippen uit papier
  • Pen
  • 6 snoepzakjes

Zo maak je hem zelf

aftelkalender-vakantie-maken
Schrijf op elk krijtbordje een getal van 1 t/m 12. Omdat ik twee verschillende zakjes knijpers kocht, deed ik dit om en om.
aftelkalender maken voor de vakantie
Op de knijpers met oneven getallen hing ik het snoepgoed en op de even getallen hing ik labels met opdrachten of vragen om alvast in de zomerstemming te komen..

Fruitfunk verraste mij afgelopen weekend met een paar kleine zakjes verantwoord snoepgoed. De strawberry flakes zijn in een nieuw jasje gestoken. Eerder hadden ze al zakjes en repen met opdrukken van Minions, Paw Patrol, Cars en Frozen. Nu eenhoorns bij meisjes steeds populairder worden speelt Fruitfunk hierop in en verkopen ze dus ook vegan snoepjes met eenhoorns op de verpakking. Leuk zijn ze hè?

aftelkalender-vakantie
Hang het lint ergens aan vast en plaats de knijpers in de goede volgorde. Daarna hang je het snoepgoed en de labels met opdrachten en vragen eraan. En klaar is je aftelkalender!

Mijn kinderen vinden de aftelkalender heel leuk geworden. Nog héél eventjes wachten en dan kunnen we met de kalender starten. De snoepjes krijgen ze om en om en de opdrachten en vragen doen we samen.

4 thoughts on “Zelf maken: een aftelkalender voor de vakantie

Geef een reactie