afvallen

Mijn strijd tegen de kilo’s deel 1: Hallo weegschaal en shaker!

Zoals jullie in mijn intro hebben gelezen ben ik sinds vorig jaar oktober op dieet. Hier op Volgmama ga ik mijn strijd tegen de kilo’s met jullie delen. Onder andere over recepten, frustratie en natuurlijk ook vreugde momenten..

Van onbewuste snaaier naar bewuste lekkerbek

Lekkerbek is eigenlijk mijn 2e naam, ik heb een ontzettend groot zwak voor eten. Daarnaast heb ik ook een man die dol is op lekker eten. Sushi, spareribs, kippetjes, stokbroodjes met lekkere smeersels etc… We zijn echt 2 bourgondiërs en we genieten letterlijk van het lekkere leven. Vorig jaar oktober ging voor ons de knop om. Nu is het genoeg vonden we. Ik was door de hormonen van de fertiliteitsbehandelingen behoorlijk aangekomen en manlief is in mei 2016 gestopt met roken. Wat we niet wilden was heel duidelijk, geen crashdieet! Afvallen maar dan op een hele bewuste manier, de knop moest om in onze koppies. Bewust worden van wat je in je mond stopt en vooral ook wat je koopt in de winkel en kijken naar de afspraken in de agenda. In theorie is het helemaal niet zo moeilijk…

Afvallen met Cambridge

Mijn man kwam met het idee om een kickstart te maken met Cambridge. Zijn beste vriend was hier ook behoorlijk mee afgevallen. Zelf zou ik hier niet heel snel voor kiezen, maar manlief heeft mij door dik en dun gesteund tijdens de fertiliteit. En geloof me dat was een behoorlijke pittige tijd,  hormonen (lees hormonsters) zijn een raar goedje. Weet niet wat erger is, samen een tent opzetten of samen door een fertiliteitstraject gaan. Maar dat terzijde. Dus nu was het mijn beurt om manlief hier in te steunen en samen de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. De laatste week voor ons dieet hebben we echt alles gegeten wat we lekker vonden. Wetend dat we de komende 8 weken ons strak aan het dieet zouden houden.

Cambridge.jpg

Hallo shakes & weegschaal

Vol frisse moed starten wij ons dieet avontuur. Aan de shakes en repen en elke week een weeg afspraak bij onze consulente. Er zijn in totaal 7 stappen, ik ben gestart in stap 4. Ontbijt werd vervangen door een shake, als lunch at ik 2 crackers met kaas, tussendoor een stuk fruit en ’s avonds 250 gram groente met een stukje vlees van 125 gram of een stukje vis van 150 gram. De eerste shake was zooooo ontzettend vies… Op dat moment dacht ik “shit, en dit moet ik nog een paar maanden van gaan drinken…. HOE.” Gelukkig was dat snel opgelost door de shakes met iets meer water aan te maken. De eerste week hebben we als zeer pittig ervaren. Overal zin in hebben, continu trek en letterlijk van maaltijd naar maaltijd leven. De eerste paar dagen vond ik het vreselijk, wat een hel. Hoofdpijn, chagrijnig en continu honger. Waar ben ik aan begonnen dacht ik de 2e dag. Gelukkig werd dit na 4 dagen minder en daarna ging het eigenlijk best goed.

We hebben de aardappels, pasta en rijst uit onze avondmaaltijd gehaald en zijn overgegaan op 250 gram groente en een stukje vlees of vis. Ik moet wel heel eerlijk zijn dat we opzoek zijn gegaan naar lekkere groente gerechten en daar onze eigen variatie op hebben gemaakt qua smaak. Dit vinden we zo leuk dat zelfs mijn man het nu leuk vind om avondeten te koken. Ik ben echt een aardappelliefhebber en had gedacht dat ik het heel erg zou missen. Gelukkig viel dat heel erg mee. Het afvallen ging ook bij ons beide erg goed. Bij mijn man gaat het iets sneller. Bij mij iets langzamer, maar dit komt ook door mijn traagwerkende schildklier. Ondanks dat zijn we zeker niet ontevreden over hoe onze strijd tegen de kilo’s gaat.

Etiketten lezen tijdens het winkelen

Juist het stukje bewustwording was voor ons een echt eyeopener. Heel simpel even de verpakking lezen als je boodschappen gaat doen. Maar ook lekker veel groente eten. Snoeptomaatjes, wortels, komkommer, lekker fruit en af en toe ook een vers gemaakte smoothie en soepen. Waar ik me vooral over heb verbaasd is de hoeveelheid suiker en zout in producten. Zelf in verse worst zit suiker….  Er zit zooooo ontzettend veel zout in kruidenmixen en dan bedoel ik gewoon de simpele potjes in het kruidenvak van de AH. Gelukkig zijn er wel een aantal lijnen die zoutloze kruiden hebben. Ik heb een aantal potjes gekocht van de  100% puur serie – Wereldsemelanges en original Spices van Jonie Boer van Euroma.

zoutvrije kruiden euroma en jonie boer.jpg

Natuurlijk hebben we ook nog wel eens een avondje dat we ons dieet even negeren en dan gewoon lekker “slecht eten”  en ik vind dat dat ook af en toe zeker moet kunnen.

Inmiddels zijn we nu een half jaar verder en eten we 1 a 2 per week weer aardappels of pasta. Nu de zomer voor de deur staat gaat het qua avondeten voor ons ook weer een stukje makkelijker worden. We zijn echt liefhebber van lekkere homemade salades en noodlesoup. Binnenkort ga ik ook wat van onze recepten met jullie delen.

Bij ons was het ook gewoon een kwestie van doen en bewust worden wat je koopt en eet. In de volgende blog over mijn strijd tegen de kilo’s vertel ik jullie hoe het is gegaan met mijn strijd tijdens 3 prednisonkuren…

Op welke manier of met welk dieetplan zijn jullie je kilo’s verloren?

*De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock.

4 thoughts on “Mijn strijd tegen de kilo’s deel 1: Hallo weegschaal en shaker!

Geef een reactie