AH Moestuintjesactie 2017

moestuin1

Ze zijn er weer, de gratis AH moestuintjes die je krijgt vanaf 15 euro aan boodschappen of bij aankoop van geselecteerde producten. Wij zijn er inmiddels ook weer aan begonnen na de boodschappen die ik gisteren deed. Dit jaar zijn er niet alleen groenten en kruiden maar óók bloemen. Benieuwd welke 20 soorten er dit jaar verkrijgbaar zijn? Spaar jij ze ook?

Geen groene vingers..

Ik moet eerlijk zeggen dat het moestuinproject vorig jaar totaal bij ons mislukt is. Waarom weet ik niet maar van de 10 plantjes kwamen er 3 uit en zonder groente. Ik vermoed dat we dan toch iets fout deden. Dit jaar gaan we dus voor een herkansing. Dus niet zomaar wat aanklooien, eerst lezen wat er op de verpakking staat én we hebben er een moestuingids van € 0,50 bij gekocht. Er is trouwens ook een app en anders vraag ik even een vriendinnetje om hulp als het niet lukt want die heeft meer ervaring met moes-tuinieren.

Onze eerste 4 moestuintjes hebben we binnen bij de boodschappen. 2 x cherrytomaatjes (mmmm), 1 x dille en 1 x zonnebloem. Mijn zoon vond de zonnebloem heel tof. Hier zitten 3 zaadjes in en we hopen dat het een hele grote zonnebloem mag worden. Zou wel gaaf zijn toch?

Assortiment moestuintjes 2017

Groenten: Radijs, Wortel, Spinazie, Rode Biet, Komkommer, Cherry tomaat, Paksoi, Cavolo Nero, Peultje, Rucola.
Kruiden: Kaneelbasilicum, tuinkers, Dille, peterselie en tijm.
Bloemen: Zonnebloem, Goudsbloem, Groot kaasjeskruid, Phacelia, Juffertje in het groen.

moestuin2

Over de spaaractie

De AH Moestuintjesactie loopt van 27 maart tot en met 16 april. Bij besteding van 15 euro ontvangen klanten een moestuinpotje. Daarnaast zijn er weer allemaal handige hulpmiddelen verkrijgbaar om het kweken en oogsten voor jong en oud succesvol en vooral leuk te maken, bijvoorbeeld de doorkijkbak waarmee je kunt zien hoe de plantjes onder de grond groeien en een bijenhotel, een nestgelegenheid voor bijen.
Om de kans op een succesvolle oogst te vergroten, is er dit jaar aandacht voor het maken van een moestuinplan. Dit plan bestaat uit het goed combineren van plantjes, want het succes van de oogst wordt mede hierdoor bepaald. ‘Voorbeeldtuintjes’ helpen bij het maken van de juiste combinaties. De nieuwe AH Moestuintje-app geeft tips, reminders en handige weetjes om het maximale uit je moestuintje te halen. Op de AH Community kun je terecht met al je moestuinvragen. IVN’ers zitten klaar om je te helpen met tips en meer informatie. En dan zijn er nog de zogenaamde ’tuinhackjes’: korte video’s op Appie Today die moestuinieren makkelijker maken.

Doe jij mee met deze moestuin spaaractie? Heb jij eigenlijk groene vingers?

Bewaren

6 thoughts on “AH Moestuintjesactie 2017

Geef een reactie