Een wijnproeverij.. maar dan alcohol vrij!

 

Wijn drink je of je drinkt het niet. Ik organiseerde een wijnproeverij met een aantal 0.0 wijnen van La Source. De naam La Source kwam me op zich al bekend voor, wellicht eerder op een poster zien hangen of misschien zelfs eens geproefd op een beurs? In ieder geval is de naam blijven hangen in mijn hoofd.

Zoals jullie eergisteren al hadden kunnen lezen probeer ik mijn leefstijl aan te passen. Een gezondere levensstijl en natuurlijk veel genieten. Deze beide aspecten passen ook prima bij de wijnen van La Source. Want alcohol is niet gezond, en van wijn kun je genieten. Waarom drinken we dan geen alcoholvrije wijn?

La Source

La source is de pionier als het om het importeren van Alcoholvrije wijnen gaat. La Source is gestart in 2003, toen het drinken van alcoholvrije drankjes populairder begon te worden. Naast de 0.0 wijnen biedt La Source ook alcoholvrije likeuren, cocktails en kinderdranken aan. Een zeer ruim aanbod. Ik zou zeggen neem eens een kijkje op de site www.la-source.nl wat ze aan aanbod hebben. Je kunt de dranken online bestellen of kopen in bepaalde slijterijen. Adressen staan ook op de website.

Van Wiljan, de eigenaar ontving ik een doos met 6 verschillende flessen 0.0 wijnen om heldere momenten mee te ervaren.  Wiljan was als sommelier werkzaam in verschillende restaurants. Met zijn vinologen opleiding heeft hij een bewuste keuze gemaakt om met alcoholvrije wijnen te werken. Er kwamen veel positieve reacties van gasten en de beleving bleef hetzelfde.

IMG_0528

Wijnproeverij alcoholvrij

Aangezien ik twee verschillende lijnen heb ontvangen hebben we deze op twee verschillende gelegenheden ervaren met een aangenaam gezelschap! Als eerste hebben we een lijn van drie flessen Barrels and Drums geprobeerd. De gelegenheid die zich aandiende was het eerste verjaardagsfeestje van mijn dochter.

proost

En wat is er dan leuker om te beginnen met bubbels? Iedereen heeft geproost op onze dochter met de Sparkling wine Barrels and Drums Chardonnay! En dat was een juiste keus achteraf, deze viel namelijk als beste in de smaak bij de gasten deze dag. Deze Chardonnay is niet van een normale te onderscheiden. De smaak komt super overeen en iedereen vond het een genot! De fles was dan ook snel leeg. Op naar de volgende..

Omdat we net een witte Sparkling wine hebben gehad, ging daarna de fles Barrels and Drums Chardonnay witte wijn open. Deze wijn heeft een weelderige smaak. De gasten vonden deze wijn prima te vertoeven.

Als laatste deze dag hadden we nog de Merlot van Barrels and Drums gehad. Deze viel minder in smaak. De geur was prima maar de afdronk was minder. De smaak is wat zoet voor een normale Merlot.

De prijzen van de Barrels and Drums wijnen liggen zo rond de 5 á 6 euro. Prima kwaliteit / prijsverhouding.

IMG_1003a

Met kerst hebben we de Lussory wijnen geproefd. Naast een lopend buffet, iedereen bracht wat mee kon iedereen deze wijnen van Lussory proeven.

Verrassend goed vielen de witte wijn met Macabeo en de Airendruif en de Sparkling witte wijn van Lussory deze dag in de smaak.

De rode wijn van Lussory was erg krachtig en naar onze mening een wat houtige en kurkachtige smaak. De afdronk viel tegen. Van deze wijn hadden we misschien een iets te hoge verwachting!

De flessen van Lussory zien er prachtig uit met glimmende etiketten. De prijzen van de Lussory wijnen liggen gemiddeld rond de 7 á 8 euro.

Conclusie

Kan ik overstappen naar alcoholvrije wijnen? Ja en nee. De witte wijnen komen aardig met smaak in de buurt. Maar de rode 0.0 wijnen die we geprobeerd hadden vielen toch iets tegen. Het is het nét niet.. Een kwestie van smaak denk ik 😉

Ik ben weer een heldere ervaring rijker en anderen ook met het proberen van 0.0 wijnen. Mijn favoriet was duidelijk de allereerste die we testten. De Sparkling wine van Barrels and Drums. En die ga ik zeker nabestellen. Wat een topper.

cheers

Drinken jullie al alcoholvrije wijn of andere 0.0 drankjes?

 

5 thoughts on “Een wijnproeverij.. maar dan alcohol vrij!

  1. Ik vondt de witte wijn erg lekker, deze is een goed alternatief voor wijn met alcohol.
    Het mooie van deze alcoholvrije wijn is dat we gezellig een wijntje konden drinken, omdat ik ook nog een eindje moest rijden.
    De BOB zijn, en toch een [alcoholvrij] wijntje kunnen drinken!

Geef een reactie