Baby Spa; een relaxed wellness uitje voor mama en baby

Je eerste uitstapje als kersverse moeder en/of vader is erg spannend. Wat moet je allemaal meenemen, kan dat wel met het voedingsritme en wat als de baby onrustig is en huilt? Allemaal vragen die je onrustig en onzeker maken. Maar wat als je eerste echte uitstapje naar een Baby Spa is? Dat klinkt toch wel heel relaxt en dat is het ook!

Baby Spa in Nederland

In Azië en Australië is een Baby Spa al heel bekend. De hype is nu ook overgevlogen naar Europa. Zo bestaat er sinds maart 2018 de eerste Baby Spa van Midden Nederland. Eigenaresse en massagetherapeut Saskia van Woudenberg heeft Joli Bébé Baby Spa en Wellness opgericht in Montfoort, naast haar bestaande massagepraktijk “De masseur voor jou”. In de ruimte bevinden zich twee whirlpoolbaden een ruime commode, een plek om je kindje rustig te voeden en een hoek met leuke hebbedingetjes. Doordat er twee baden zijn, zijn er ook 2 sessies tegelijk mogelijk. Ideaal voor als je het uitstapje met een vriendin wilt plannen.

Voor hippe ouders is dit dan ook “THE PLACE TO BE”!

baby spa joli bebe

Wat is een Baby Spa precies?

Joli Bébé Baby Spa en Wellness heeft een rustgevende en veilige ruimte gecreëerd waarin jouw baby ongestoord kan genieten van een unieke vorm van hydrotherapie in combinatie met masseren.

Met een bezoek aan de Baby Spa wordt de ontwikkeling van de baby gestimuleerd. Dankzij de unieke drijfringen kan een baby veilig en autonoom bewegen in het water. Bijkomend voordeel is dat je zelf niet mee het water in hoeft en alle spulletjes zoals een zwemring, zwemluier, bad cape en verschillende crèmes aanwezig zijn. Dat scheelt gesleep.

Joli Bébé is speciaal ontwikkeld voor baby’s vanaf 14 dagen tot ongeveer 6 maanden. Het is aan te raden om zo jong mogelijk te starten met een sessie om gewenning te creëren en optimaal te kunnen genieten van de ontwikkelingsvoordelen. Is je baby prematuur of dysmatuur geboren, of met 6 maanden nog klein van stuk, dan kan je zelfs nog wat langer gebruik maken van deze unieke beleving.

Het water in de whirlpoolbaden is schoon en gezuiverd met een lekkere warme temperatuur van 35 graden Celsius zonder chloor en andere chemicaliën.

Na de hydrotherapie is het mogelijk om je kindje zelf te masseren onder begeleiding van de massagetherapeut. Neem je een avondsessie dan is het ook mogelijk om jouw kindje door de massagetherapeut te laten masseren.

Voordelen van een bezoek aan Joli Bébé Baby Spa en Wellness?

Pasgeboren baby’s hebben al heel veel prikkels gekregen tijdens de geboorte en in de eerste dagen/ weken van hun prille leventje. Deze prikkels kunnen ze niet altijd even makkelijk verwerken waardoor een baby last kan krijgen van verschillende kwaaltjes. De Baby Spa helpt hen deze periode makkelijker door te komen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rKp1LgccLcs[/embedyt]

De voordelen van een bezoek aan de baby spa op een rijtje:

  • Bevordert het slaapritme en kalmeert onrustige baby’s
  • Verlicht fysieke ongemakken zoals reflux en krampjes
  • Versterkt de spierontwikkeling en vergroot de longcapaciteit
  • Bevordert het zelfvertrouwen en de autonomie
  • Versterkt de bonding met de ouders

Ook vanuit ziekenhuizen, artsen, fysiotherapeuten en osteopaten wordt de Baby Spa steeds meer aanbevolen, vanwege het positieve effect.

Wat zijn de mogelijkheden bij een Baby Spa?

In de Baby Spa heb je verschillende mogelijkheden, waaronder;

Floaten

Zo kan je kiezen om alleen met je kindje te komen floaten (hydrotherapie). Je baby kan dan max. 30 minuten komen drijven in het whirlpoolbad. Wil je de heerlijke ontspannen massage erbij boeken, zodat je baby volledig zen de deur uit gaat, zal je gemiddeld 1 uur in de Baby Spa vertoeven.

Extra: een blijvende herinnering

Maar je kan ook de Baby Spa combineren met een fotoshoot of het gipsen van handje en voetje voor een blijvende herinnering aan de eerste maanden. Hier zijn verschillende babypakketten voor gemaakt welke wordt aangeboden op de website.

Zwangerschapsmassage

Is je kindje nog onderweg dan kan je in de Baby Spa alvast heerlijk komen genieten van een zwangerschapsmassage of zijn juist de eerste paar maanden voor jou als moeder erg zwaar, bedenk dan dat een ontspanningsmassage voor jezelf ook geen overbodige luxe kan zijn.

Al deze mogelijkheden zijn te vinden op de website www.jolibebe.nl. Via de site kan je direct een afspraak maken, maar bellen mag uiteraard ook 06-21227003. De Baby Spa zit in het pand van BeautyPlaza, Vlasakker 15 in Montfoort.

De Baby Spa is een unieke beleving voor jou en je kindje! Zou jij dit ook eens willen uitproberen?

One thought on “Baby Spa; een relaxed wellness uitje voor mama en baby

Geef een reactie