Gehoorbescherming voor baby’s en peuters: Alpine Muffy Baby

alpine1

Gehoorbescherming is ook voor de kleinsten erg belangrijk. Baby’s raken snel overprikkeld door harde geluiden, en op een blijvende gehoorbeschadiging door hard geluid of muziek zit je niet te wachten. Alpine Hearing Protection bracht vorige maand de Alpine Muffy Baby uit voor baby’s en peuters en wij hebben hem met onze peuter getest.

Van Alpine ontvingen wij de Muffy Baby om uit te proberen. Ik wist van te voren niet of mijn eigenwijze peuter de oorkappen op wilde maar toen ze op de verpakking zag dat andere kindjes ze ook op hadden wilde zij ze meteen op. De set die wij ontvingen bestaat uit twee oorkappen, twee hoofdbandjes (een roze en een grijze) en een opbergtasje.

alpine2

Wanneer moet je kindje gehoorbeschermers dragen?

De oren van baby’s en peuters zijn in de eerste paar jaren volop in ontwikkeling en daarnaast ook erg kwetsbaar. Mijn tweede zoon hoort ook slecht en heeft al meerdere keren buisjes in zijn oren moeten laten plaatsen. Voor hem en zijn grote broer hebben we vorig jaar oorkappen aangeschaft toen we naar Monsterjam gingen, daarvoor hebben ze eigenlijk nooit gehoorbescherming gedragen. Mijn oudste zoon hield de kappen bijna de hele show op, behalve mijn jongste zoon, omdat de gehoorbeschermers niet fijn zaten. Wij en ook vele andere ouders stellen hun kinderen (te) vaak bloot aan harde geluiden. Bijvoorbeeld op de kermis, (vuurwerk) shows en optochten. Juist op deze momenten moeten we er vaker aan denken.

Schrik niet, uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 8 kinderen blijvende gehoorschade oploopt doordat ze te vaak aan (te) harde geluiden worden blootgesteld. Om dit te voorkomen heeft Alpine speciale oorkappen ontwikkeld met meerdere lagen geluidsreducerend foam. De oorkappen dempen tot wel 23 decibel bij hard geluid.

alpine5

Onze ervaring met de Alpine Muffy Baby

Toen we de Alpine Muffy Baby ontvingen wilde mijn dochter ze meteen op. Met de roze band natuurlijk want roze is helemaal haar kleur. Ondanks dat mijn dochter een klein smal hoofdje heeft, eigenlijk is het gewoon ook nog een klein meisje met 85 cm lengte en nét 12 kilo voor een meisje van 2 jaar, was het even wennen om het op haar hoofdje te plaatsen. De band plaats je tussen de klepjes van de oorkappen.

alpine3

Op de elastische band zitten 3 stukken klittenband zodat je de band nooit te strak zit. De Alpine Muffy Baby oorkappen zijn geschikt voor baby’s en peuters tussen de 3-36 maanden. Bovendien bevat de gehoorbescherming geen metalen onderdelen waardoor de Alpine Muffy Baby ook te gebruiken is bij MRI-scans.

alpine6

Wij hadden onlangs ’s avonds een feestje van mijn tante die 50 jaar is geworden. Ze vierde het op de bovenverdieping van een café midden in de stad. Het was erg gezellig en er was een dj aanwezig. De muziek stond erg hard en we zijn blij dat we de Alpine Muffy Baby hebben meegenomen. We kregen daar uiteenlopende reacties. Van velen kregen we complimenten zoals “wat goed dat je daar aan hebt gedacht” en een paar mensen vonden het maar vreemd en vroegen wat ze nou op haar hoofd droeg. Een ander dacht dat ze haar eigen muziek aan het luisteren was. Na uitleg begrepen ze het wel. Mijn dochter droeg het trouwens de hele avond totdat we weggingen en heeft slechts 1 keer geprobeerd de oorkappen af te zetten om ze vervolgens maar meteen weer op te zetten.

De binnenkant die je over de oorschelpen van je kindje zet voelen zacht en comfortabel aan. Mijn dochter draagt ze graag en merk ook dat ze er rustiger van word, of het nou op een feestje is of in een indoorspeeltuin. De band is ook makkelijk verstelbaar en je kunt hem er zo uit halen om te wassen. Bij het afzetten hebben we per ongeluk een oorkap laten vallen en één keer is het klepje los gegaan tijdens het opzetten. De oorkappen zijn niet kapot gegaan en kunnen dus tegen een stootje.

alpinemuffypinkpackshotNog even alle aandachtspunten op een rij

  • De Alpine Muffy Baby is geschikt voor kinderen van 3 t/m 36 maanden
  • Beschermt tegen schadelijke geluid, harde muziek, overprikkeling en geeft rust
  • Wordt geleverd met een verstelbaar gekleurd (roze of blauw) bandje, een grijs bandje en een opbergzakje
  • Bevat geen metalen onderdelen dus ook te gebruiken tijdens een MRI-scan
  • Veilige CE-gemarkeerde baby oorkap in Europa
  • Kan tegen een stootje
  • Makkelijk te reinigen, de banden kunnen in de wasmachine

De Alpine Muffy Baby kost € 27,95 en is onder andere te koop in de Alpine webshop.

Bewaren

Bewaren

9 thoughts on “Gehoorbescherming voor baby’s en peuters: Alpine Muffy Baby

  1. Vorige zomer toen onze dochter 6 maanden was kochten wij er ook eentje. Je merkineens hoe luid alles staat. Ik denk dat het dit jaar een uitdaging wordt om het op te houden. Mevrouw en haar nee fase. ?

Geef een reactie