Geboorte traktaties met muisjes

Een typisch Nederlandse traditie bij de geboorte van een kindje is ‘beschuit met muisjes’. Blauw/wit voor de jongens en roze/wit voor de meisjes. De Ruijter en Bolletje hebben hieraan goede zaken. Maar wat kun je nog meer voor geboorte traktaties maken met deze kleine muisjes? We geven jullie graag enkele tips!

Alternatieven voor beschuit met muisjes

 • Een plakje cake voorzien van een toefje slagroom met daarover muisjes.
 • Cupcakes of brownies met botercrème en muisjes versieren. Deze kun je eventueel van te voren maken en invriezen.
 • Chocozoenen met muisjes. Snijdt hiervoor de top eraf en strooi er muisjes over.
 • Taart! Koop, bestel of bak er één en strooi er muisjes over. Let op: de kleuren van de muisjes kunnen afgeven dus na het voorzien van muisjes gelijk uitserveren!
 • Soesjestoren met gesmolten witte chocolade en muisjes.
 • Met boter op een krentenwegge.
 • Geboortekoekjes

beschuit - muisjes - roze - volgmama

Kies je toch liever voor een ouderwets beschuitje met muisjes?

Dan heb ik voor jullie ook nog een handige tip! Om geknoei te voorkomen en sneller beschuitjes te maken kun je de muisjes het beste uit de verpakking halen en in een breed afsluitbaar bakje te bewaren. Je smeert het aantal beschuitjes wat je nodig hebt in met boter en houdt ze op de kop in de bak met de muisjes. Je strooit er dan nooit teveel overheen want ze blijven gewoon plakken. Handig toch?

Geboortemuisjes - Trakteren - De Ruijter - Volgmama

Stijlvol op tafel

Wil je wat persoonlijks zet dan een pakje geboortemuisjes met persoonlijke gegevens van het kindje zoals de naam en geboortedatum op tafel bij de visite. Ook leuk om cadeau te geven. Het is een kartonnen huls die je zo om een verpakking van De Ruijter muisjes schuift en klaar. Wij hadden deze zelf ook voor onze dochter besteld en kregen hier veel leuke reacties op. Een persoonlijke huls bestel je voor maar € 2,99 inclusief verzendkosten op www.deruijtergeboortemuisjes.nl

Wij zijn benieuwd wat jullie hebben getrakteerd of gaan trakteren. Hebben jullie nog meer leuke trakteertips? Laat het ons hieronder weten of plaats een foto van je traktatie op onze Facebookpagina 😉 

8 Comments

 • Reply Nicole augustus 12, 2016 at 6:01 am

  Wij hadden beschuit met muisjes gewoon. Ik lag al 2 weken in het ziekenhuis dus geen behoefte aan iets anders haha. Die verpakking met de naam hadden wij ook trouwens!

 • Reply Birgit augustus 12, 2016 at 7:19 am

  Wij hebben ook voor de simpele beschuit met muisjes gekozen.

 • Reply Batboy augustus 12, 2016 at 7:51 am

  Gewoon de ouderwetse manier beschuit met muisjes….

 • Reply Vlijtig Liesje augustus 12, 2016 at 10:28 am

  Ik vind een ouderwets beschuitje het lekkerst, maar ik die muizen zijn wel erg leuk!

 • Reply MetMirjam augustus 12, 2016 at 2:44 pm

  Ik had zelf cupcakes met muisjes gemaakt en ingevroren. Wij houden zelf niet van beschuit met muisjes, dus het leek me niet leuk om het dan wel te serveren. Wat ook leuk is: Lange vingers aan één kant in glazuur dopen en daarna door de muisjes halen.

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl augustus 12, 2016 at 8:43 pm

  Leuk om inderdaad ook eens te variëren! Tijdens het kraambezoek hebben we ook gewoon heel standaard beschuit met muisjes geserveerd. Maar toen ik mijn eerste zwangerschap aankondigde had ik dat gedaan met muffin bedenkt met wat crème en roze en blauwe muisjes. En voor een babyshower heb ik ook wel eens een taart versierd met muisjes gemaakt.

 • Reply Margriet augustus 15, 2016 at 12:36 pm

  Ik heb al 30 cupcakes in de vriezer liggen, die gaan straks op tafel met slagroom en muisjes. Verder zal het gewoon beschuit met muisjes worden. Leuk die hoes van de Ruijter.

 • Reply sandra augustus 16, 2016 at 9:49 pm

  Die persoonlijke doosjes zijn top!
  ik heb meerdere varianten gemaakt toen ons derde kindje werd geboren. Traktatie op de crèche voor de middelste: nijntje met muisjes op de oren, en op school trakteerde de oudste mini chocolade kussen met de bovenkant eraf en daarop muisjes. Veder thuis hadden we naast de beschuit met muisjes, chocolaatjes met muisjes. Ik kon er eerlijk gezegd geen genoeg van krijgen 🙂

 • Leave a Reply