Geboorte traktaties met muisjes

Een typisch Nederlandse traditie bij de geboorte van een kindje is ‘beschuit met muisjes’. Blauw/wit voor de jongens en roze/wit voor de meisjes. De Ruijter en Bolletje hebben hieraan goede zaken. Maar wat kun je nog meer voor geboorte traktaties maken met deze kleine muisjes? We geven jullie graag enkele tips!

Alternatieven voor beschuit met muisjes

 • Een plakje cake voorzien van een toefje slagroom met daarover muisjes.
 • Cupcakes of brownies met botercrème en muisjes versieren. Deze kun je eventueel van te voren maken en invriezen.
 • Chocozoenen met muisjes. Snijdt hiervoor de top eraf en strooi er muisjes over.
 • Taart! Koop, bestel of bak er één en strooi er muisjes over. Let op: de kleuren van de muisjes kunnen afgeven dus na het voorzien van muisjes gelijk uitserveren!
 • Soesjestoren met gesmolten witte chocolade en muisjes.
 • Met boter op een krentenwegge.
 • Geboortekoekjes

beschuit - muisjes - roze - volgmama

Kies je toch liever voor een ouderwets beschuitje met muisjes?

Dan heb ik voor jullie ook nog een handige tip! Om geknoei te voorkomen en sneller beschuitjes te maken kun je de muisjes het beste uit de verpakking halen en in een breed afsluitbaar bakje te bewaren. Je smeert het aantal beschuitjes wat je nodig hebt in met boter en houdt ze op de kop in de bak met de muisjes. Je strooit er dan nooit teveel overheen want ze blijven gewoon plakken. Handig toch?

Geboortemuisjes - Trakteren - De Ruijter - Volgmama

Stijlvol op tafel

Wil je wat persoonlijks zet dan een pakje geboortemuisjes met persoonlijke gegevens van het kindje zoals de naam en geboortedatum op tafel bij de visite. Ook leuk om cadeau te geven. Het is een kartonnen huls die je zo om een verpakking van De Ruijter muisjes schuift en klaar. Wij hadden deze zelf ook voor onze dochter besteld en kregen hier veel leuke reacties op. Een persoonlijke huls bestel je voor maar € 2,99 inclusief verzendkosten op www.deruijtergeboortemuisjes.nl

Wij zijn benieuwd wat jullie hebben getrakteerd of gaan trakteren. Hebben jullie nog meer leuke trakteertips? Laat het ons hieronder weten of plaats een foto van je traktatie op onze Facebookpagina 😉 

8 thoughts on “Geboorte traktaties met muisjes

 1. Ik had zelf cupcakes met muisjes gemaakt en ingevroren. Wij houden zelf niet van beschuit met muisjes, dus het leek me niet leuk om het dan wel te serveren. Wat ook leuk is: Lange vingers aan één kant in glazuur dopen en daarna door de muisjes halen.

 2. Leuk om inderdaad ook eens te variëren! Tijdens het kraambezoek hebben we ook gewoon heel standaard beschuit met muisjes geserveerd. Maar toen ik mijn eerste zwangerschap aankondigde had ik dat gedaan met muffin bedenkt met wat crème en roze en blauwe muisjes. En voor een babyshower heb ik ook wel eens een taart versierd met muisjes gemaakt.

 3. Die persoonlijke doosjes zijn top!
  ik heb meerdere varianten gemaakt toen ons derde kindje werd geboren. Traktatie op de crèche voor de middelste: nijntje met muisjes op de oren, en op school trakteerde de oudste mini chocolade kussen met de bovenkant eraf en daarop muisjes. Veder thuis hadden we naast de beschuit met muisjes, chocolaatjes met muisjes. Ik kon er eerlijk gezegd geen genoeg van krijgen 🙂

Geef een reactie