Amsterdam letters, Fotocollage maken, Fotografie tip!

Amsterdam letters met een leuk foto effect (tip!)

Amsterdam is een van de steden waar ik nooit uitgekeken raak. Hebben jullie de letters I Amsterdam al eens gezien? Je komt ze op drie plekken tegen. Ik fotografeerde mijn kinderen bij elke letter apart en maakte er na afloop een collage van. Het resultaat is erg leuk en kun je op mijn Instagram feed zien of hier in deze blog! Leuke tip voor als je binnenkort deze mooie stad eens opzoekt.

En uhm ja, alvast sorry voor de spam van 9 foto’s achterelkaar op mijn Insta Feed. Ik vind het gewoon erg mooi zo, en ik hoop natuurlijk dat jullie dat ook vinden.  Volg jij ons eigenlijk al op Instagram? Lees onder de afbeelding door waar je de letters kunt vinden in Amsterdam en hoe je zelf een collage maakt met of zonder Instagram.

amsterdam-letters-instafeed-volgmama-reisblog-tip-fotomomentje

 

I Amsterdam letters op 3 plekken

De makkelijkste die je kunt vinden en waar wij de foto’s hebben gemaakt is bij de luchthaven Schiphol. Deze Amsterdam letters staan buiten voor de ingang aan de rechterkant en kun je eigenlijk niet missen. De tweede plek is achter het Rijksmuseum bij het Museumplein. De letters blijven op deze twee plekken staan. De derde plek is de beweegbare. Het is dus elke de vraag waar het derde letterwoord staat. Vaak worden de letters gebruikt bij bijvoorbeeld grote evenementen.

Zelf een fotocollage maken met de letters

De kunst is om jezelf of een ander bij elke letter apart te fotograferen. Het beste kun je je camera verticaal houden en er op letten dat er genoeg speling en ruimte om de letters heen zit omdat je ze na de tijd in een app of op de computer moet bijsnijden in vierkanten. Als je dit al niet doet zal het resultaat niet mooi worden. Via Instagram kun je collages maken maar ook via andere apps zoals Picsart (goede ervaring mee, wel veel reclame). Ik heb alleen de letters Amsterdam gebruikt en de I achterwege gelaten, omdat dit mooi 9 letters dus ook 9 vakjes telt. Dan staat het mooi in evenwicht. Op de computer of laptop kun je makkelijk de gratis programma’s Picasa of Picmonkey gebruiken.

amsterdam-letters-fotomoment-hotspotKom jij graag in Amsterdam?

Bewaren

8 thoughts on “Amsterdam letters met een leuk foto effect (tip!)

Geef een reactie