Ananasplant Bromelia ananas - Informatie Verzorgen stekken

Bromelia; een ananas als kamerplant?

De trendy Bromelia ananasplant is een echte eyecatcher en past in elk interieur. Een ananas als kamerplant? Supervet! Tussen de lange bladeren in deze plant zit een vrucht dat enorm veel weg heeft van een ananas. Vandaar dat het ook de naam ananasplant heeft gekregen. Hoe mooi de plant ook is, de ananas aan deze Bromeliaplant is gekweekt als sierplant en niet bedoelt om op te eten. In dit blog vertel ik jullie meer over deze bijzondere plant…

De ananas plant op de foto’s in dit artikel kreeg ik trouwens per post opgestuurd en komt van de webshop Jngl.nl. Helemaal netjes en zorgvuldig verpakt in een doos. Een feestje om uit te pakken hoor! Ik ben blij met deze nieuwe aanwinst en langzamerhand wordt mijn kamerjungle steeds groter en groener. Zo tof gewoon dat je je nieuwe home-maatjes (planten) tegenwoordig ook online kunt bestellen!

Wat extra fijn is om te weten, is dat deze sierananas een positieve invloed op de luchtkwaliteit heeft, in de (leef)ruimte waar je de plant plaatst. Om deze reden alleen al een hele fijne plant!

Ananasplant

Wist jij dat de ananas (dat wij als fruit kennen en eten) behoort tot de tropische bromelia plantenfamilie? Deze ananasplant heeft allemaal kleine bloemetjes. Uit elke bloem ontstaat één vruchtje. Wat je ziet op de schil zijn al deze kleine vruchtjes, die met elkaar vergroeid zijn tot één grote vrucht: de ananas.
Dit is toch de meest coole plant ever?

Bromelia Ananas Ananasplant verzorging Tips Stekken Vermeerderen

Familie van de Bromelia

Ondanks dat de ananasplant je het meest in warme vakantie sferen zal brengen, zijn andere leden van de bromelia familie ook zeker tropisch te noemen. De bloemen aan de planten zijn er in o.a. roze, wit, oranje, rood en geel. In aanloop naar Pasen is de gele natuurlijk erg gezellig. Of maak er een heerlijk tropisch feest van door alle kleuren bij elkaar neer te zetten.

Een ananas plant verzorgen doe je zo

Breasy, een ananas plant verzorgen is easy! Rijmt zo lekker hè? En het is zo. De Bromelia ananasplant is een sterke plant en is makkelijk te verzorgen.

  • Zet je Bromelia ananas plant op een goed verlichte plek maar niet vol in de zon.
  • Verzorg de plant elke week met een beetje water in de kelk.
  • Extra plantenvoeding is niet nodig.
  • Makkelijk toch?

Als de ananasplant uitgebloeid is wordt het tijd voor een nieuwe omdat ze helaas maar één keer bloeien. Dit gebeurt helaas en daar is niets aan te doen.

De Bromelia ananas plant stekken? Lees hier meer info hoe je de plant kun vermeerderen.

Het leuke bijzettafeltje komt hier weg.

Geef een reactie